fredag 4 december 2015

Katten Rakel på Södertälje Katthem säger farväl!

 Hej, det är Rakel på Södertälje Katthem.

Puh, vilken dag!

Eftersom jag så klart måste ta ansvaret både för lillasyster och mig själv när vi skulle flytta blev det mycket att göra.

Jag packade ner våra saker, så kom lillasyster och packade upp, för hon tyckte hennes saker skulle ligga överst så hon kunde nå dom snabbt när vi kom hem. Då blev det förstås en enda röra av allting, så jag fick börja om från början sjuttifemton gånger.

Sen kom blogghjälpen. Hon gav oss godis. Det var nog sista gången. Det kändes konstigt, men hon skickade med några godispåsar och burkar till vårt nya hem. Då vet husse och vår lillmatte och lillhusse vad vi gillar.

Sen tog det en evig tid och inget hände. Packningen var klar. Jag inspekterade min bur (översta bilden). Allt var klart med den.

Sen äntligen kom husse! Då satt vi redan i våra burar. Jag sitter i den till höger på bilden. Om ni tittar riktigt noga ser ni att både min filt och mitt örngott är med. Lillasyster sitter i den andra buren. Hon är riktigt kul, förresten!

När ni läser det här är vi nog redan i vårt nya hem. Vi ska få bo i ett rum till att börja med, så vi inte går vilse i den där stora lägenheten. Jag tror vi kommer trivas jättebra.

Nu ska jag göra två saker.

Först ska jag tacka alla er som följt min lilla blogg. Ni är fantastiska. Om ni bara anade vilket stöd det är att veta att det är några som bryr sig.

Sen ska jag berätta vad som skrivits på Facebook om vår kompis Fritz. Alla har inte Facebook och kan inte läsa vad vi skrivit. Därför kan ni läsa det sist i inlägget.

I morgon kommer blogghjälpen att skriva lite. Sen kommer min efterträdare att ta vid. Hoppas h*n får samma stöd som jag fått!

Rakel

 
Fritz mår inte bra.
Han låg i en transportbur utanför Södertälje Katthem en kall morgon när vi kom. Han hade dumpats där. Vi vet inte hur länge han legat och frusit i buren, men frös gjorde han när vi tog in honom i värmen. Fritz var inte bara en väldigt, väldigt ledsen katt, han hade också 40,9 i feber. Det är mycket även för en katt. Givetvis fick vi åka in akut med honom till djursjukhuset - det fanns inget annat att välja på. Han har fått antibiotika, men vi ser att han behöver mer vård. Han är en underbart snäll och vacker katt, och vi kan absolut inte förstå hur man kan behandla en katt så illa att man överger honom, särskilt inte när han skulle behövt hjälp istället. Eftersom vi har haft många svåra och dyrbara fall nyligen, har det tärt på katthemmets kassa. Vi vet att många behöver pengar till julklappar och annat nu, men om du kan avvara en stor eller liten slant åt Fritz blir vi mer än tacksamma. Sätt i så fall in ditt bidra på pg 38 93 41 - 9 eller Swisha till 1234525408. Vi vill så gärna göra allt vi kan för Fritz.

 UPPDATERING NR 1 OM FRITZ
Idag har Fritz varit på återbesök hos veterinär. Eftersom han gått ner en hel del i vikt och inte har nån aptit, togs flera prover på honom. bl a lever- och njurprover. De var normala. Han har knappt nån feber, men är dämpad. Man har tagit prover på sköldkörteln. De provsvaren ska vi få nästa torsdag. Han har fått aptitstimulerande medicin som vi börjat ge honom idag. Fritz var helt lugn under hela provtagningen - det är minsann inte alltid katter är.
Fritz och vi andra på katthemmet vill tacka ALLA gåvogivare för att ni ställt upp. Vi har redan fått in nästan 30000 kronor till Fritz. I nuläget tror vi det kommer täcka hans kostnader, och blir det något över så har vi just nu en annan liten katt som ligger inne på djursjukhuset med dropp för andra dygnet, så ni ska veta att pengarna behövs och kommer till nytta! Tänk att det finns så många snälla, generösa människor. Det värmer särskilt att så många ger vad de kan - en del 20 kronor, andra några tusen. Tillsammans gör de pengarna underverk.

