torsdag 27 juli 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Så, öppet hus avklarat igen. Det kom lite människor och några blev intresserade av en av mina kompisar. Han förtjänar ett eget hem. Hoppas det blir godkänt när vi gjort hembesöket.

Annars var det bara lite vardagsdramatik med nån som kom in med en katt som kastats ut från en bil. Jo, ni läste rätt!

Katten var dessbättre märkt så ägaren hittades. Antagligen har katten varit på besök hos nån granne som inte uppskattat besöket, så h*n har tagit katten i bilen och lagt den i en plastpåse och kastat ut den. Så gör en del störda idioter. 

Ägarna var i alla fall väldigt glada över att katten kom till rätta och vi varnade för att släppa ut katten igen. Nästa gång kanske det inte går lika bra om katten besöker den grannen igen (befarar vi, alltså).

8 kommentarer:

  1. Hoppas din kompis får ett nytt kärleksfullt hem!
    Den person som slänger ut ett levande djur från en bil anser jag var farlig. Det fattas något i huvudet på någon som gör så. Nu är vi innekatter men om vi vore utekatter och bodde i ett område där såna jubelidioter bor skulle vi fått bli innekatter istället.
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, visst måste det fattas nåt i huvet på nån som gör så här. Borde knappast få gå lös.

      Radera
  2. Hur störd kan en människa bli?? Åter igen blir vi mållösa. Att slänga ut en katt från en bil är ju djurplågeri och straffbart. Önskar att förövarna skulle få ett kännbart straff om de nu går att spåra, men med vår ynkliga djurskyddslag så blir det väl inte så! Fräääääss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, tyvärr blev den som såg detta så chockad att hon inte kom ihåg att ta reg numret på bilen.

      Radera
  3. Det verkar som det finns en hel del galna tvåbeningar..Tänk att bli utkastad från en bil, så hemskt. Men tur att han/hon fick komma hem snabbt och förhoppningsvis inte gå ut igen själv. Men vi håller alla tassar för din kompis och att hemmet blir godkänt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Micke, Molle och Mary, jag tror ägarna blev väldigt upprörda över att deras katt blivit utkastad från en bil och tror inte den får gå ut på egen tass nu.

      Radera
  4. Hoppas det går bra på hembesöket och din kompis får ett riktigt gott hem.

    Helt sjukt och ondskefullt att kasta ut en liten katt från en bil!!! En sån människa skulle spärras in. Det var verkligen tur att katten var id-märkt så att den kunde komma hem igen. Hoppas att kisse inte får gå ut på egen hand i fortsättningen. Vad hemskt det måste var att ha en djurplågare i grannskapet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, det var ingen liten katt, den vägde nog 5-6 kilo och var 14 år. Tyvärr var adressen inte uppdaterad i ID-registret så det tog lite tid att hitta rätt, men kisse får nog inte gå ut ensam mer nu.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...