fredag 21 juli 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Igår hann vi inte blogga. Jam, det var förstås blogghjälpen som inte hann. Jag har ju kapacitet att orka och hinna det mesta.

Varannan vecka har blogghjälpen hand om annonserna på VILSE.NU. Där kan alla som förlorat eller hittat en katt annonsera gratis, men annonserna måste godkännas innan de läggs ut. Det tar lite tid och eftersom det är så många annonser nu, särskilt om  saknade katter, så tar det tid - i alla fall för blogghjälpen.

På dagen var hon här och städade på katthemmet. Eller, det var mest andra som städade. Vad jag kunde se rörde blogghjälpen mest till allt. Men hon var i alla fall här.

Nästa vecka ska det fortsätta städas ännu mer. Nu städas det ju varje dag, men det där lilla extra, som att torka lister, damma ovanför lysrör och liknande görs inte varje dag. Dessutom hamnar det alltid saker där de inte ska vara. Efter ett tag blir det mycket som bara ligger och skräpar. Sånt gillar inte jag så ja har jamat åt dom att städa ordentligt.

Nu är det i alla fall helg igen. Jag har förstås förberett öppet hus i morgon och hoppas det kommer många snälla besökare.

8 kommentarer:

  1. Det gör inget att det inte blev bloggat igår. Vilse är viktigare och det är så ledsamt med alla katter som försvinner från sina ägare.
    Jag och kompisen är innekatter så det känns tryggt inte minst för husse som är SÅ rädd om oss.
    Städning är viktigt så det är bra att du sagt till om det och att det görs grundligt.
    Lycka till med öppet hus och loppis imorgon.
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, vi på katthemmet ser helst att vi blir innekatter, om det inte är nån katt som väldigt tydligt visar att den vill gå ut och att den bor på ett "säkert" ställe.

      Radera
  2. Ibland måste man komma ihåg att tvåbeningar inte har samma kattacitet som oss katter, de klarar helt enkelt inte så mycket själva. Bra att du har koll på städningen också.
    Här hemma stänger matte ut sig på balkongen och målar pinnar. Hon påstår att dem skall användas på måndag när vi får balongen innätad. Oj vad vi är spända på att få tassa ut där! Har nog sett att matte gömt massor av goda blommor där som vi gärna vill tugga på!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, du har så rätt, men ibland utgår man från sig själv, som du vet. Jag väntar på att få se bilder från er fina balkong snart!

      Radera
  3. Du har alldeles rätt i, Alice, att tvåbeningar inte har samma kattacitet som oss. Vad roligt med innätad balkong. Du får berätta hur det går sedan.

    Mjau, Vilse är jätteviktigt att hjälpa till med. Att tvåbeningar aldrig kan lära sig att stänga fönster och inte ha balkong öppna, så vi kan smita ut. Sedan är det ju viktigt att vi kastreras och registreras/märks så att vi kan få hjälp att hitta hem och vi försvinner. Tvåbeningarna har ju id-kort, så varför skulle inte vi ha något liknande??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, visst behöver vi också ID-märkning, precis som tvåbeningarna, men du anar inte hur många av oss som saknar det - och som inte är kastrerade heller.

      Radera
  4. Medan ni har städat och gjort fint på katthemmet och förberett för öppet hus, har jag funderat lite mer på låsbara fodertunnor. På Jula och Biltema finns små 5-liters plasthinkar med kant runt om. Man skulle kunna borra hål i mitten av hinkens botten och från borrhålet skära upp flikar. Sen kör man ner hinken i hålet på fodertunnans lock tills kanten på hinken tar emot. Då skulle det bli svårt att sticka ner handen och stjäla kattmat. Det bör vara en hink av mjukare plast så att kattmat i bägare inte rispas sönder av flikarna.

    En annan variant vore att ställa fodertunnan upp och ner på det låsbara locket. Göra ett hål högst upp på sidan av tunnan. Skära bort botten på en bärhink eller dylikt och köra in den i hålet tills kanten tar emot och kanske limma fast den där. Då skulle det bli svårt eller omöjligt för en tjuv att sticka ner handen/armen för att fiska upp kattmat. Det skulle också vara lätt att öppna locket i botten, lyfta upp tunnan och ta hand om kattmaten. Hålet skulle sitta ungefär som på det här burkskåpet: https://www.cowab.se/miljo-avfall/kallsortering/sopsortering-burkskap/2253005-19421105.wf?productId=19421152

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, vad snäll du är som tipsar oss. Vi ska se vad vi kan göra åt saken. Det är ju bedrövligt att man ska behöva inbrottssäkra fodertunnor till hemlösa katter.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...