lördag 19 december 2015

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag har jag ägnat mig åt att förbereda morgondagens öppet hus, loppis och kaffeservering. Det blir den sista innan jul. Det finns fortfarande många fina julklappar att köpa på loppisen. Sen har vi ju vår fina Kalender för 2016 och vår sagodeckare "Mysteriet med de mystiska spåren". På vår hemsida  står det hur man kan beställa om man inte kan komma till katthemmet själv och hämta. Vi kommer förresten också att stå på ICA Maxi i Södertälje på måndag och sälja både kalendrar och sagodeckare!

Sen har jag tänkt mycket på det här med smällare. Jag är ite orolig för hur jag själv ska reagera på dom. Det här kommer vara första jul- och nyårshelgen jag firar inomhus. Jag vet att både jag och väldigt många andra djur som jag kände när jag var hemlös, var väldigt rädda när det smällde och hade sig.

Djurens Rätt har skrivit att det försökt i flera år att få till ett förbud mot fyrverkerier utan resultat. Jag undrar vad politikerna sysslar med. Inte lyckas de få till nån vettig djurskyddslag och inte lyckas de få till ett förbud mot fyrverkerier.

Men EN sak är i alla fall bra: det behöver inte vara förbjudet för att man ska avstå! Man kan göra det helt frivilligt! Bra va?

6 kommentarer:

  1. Hoppas att ni får sålt jättemycket kalendrar och den spännande deckaren när ni är på ICA.
    Kanske det inte smäller så hemskt runt katthemmet där du nu bor.
    I min stad är det bara några ställen som säljer dom där räliga sakerna, men det är ändå för många ställen.
    Och alldeles för många dumma tvåbeningar som köper dom.

    Ozzy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzy, jam håller med dig. Det är alldeles för många dumma tvåbeningar som köper smällarna.

      Radera
  2. Minsann om jag inte ska ta mig en tur till Ica Maxi på måndag:)
    Jag är helt för att smällare ska förbjudas... Det är väl en sak om det smäller 24:00 på nyårsafton men det smäller i evigheter före och efter nyår... till vilken glädje??? Nä bort med eländet..
    åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åsa,,jag har jamat till blogghjälpen att hon ska vara på Maxi efter kl 14 i morgon. Har du möjlighet att komma då vore det jamarskoj. Annars finns det andra från katthemmet där tidigare på dagen. De är jättetrevliga!

      Radera
  3. Vi tycker också att smällare skall förbjudas! Kommunen kan få smälla lite under kontrollerade former kl 24, det räcker.
    Matte skall till Maxi på mån eller tisdag, hoppas det blir på måndag då skall vi be henne köpa kalender.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, om matte kommer efter 14 på måndag så träffas hon och din matte. Det skulle blogghjälpen tycka vore jamarskoj!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag är det inte jag som är på bilden. Min kompis, Liam, flyttade till ett eget hem för några daga...