onsdag 26 november 2014

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Ibland känner jag  att det verkar som om många tror att ett katthem sköter sig själv. Nu när jag fått ansvaret för hela katthemmet har jag ju satt mig in i hur det fungerar, och jam kan lova er att det är många, många snälla människor som ser till att det fungerar.vi kan driva katthemmet.

De som ser till att vi får hjälpa med att tömma lådor, städa burarna, ge oss rena skålar med vatten och mat är volontärer. De hjälper oss för att de tycker om oss katter och vill att vi ska ha det bra.

Ibland kan det hända att nån tycker att de vill hjälpa oss en viss dag, men samtidigt kan det vara många andra som ställer upp just den dagen, men det är nästan tomt på folk nästa dag. Då fixar våra snälla schemaansvariga det genom att ringa och fråga om några kan komma nästa dag istället. Det är ett ansvarsfullt och viktigt arbete, men vi har tur på vårt katthem, för våra schemaansvariga sköter det här perfekt. Utan deras insatser skulle det bli kaos.

Sen är det alla snälla människor som ställer upp på Öppet Hus. De ser till att besökarna tas väl om hand och får den information om oss de behöver. Sen gör de hembesök och sköter alla papper som ska skrivas på när vi flyttar.

Vi har ju också snälla människor som hjälper till med att sälja saker på loppis och marknader för att vi ska få in pengar till katthemmet. Det kanske inte är så roligt alla gånger att stå ute i kyla, regn och rusk, men de gör det ändå - för vår skull.

En annan ovärderlig grupp är alla snälla människor som skänker pengar till oss. Utan er skulle katthemmet inte kunna existera - och därmed inte många av oss som bor här. Det är dyrt med hyra, rengöringsmedel, kattsand, veterinärbesök, kattmat etc.

Vi behöver er alla! Tack för att ni finns.


10 kommentarer:

  1. Det var fint jamat. Att driva ett katthem kräver ju sin katt - och människor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, jam, fast givetvis är ju vi katter viktigast.

      Radera
  2. Och allt detta har ju du Pauline ansvaret för just :-)! Vi förstår inte hur du kan hålla reda på allt å alla och blogghjälpen....hihi hihi....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, att hålla reda på katthemmet är inga problem, men blogghjälpen...

      Radera
  3. Det är väl klart att det krävs MASSOR med arbetsinsatser för att driva katthemmet, ni är ju ganska många gäster där. Och som på alla pensionat är det viktigt att det är rent och snyggt, och att maten är god. Att hålla i alla dessa trådar kräver minsann sin katt! Visserligen med hjälp av olika händer, men vi vet ju vem som har huvudansvaret!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, jam, dessbättre tror jag ingen tvekar om vem som har huvudansvaret här. Liksom du har huvudansvaret hemma hos dig.

      Radera
  4. Åh så fint jamat. Alla är viktiga på sitt sätt Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, jam, vi behövs allihop!

      Radera
  5. Väldigt fint jamat.

    ALLA behövs :)

    Puss från Molly.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Molly, jag kände att jag måste jama om hur det verkligen ligger till.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...