En katt på Södertälje Katthem bloggar

söndag 27 maj 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Igår hade vi ju öppet hus. Det kom en del människor men det blev inga intresseanmälningar.

Men Smulan och jag hade jamarkul ändå. Det var så här:

Vi hörde att vår hälsoansvariga frågade blogghjälpen om hon ville höra när jag jamade. Det brukar jag inte göra så blogghjälpen ville gärna höra det. Så kom de till buren. Blogghjälpen hade blixtmojängen i högsta hugg och filmade när jag fick kyckling . Tror ni jag jamade? Nä! Inte ett pip sa jag. När de gått skrattade både Smulan och jag så vi höll på att ramla bakelselänges. Det var jamarkul att lura dom.

Om ni undrar vem den röda katten är som också fick lite kyckling, så är det Celsius. Han kallades tidigare för "Lilla C", när vi ordnade en insamling för honom då han låg på djursjukhuset. Som ni ser mår han alldeles utmärkt idag.

fredag 25 maj 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Idag har det varit hektiskt må ni tro! I morgon ska vi ju ha Storloppis här på katthemmet och självklart måste jag hålla i alltihop.

Förutom att hälsa på oss katter kan man fika med gott fikabröd för en billig penning, man kan köpa lotter med fina vinster, man kan fynda i vår second handbutik och förstås prata katt med alla som är på plats. Ni kommer väl?

Jag tror jag har allt under kontroll nu.

Smulan har hjälpt mig. Hon är väldigt duktig på olika saker. Bland annat kan hon hoppa upp på en bänk i kattsalen där det står en burk med godis! Den har hon lärt sig putta ner på golvet. För det mesta ramlar locket av av sig själv då, men gör det inte det så brukar Smulan kunna öppna burken ändå! Och vet ni vad? Hon ska lära mig hur man gör!


onsdag 23 maj 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Egentligen hade vi tänkt blogga redan igår, men eftersom blogghjälpens Murre blev sjuk då så blev det inget av med det. Alla som känner blogghjälpen vet ju att hon blir virrigare än vanligt när nån av hennes katter inte mår bra.

Murre kräktes och ville inte äta och eftersom han har några år på nacken kan det gå fort att bli uttorkad och få andra problem, så därför fick han åka till vettisen Emma igår. De tog prover på honom. Det gillade hand inte så de fick vira in honom i en handduk först, men då gick det ganska bra. Sen fick han vätska under huden. Då var han jätteduktig, vilket inte alla katter är.

Vettisen sa att de ville behålla honom över dagen och på eftermiddagen skulle de göra ultraljud också. Men då sa Murre ifrån! Nåt ultraljud gick han inte med på. Men Vettisen hann i alla fall se att det fanns lite skräp i buken som inte skulle vara där. Han fick i alla fall åka hem igår kväll. Om han inte kom igång med att äta fick man ta in honom igen, annars skulle man göra ett ultraljud igen om några veckor då Murre skulle få lugnande först. Som tur är har han hittills ätit bra sen han kom hem, och vi hoppas det fortsätter så.

Nu ska jag förbereda för morgondagens öppet hus. Hoppas det kommer många snälla människor då.

måndag 21 maj 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Idag har det varit styrelsemöte här på katthemmet. Då passade jag på att göra nåt som jag aldrig gjort hittills. Jag smög fram till dörren i kattsalen så jag kunde både se och höra hur mötet gick. INGET undgick mig - se på bilden.

Jag var förstås beredd att gripa in precis när som helst, men mötet gick rätt bra, så jag behövde aldrig det,

Tror i alla fall det var bra att jag satt där och tittade och lyssnade för då vågade de inte hitta på nåt tok!

lördag 19 maj 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Jag antar att ni undrar om jag redan gått under av svält? Jam, det är nära, men jag  kämpar på trots att jag inte får nåt godis alls! Lite mat får jag ju och det är väl det som gör att jag fortfarande orkar ta mig ut i korridoren en stund, men lätt är det inte.

Jag sköter förstås mitt jobb ändå. Idag har jag t ex både tagit hand om öppet och och instruerat blogghjälpen hur hon ska säga på SVEKATTs årsmöte. Hon har kommit hem från mötet nu och berättat att hon blivit vice ordförande i SVEKATT. Så nu lär jag få ännu mer att göra! Puh!

torsdag 17 maj 2018

KAtten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Under öppet hus idag var jag ute och jobbade i korridoren igen. Då såg vår hälsoansvariga mig. Hon sa "Tessie har nog gått ner lite i vikt".

Jag insåg då plötsligt hur allting var och kallade till mig blogghjälpen. Jag jamade till henne att "nu börjar alla ser hur mager och spinkig jag blivit bara för att jag aldrig får nåt godis".

 Då säger blogghjälpen "men Tessie, du har ganska långt kvar tills du blir mager. Vi fortsätter med dietmaten ett tag till. Sen är det bra att du rör lite på dig också".

Än en gång har blogghjälpen bevisat hur lite hon kan och förstår om oss katter. Nu hoppas jag att jag orkar jobba ett tag till trots att man så klart blir allt svagare när man inte får tillräckligt med näring (=godis). Jag hoppas alltså att det inte är sista gången ni hör från mig...

onsdag 16 maj 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Ni kanske tror att jag ligger och vilar på bilden? Ni kunde inte ha mer fel.

Jag ligger och jobbar som bara den. Det är nämligen väldigt mycket att göra nu.

Först är det öppet hus i morgon, torsdag. Alla vet att sånt inte sköter sig själv - det behövs en duktig bloggkatt för att allt ska gå bra.

Sen på lördag är det dags för öppet hus igen - då med second-handbutiken öppen och kaffeservering. Även här behövs en duktig bloggkatt för att ordna allt.

Som om inte det här vore nog! På lördag är det årsmöte i SVEKATT också. Då ska ju bland annat blogghjälpen dit också. Och hon kan ju inte komma oförberedd. Och vem tror ni måste rycka in då? Just det. En viss bloggkatt vid namn Tessie!

Men ni ska inte vara oroliga. Jag kommer klara det!