måndag 22 september 2014

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Nu har blogghjälpen varit här igen. ÄNTLIGEN hade hon lite godis med sig. Vi jamade lite om olika saker.

Bland annat jamade vi om att det är för sorgligt hur ointresserade en del tvåbeningar är av nödlidande katter. Det händer alldeles för ofta att vi får in katter som är så sjuka att vi inte kan rädda dem ens med kvalificerad veterinärhjälp. Det känns som ett stort misslyckande varje gång vi tvingas inse  att en katt fått hjälp alldeles för sent.

Ofta säger människorna i kattens omgivning att de sett katten gå omkring i flera månader. De gör ingenting förrän katten är jättesjuk. Det borde finnas många som kunde hjälpa en nödlidande katt. Då menar jag inte bara katthem. De flesta av dem jobbar för högtryck och hjälper så många de har möjlighet att hjälpa.

Men även som privatperson kan man faktiskt göra något för en stackars hemlös katt som inte mår bra. Man kan t ex ta den till en veterinär. Många veterinärer och djursjukhus tar emot hemlösa, sjuka katter utan ersättning. De gör en stor insats. Det borde många privatpersoner också göra, tycker jag.

11 kommentarer:

  1. Vad bra att ni fick godis idag!Tror inte Blogghjälpen vågar missa två dagar i rad..Visst är det märkligt att välja att blunda tills det är för sent, ingen kan ju göra allt men alla kan göra något.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, ja det var verkligen en lättnad att hon äntligen tog det lilla förnuft hon har tillfånga.

      Radera
  2. Det var för väl att hon hade lite godis med sig idag!
    Vi tycker såna som vänder sig bort när de ser ett djur som far illa är ynkliga varelser. Det är tur att alla inte är såna.
    Matte blev så glad på jobbet idag när hon fick höra att en jobbarkompis som har katt och skulle skaffa en kompis till den och vände sig till sig lokala katthem och tingade en katt. Det borde alla som skall skaffa katt göra.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, visst är det ynkliga varelser som inte låtsas se när ett djur far illa. Vilken bra jobbarkompis din matte har!

      Radera
  3. Blogghjälpen hade väl inte vågat visa sig där utan godis idag? Hon tyckte säkert att gårdagens fadäs var oerhört pinsam? Hoppas jag i alla fall!
    Tyvärr är det många som tror att katter klarar sig, eller att "någon annan" sa göra något. Så sorgligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, oh ja, tror hon skämdes faktiskt. Hoppas det inte upprepas.

      Radera
  4. Husse brukar säga att om det inte vore för alla utekatter som springer runt i området, så skulle man kanske reagera lite annorlunda om man såg en ensam kisse ute. Vi fäller många tårar när vi tänker på våra övergivna kattvänner. *sniff*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, visst finns det många katter som inte har nåt hem, men nog kan man se om den ser mager och sjuk ut?

      Radera
  5. Låter kanon att ni äntligen fick lite godis idag !
    Javisst är det jätte sorgligt att så få 2-beningar vågar/vill hjälpa en stackars mager katt innan det är för sent :(

    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, deet är tråkigt att så många verkar så jäktade och bara ser sig själv nu för tiden.

      Radera
  6. det är för sorgligt att människor inte bryr sej mera :(

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...