torsdag 18 december 2014

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Idag har det varit öppet hus. Det var bra, för vi fick faktiskt godis 3 gånger!

Först fick vi av blogghjälpen, sen körde jag in henne till skyggisarna i karantän, för jag såg att en av de andra snälla tjejerna var på G. Sen kom blogghjälpen tillbaka, och jam vet inte om hon hade glömt att vi redan fått godis, men vi fick lite tiill.

Men idag ska jag också passa på att informera lite om Snuffefonden. Den fonden bildades när en bloggkompis (Sippo) lillebror (Snuffe) blev sjuk och behövde hjälp.

Då startades en insamling. Tyvärr klarade sig inte Snuffe, men hans minne lever kvra genom den fond som startades. Där kan man söka hjälp om man hamnar i en akut situation och behöver hjälp till sin katt. Meningen är förstås att man ska betala tillbaka det man får ur fonden, så att andra kan hjälpas. Vi förstår att det inte alltid går, men det ska i alla fall vara målsättningen.

Om nån vill stödja Snuffefonden  kan man läsa på länken hur man gör. Det är tyvärr alldeles för många katter som behöver hjälp, både hemlösa, de på katthem och de i hem där det händer nåt man inte räknat med.

Hoppas ni kan läsa det här artikeln som duktiga journalisten Karin Löwengren har skrivit.   


   

8 kommentarer:

  1. Snuffefonden har räddat jättemånga kissar som inte skulle klarat sig annars. *nickar* Det är nog den bästaste fonden jag hört jamas om, tänk att Snuffe lyckades så fint med att få människor att gå samman. *torkar en tår med tassen*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, det känns bra att Snuffe lever vidare på något sätt. Det bästa vore så klart om han gjorde det här på jorden, men eftersom det inte går så får vi nöja oss med det här sättet.

      Radera
  2. Det verkar som om alla bloggkatters slit för att få till en rimlig godistillgång äntligen nått en viss framgång!? Åtminstone har vi fått flera positiva rapporter på sistone!
    Jag beställde den där tidningen med Sippo i, så vi har läst reportaget. Hoppas Snuffefonden ökar nu, det borde den göra tycker jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, jam, det är i alla fall lite mindre dåligt än det varit med godiset!

      Radera
  3. Det är så jamarskojsigt att du nu har 'lurat' blogghjälpen flera ggr angående godistilldelningen - det är ni värda!

    SvaraRadera
  4. Snuffefonden är verkligen viktig, en liten katt kan lämna stora avtryck! Nosbuffar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...