söndag 14 juni 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Idag har det varit öppet hus, loppis och kaffeservering igen.  Trots att det inte kom så många, så gjorde de som kom en fin insats. Vi fick ihop en slant, och som en av våra snälla tjejer brukar säga "även om det inte var några jättesummor så var det pengar vi inte hade förut".

För ett katthem, de flesta katthem i alla fall, så betyder varenda krona något. Om vi får t ex en hundralapp från 10 personer räcker det till vaccinering, ID-märkning och lite till för en katt. Ni ska veta att behovet är väldigt stort. Det går omkring alldeles för många okastrerade katter där ute. 

På den här länken kan ni läsa om hur viktigt det är att kastrera katter  som inte används i  KONTROLLERAD avel. De om ändå väljer att inte kastrera sin katt är ingen riktig djurvän, utan tänker mer på sig själv. Det tycker jag i alla fall!



8 kommentarer:

  1. Alla pengar hjälper. *nickar*

    SvaraRadera
  2. Många bäckar små, gör en stor å.
    Klart att varje liten peng hjälper Er att hjälpa.
    Tycker också att det är själviskt av matte/husse att inte kastrera sina katter.

    Ozzy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzy, ja, en del tänker bara på att de själva tycker det är sött med kattungar. Men de bryr sig inte om hur 100 000-tals andra katter har det - de som inte har nåt hem för att det finns för många katter.

      Radera
  3. Som jamat många bäckar små.. För varje besökare som kommer är du ju närmare din människa, snart kommen hen tror vi.Nosbffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, hoppas ni har rätt. Men jag tycker det är rätt OK att bo här också - fast inte jämt förstås.

      Radera
  4. Härligt att ni fick ihop en slant! Hoppas ni kommer få in många extra pengar när ni kan öppna pensionatet.
    Vi tycker det är jättekonstigt att folk inte kastrerar sina katter om de inte skall hållas i avel, katten mår dessutom bättre av det.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, precis - men alla tänker inte katterna i första hand. De tänker bara på att de själva tycker det är sött med kattungar.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...