tisdag 7 oktober 2014

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Idag har jag funderat på en sak. Många människor vill ha kattungar istället för vuxna katter. De säger att de vill vara med och forma katten. Precis som om vi skulle låta oss formas av nån!

Sen när vi blir vuxna, då ska vi ju kastreras. Sånt kostar ju en slant. Man kan tycka att alla borde vara beredda på det och tycka att vi är värda den slanten. Tyvärr tycker inte alla det, utan de snålar in på den utgiften. Resultatet blir att det bli kattungar som oftast är oönskade och oplanerade.  Det allra värsta är att det finns människor som kastar ut både mamma och ungar då. Både vi och jag tror alla andra katthem, har en mängd dräktiga honor och honor med ungar.

Det skulle vi slippa om alla tog sitt ansvar. Då skulle det inte födas en massa oönskade katter som ingen vill ha. Då skulle vi på katthemmet kunna ägna oss åt enbart kattpensionat och en och annan omplacering när kattens människor blev sjuka t ex. Jag drömmer om att det ska bli så en dag.

9 kommentarer:

  1. Du har så rätt - katter låter sig inte formas. Och matte säger att om man tar hand om en vuxen, till och med gammal katt som vi gjorde när Lucia kom hit så tycker man ju så oändligt mycket om den fast man inte har 'format den'. Vi får aldrig veta i detalj vad Lucia var med om men vi älskar henne precis som hon är för alltid - trots att hon ibland tassar till oss.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, ni tänker så rätt. En vuxen katt har redan format sig själv, men trots det anpassar den sig efter ett nytt, kärleksfullt hem!

      Radera
  2. Så klokt jamat! Tänk vad fankattiskt om drömmen slår in! Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, jam hoppas min dröm slår in, snart.

      Radera
  3. Jag har haft två katter den ena va tio år gammal när jag fick henne den andra ca sex år bästa kissar jag haft!!! Jag skulle hellre ta en äldre katt, kanske framförallt för att jag vet att så många vill ha kattungar. Det går minst lika bra med än som är äldre....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, visst går det minst lika bra med en äldre. Och så vet man ju lite vad man får också.

      Radera
  4. Jag var en vuxen katt när jag kom hem till matte och husse, och det tycker de bara var skönt!
    Visst vore det helt underbart om människorna kunde få bättre förstånd och ansvar! Det finns ju faktiskt många snällingar, och praktexemplaren finns på katthemmen, men hoppas, hoppas att fler och fler inser vad som krävs för att bli kattsambo!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, vi jobbar hårt för att fler ska lära sig ta ansvar för oss katter. Vi ger ju så mycket tillbaka!

      Radera
  5. Du jamar så kloka saker du Pauline !
    Jag var drygt 6 månader när jag flyttade hem till min matte o husse och det tyckte dom var skönt så att det värsta buset hade gått ur mig :)
    Dom har även tagit hand om en vuxen katt innan mig och det var det inga som helst problem med heller.

    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...