onsdag 12 november 2014

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

IDag har jag tittat på bio. Det är en film som veterinär Lucie Havelka gjort. Jag tycker den är mycket intressant och önska att många fler tänkte och agerade som hon.

Nån har kommenterat att de inte tycker det är OK att låta en skällis med skadade bakben leva. Det finns en sekvens om det i början på filmen. Jag tror det här speglar tvåbeningarnas värderingar mer än skällisens behov. Det är ju tydligt att skällisen inte lider och varför ska den då avlivas? Den vill säkert leva. Precis som katter som är skygga vill leva. De vill inte dö, fast alldeles för många inom länsstyrelser och andra organ som bestämmer, tycker att det ska avlivas.

No-kill är den enda vettiga vägen att höja kattens status. Vi vill inte dö, även om vi är rädda. Det finns en anledning till att vi är det. Den anledningen heter tyvärr ofta människa.

13 kommentarer:

  1. ALLA levande varelser VILL leva! Tänk om vi katter skulle börja sortera upp tvåbeningarna i grupper, vissa får leva å den å den får inte leva för att den inte är social!
    Matte hade för 20 år sedan en katt som födde EN unge med bara 3 ben å en liten stump på ett framben. Den var t.o.m. utekatt, sprang fortast av alla och var kvarterets kung!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, jam tror också att alla levande varelser vill leva. Vill de inte det så ska de i alla fall få besluta själva.

      Radera
  2. Vi tycker att alla har rätt till ett bra liv! Nu vet vi ju att det inte är så men allt som gör att det går åt rätt håll är bra.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, vi måste hjälpas åt så att åtminstone målsättningen är att alla ska ha det bra.

      Radera
  3. Det är klart man vill leva! Jag vill det. Undrar just hur många tvåbeningar som skulle bli kvar om alla som var rädda måste avlivas?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, jam då skulle det nog bli ganska tomt på jorden!

      Radera
  4. Tänk om man skulle börja avliva tvåbeningar som har mist en arm eller ett ben.... Men den iden kommer de inte på. Klart vi vill leva så länge vi inte lider och har ett bra liv!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, det kommer ju inte ens på jam att skadade tvåbeningar ska avlivas. Men vi katter ska det. Inte klokt.

      Radera
  5. Klart att man inte ska avliva djur som inte har ont av sina handikapp.
    Har sett på film från ameriKATT där hundar fått en slags vagn på 2 hjul att lägga upp sina bakben som inte fungerar :)

    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, den som tyckte att skällisen med skadade bankben inte skulle leva tyckte att den just skulle ha en sån vagn. I den bästa av världar hade den så klart fått det, men den lever inte i den bästa av världar. Men den vill leva ändå.

      Radera
  6. Vi håller med fullständigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, bra. Då vet jam att jam tänker rätt.

      Radera
  7. Ja, ibland kan man tycka att det där uttrycket "bäst för hen att få somna in" används lite väl slentrianmässigt. Och man undrar ju vems behov det egentligen handlar om när ett djur som har livsglädjen kvar inte ska få leva vidare för att det blir besvärligt och kostar pengar...
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...