lördag 31 oktober 2015

Blogghjälpen har ordet - igen

För det mesta tycker man det är tråkigt när man gör fel bedömningar, men det finns undantag! De flesta av mina bloggkompisar har fått blogga ett bra tag innan deras för-alltid-hem dykt upp. Urvalet görs ju just med tanke på att det är katter som suttit en tid på katthemmet utan att nån sett dom och som antagligen kommer få sitta ett tag till. Så trodde jag det skulle bli med Daisy. Hon har bott hos oss på katthemmet en längre tid och ingen har visat intresse för henne. Hon kunde inte "sälja sig själv" nämligen. Man måste har förmågan att se potentialen hos en del katter. Det är ofta lättare att fastna för en social och kelig katt än för en som är lite mer tillbakadragen.

Inget gör mig gladare än när jag har fel i de här bedömningarna. Jag har hela tiden vetat att Daisy är en urmysig katt, men det är inte alltid så lätt att övertyga andra om sånt. Man kan ju heller aldrig tvinga på nån en katt. Kemin måste stämma från båda håll.

Lilla Daisy kom till oss som en lite försiktig om än inte skygg katt. Att hon hade haft ett hem var ställt utom allt tvivel. Med det lite speciella utseende hon har hade det nog inte varit svårt för ägarna att spåra henne om det hade haft minsta intresse av det. Men det hade de uppenbarligen inte.

På katthemmet var hon alltid ödmjuk och tog aldrig för sig av mat och godis först. Hon väntade till kompisarna fått sitt - då var det hennes tur. Man fick gärna klappa henne om man var försiktig. Snabba rörelser tyckte hon inte om - något hon har gemensamt med många katthemskatter som ofta upplevt otrevliga saker där händer varit inblandade.

Men, Plötsligt händer det, som det står i reklamen. Någon kommer och upptäcker Daisy. Kärlek uppstår och jag tror den kommer växa ännu mer. Som vanligt kommer jag sakna henne på ett sätt, men jag är så glad över att hon fått ett hem där jag tror hon kommer att trivas och ta väl tass om sin matte.

Jag vill som vanligt tacka alla som följt och stöttat min bloggkatt. Ni anar inte hur mycket det betyder att se att nån bryr sig, nån läser, nån kommenterar vad som skrivs. 

I morgon kommer nästa bloggkatt att presentera sig. Jag hoppas ni orkar och vill följa den katten tills h*n får ett eget hem?



20 kommentarer:

  1. Vi är också jätteglada att lilla Daisy äntligen fick ett eget hem.
    Hoppas allt kommer att gå bra och vi får uppdatering om hur det går för henne.
    Klart att vi följer nästa kisse också.

    Ozzy med personal

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzy, vi är jamarglada för hennes skull allihop.

      Radera
  2. Det är så roligt att Daisy fick ett föralltid hem så snart in i bloggandet. Daisy var verkligen en mysig liten tjej som gillade att kela. Hoppas att nästa bloggkatt har lika stor tur och får ett hem snabbt. Och självklart kommer vi att följa nästa bloggkatt! Vi måste bara ta fram nosdukarna igen, för nu blir det lite hemskt igen när vi får läsa om den bakgrund.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Micke och Molle, ja, lite nosdukar behövs nog i början.

      Radera
  3. Så underbart att tänka på att Daisy nu denna lördag kväll tassar runt i sitt HEMMA, önskar vi kunde smygtitta på henne!

    SvaraRadera
  4. Klart att jag kommer att följa nästa blogg-katt också.

    Jackis

    SvaraRadera
  5. Vi kommer att följa även nästa blogg-katt, det ska jag, Sally, se till. Det är sorgligt med katter, och djur generellt, som far illa på grund av människor som inte tar sitt ansvar. Men det värmer också läsa om öden där det slutar bra, som nu med Daisy. Jag ska förresten skicka iväg matte så hon köper några kattkalendrar, själv väntar jag här hemma, jag gillar inte åka bil. Mattes blodtryck var något högre än normalt när hon körde oss till veterinären för att jag och Pelle skulle få våra sprutor. Det var inte en tyst sekund i bilen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sally, ett annat öde som slutat bra är ju ditt! Bra att du skickar hit matte. Vi behöver många kalenderköpare. KAnske klokt om ni stannar hemma...

      Radera
  6. Det är så härligt varje gång en ny bloggkatt får sitt väl förtjänade för-alltid-hem! Självklart finns vi här även för nästa bloggkatt. Det är så spinnande att få höra vad de varit med om även om det alltid börjar väldigt sorgligt men att sen få följa missen på resan till ett eget hem och människor att ta tass om är så otroligt glädjande. Man behöver få läsa om lyckliga slut också :)
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, det som har varit kan vi tyvärr inte göra mycket åt, men vi kan försöka se till att fortsättningen blir bra.

      Radera
  7. Härligt att Daisy är hemma! Vi är så glada för varje katt som får en chans att komma HEM och få den kärlek och det liv varje katt är värd, Självklart följer vi nästa Bloggkatt! Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, gissa om vi också är jätteglada för varje katt som vi kan hjälpa till ett bra hem?

      Radera
  8. Självklart kommer jag följa nästa kisse, även om det är jobbig läsning till en början...
    Men det blir ju bättre senare...
    åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åsa, ja, det är huvudsaken att det blir bra på slutet.

      Radera
  9. Det är alltid så trevligt att läsa om när en liten hemlös katt har fått ett nytt hem. Hoppas söta lilla Daisy har det riktigt bra nu i sitt nya hem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, jag tror faktiskt att hon har det.

      Radera
  10. Jamarns vad det går undan här. *stora ögon*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, ja här går det i rejserfart ibland.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...