torsdag 18 juni 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

I morse var snälla snickare Christer här. Han skulle sätta in en dörr som han köpt i pensionatet. Det är en jamarfin dörr, men tyvärr hade de som la golvet spacklat lite tokigt, så ramen omkring dörren fick inte plats.

Christer och jag diskusiterade hur vi skulle göra och kom fram till att vi måste borra i golvet, så ramen får plats. Det hann vi inte på morgonen utan hand skulle komma tillbaka ikväll. Men när han skulle hem från jobbet var det hur mycket brummisar som helst ute och åkte. En sträcka som i vanliga fall tar 5 minuter att köra tog en och en halv timme! Då beslut vi att ta det jobbet i morgon istället.

Då har jag förstås tänkt på en sak: ALLA som ska hämta katter, rädda katter, bygga katthem, bygga kattpensionat eller överhuvud taget gör nåt för hemlösa katter, borde få åka före alla andra bilister! De ska inte behöva sitt i en massa köer! Så tycker jag.

4 kommentarer:

  1. Bra förslag Rubina, tycker också att det ska finnas en Kattfil för sådana som hjälper till.
    Man hör ju om "gräddfiler" för vissa i vårt samhälle och dom hjälper nog inga mer än sig själva.

    Ozzy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzy, precis! Gräddfil till alla som hjälper hemlösa och nödlidande katter!

      Radera
  2. Vi jamar instämmande, de borde absolut få åka före, eller att en kattikopter kom och hämtade och lämnade dem där de ville.
    Sen har vi fundilerat lite här, imorgon är det ju årets stora katthelg miss-sommar. Men är det inte väldigt lite prat om missar inför helgen? Det borde vara stora tillställningar med kattmusik, fiskdammar, gottisutdelningar mm och framför allt stå insamlingsbössor framme överallt i hela Sverige där bidragen går till alla katthem
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, det vore så klart ännu bättre om de fick åka gratis kattikopter. Och du har HELT rätt i att det jamas alldeles för litet om katter på miss-sommarhelgerna. Det måste vi ändra på!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...