En katt på Södertälje Katthem bloggar

söndag 18 februari 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Idag är jag både arg och besviken.

Som ni vet har vi fodertunnor utanför kassorna i vissa affärer.  Snälla människor som vill hjälpa oss hemlösa katter handlar kattmat inne i affären och lägger den sedan i tunnorna. Nån gång i veckan hämtar några som jobbar på katthemmet maten och bär hem den till oss.

Vi har en längre tid märkt att det ibland fattas mat i tunnorna. Våra volontärer har noterat att det en dag ligger mat i tunnorna, men när de sen ska tömma dom nån eller några dagar senare är maten borta - utan att nån tagit maten till katthemmet.

Häromdagen fick vi höra av en kund i en av affärerna att h*n sett att nån som h*n vet inte tillhör katthemmet, tog mat ur lådan och bar iväg.

Vi förstår inte hur nån kan sjunka så lågt att man stjäl från hemlösa katter. Vi har det svårt nog ändå. Men tyvärr finns det visst inga gränser för vissa. Sånt här gör mig och alla andra snälla volontärer och kattvänner väldigt arga. Om snälla människor köper mat åt OSS ska ingen annan gå och stjäla maten!

lördag 17 februari 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Nu har vi haft öppet hus och som ni ser på bilden är jag lite trött. Det är alltid mycket att hålla koll på såna dagar.

Blogghjälpen var inne hos oss en lång stund och hon fick klappa mig länge. Jag är ganska generös numer.

Ikväll ska jag och min bästa kompis Smulan se om vi kan få lite extra godis av de som har kvällspasset. Dumma blogghjälpen är benhård (nästan). Vi fick bara två små bitar Metabolic var av henne idag. Det är det foder vi får när vi ska gå ner i vikt. Det är jättegott, men vi får alldeles för lite! De säger att vi bara ska ha 1/2 deciliter var morgon och kväll. Jag är orolig för att vi snart kommer försvinna!

torsdag 15 februari 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Ibland blir jaga lite ledsen när jag ska berätta om saker som händer oss katter. Då är det inte roligt att vara bloggkatt.

Men ibland kan jag berätta roliga saker också. Då blir jag alltid glad.

Som idag, när jag kan berätta om den lilla kattungen som jag berättat om tidigare och som smet från sitt nya hem efter bara fyra dagar. Igår gick hon in i fällan! Och enligt ägarna mår hon bra.

Önskar man fick berätta sånt varje dag!

tisdag 13 februari 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Nu har jag tagit tass om styrelsemötet så nu pustar jag ut lite.

En kompis som bott i ett jourhem länge, är nu tillbaka på katthemmet. Hon var väldigt skygg när hon flyttade till jourhemmet. Hon är mindre skygg nu, men det är klart att det är läskigt att flytta, även om det är till katthemmet där hon bott förut. Men det är svårt att hitta ett hem när man bor i jourhem så därför tyckte vi att det är bättre att hon kommer till katthemmet.

Jag om nån vet ju hur det är att vara skyggis. Hoppas hon snart blir lika modig som jag är.

måndag 12 februari 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Jag måste tyvärr inleda den här bloggen med att vi ännu inte hittat kattungen vi söker.  Den här helgen ville de nya ägarna kontrollera fällan själva och vi har inte hört att hon har kommit tillrätta ännu. Vi fortsätter hålla tassarna här förstås.

Annars måste jag börjar förbereda styrelsemötet som är i morgon. Flera katthem har svåra tider nu. Det är tyvärr inte gratis att driva ett katthem med hyror, mat, veterinärkostnader, sand och annat.

Vi hoppas många tänker på att även en liten slant kan göra stor nytta. Som tur är vet vi att många redan tänker så. Annars skulle vi inte fått nån hjälp.

lördag 10 februari 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Det har varit lite glest med blogginläggen ett tag. Blogghjälpen har försökt hjälpa till att få in en kattunge som smitit, men hittills har det tyvärr inte gått. Hon är fortfarande på rymmen.

Trots det måste livet gå vidare här på katthemmet. Jag har tagit tass om öppet hus idag. Haft lååååång gosstund med blogghjälpen. Börjar tycka det är riktigt mysigt att gosa.

Om nån tror att vi glömt kattungen så tror den fel! Vi gör allt vi kan för att den ska fångas in. Hoppas det snart blir så att hon är inne i värmen.

torsdag 8 februari 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Vi har inte haft så mycket tid över för bloggandet de senaste dagarna. Ni som följt bloggen vet ju varför. Vi är ute och letar efter en liten kompis som har rymt från sitt nya hem efter bara fyra dagar.

Igår skulle det kommit en ID-hund, men tyvärr blev det fel på mattes bil. Men idag kom vovven och sökte efter lilla kattungen. Han markerade två begränsade områden i skogen framför och bakom huset.  Där tror vi att hon varit eller är.

Igår kväll var hon synlig på altanen.. Hon åt mycket men försvann sedan. Ikväll har blogghjälpen laddat fällan med massa kokt kyckling. För att inte störa henne har de lämnat fällan, som ägarna nu bevakar. Vi måste alltså fortsätta hålla tassar, tummar och allt vi har för att hon ska gå in i fällan nu. Vi är i alla fall väldigt glada att hon var synlig igår.