16 kommentarer:

  1. Lilla söta Rakel! Hoppas och tror att du och lillasyster kommer att trivas bra i erat alldeles egna hem. Snällt av blogghjälpen att skicka med godis. Då vet de ju precis vad du vill ha. Dansar svansdansen för er och väntar med spänning på din efterträdare. Sen håller vi alla tassar ( och matte tummarna) för att Fritz ska bli frisk och orka kämpa vidare. Nu kan det bara bli bättre för honom hos trygga, snälla människor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Micke och Molle, vi hoppas vi får ett lika bra hem som ni har fått. Och vi tror det också!

      Radera
  2. Gullungar nu ÄR ni hemma och har säkert bra stöd av varandra denna första kväll i lägenheten. Tänk vad märkligt det kommer att kännas i morgon bitti när ni vaknar om ni nu överhuvudtaget kommer kunna sova i natt?...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, GRATTIS på namnsdagen! Hoppas matte och dina kompisar kommit ihåg att fira dig!

      Radera
  3. Grattis fina till ert egna hem!! Massor med lyckönskningar, ni kommer att få det kanon!!
    Och för Fritz håller vi tummar och tassar, måtte han må bra snart!!
    Massor med kramar och nosgos från oss till alla <3 <3 <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Victoria, vi tror också att vi kommer få det kanon, men det bllir lite läskigt i början!

      Radera
  4. Grattis och lycka till Rakel och Lillasyster i ert för alltid hem.
    Naturligtvis så kommer nästa bloggkatt också att få mitt stöd.
    Håller tassarna för att Fritz blir bra och att den andra katten också blir frisk.
    Nosbuffar till er.
    Jackis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jackis, vad snällt att du fortsätter stödja nästa bloggkatt också. Det kommer h*n att behöva!

      Radera
  5. Rakel, jag har tänkt på dig idag och jamat till matte o husse att det är en speciell dag idag.
    För du och din lillasyster har fått ett alldeles eget HEM att ta tass om.
    Lycka till !!
    Och sen hoppas vi att Fritz piggnar till o blir bra.

    Ozzy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzy, jam, speciellare kan det knappast bli, inte för oss i alla fall! Vi tänker också på Fritz, fast vi har flyttat.

      Radera
  6. Ojoj idag va d massor med läsning både trevlig och mindre trevlig. Jag hoppas så att ni får d bra i ert nya hem. Och jag vill absolut ha rapport hur d går för er. Å ännu en gång. .. hur är man skapt om man lämnar sin kisse i en bur hos er!!!!!!!!! Ja visst...den får d tusen ggr bättre än där den en gång bodde men ansvar vet dom ingenting om inte!!!!! Hoppas verkligen han blir bra
    åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åsa, nä det är jättetråkigt när människor inte tar ansvar för oss katter. Vi har rätt till ett bra liv också. Man överger inte en kompis! Aldrig!

      Radera
  7. Tänk att du just nu håller på och utforskar ditt alldeles egna hem! Vilken fantastisk tanke! Skönt att ha lillasyster med, för det är nog litet nervöst också innan ni lärt känna er familj riktigt. Hoppas vi får en rapport så småningom!
    Det var väl ändå bra att Fritz provsvar hittills varit positiva. Håller tassarna för honom ett tag till för säkerhets skull.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, ja, det känns overkligt. Hur gör man? Men lillasyster och jag ska nog lista ut det. Fortsätt hålla tassarna för Fritz, han behöver det.

      Radera
  8. Lycka till hos din nya familj Rakel och ta väl hand om din lillasyster också. Tror det kommer att bli jättebra. Husse verkar vara en bra person och lillmatte och lillhusse kommer säkert att leka massor med dig och syrran! Kram till er båda!
    Hoppas hoppas att Fritz snart blir bättre också! Skönt att lever- och njurvärden var bra! Krya krya nu Frtiz!!

    SvaraRadera
  9. Lycka till i ert nya hem !
    Håller tassarna för att Fritz kommer att bli frisk igen !!

    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...