fredag 25 juli 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie
på Södertälje Katthem.

Idag tänkte jag jama allvar med vissa personer.  Det gäller de personerna som överger sina katter, eller som tror att katthemmen ska kunna ta emot just deras katt/er genast fast det är knökfullt på alla katthem.

De här personerna tar inte minsta ansvar för sina katter. Jag undrar hur de kan undgå att älska sin katt som har bott hos dem en tid. De flesta jag känner, förutom de som dumpade mig och min syster när vi var kattungar, kan inte tänka sig att göra sig av med sin katt. De gör vad som helst för att behålla den.

Men så finns det där där andra... De som verkar ha nåt fel i känslosystemet. Dagligen ringer man från djursjukhus och frågar om vi kan ta katter som hotas av avlivning. Katter som är fullt friska och ofta unga också. Privatpersoner ringer och säger att katten ska avlivas om inte vi tar den. Matte och/eller husse ska åka nånstans och då är det inte tal om att man kan kosta på några hundralappar åt katten på ett kattpensionat, eller göra sig besväret att fråga runt bland vännder och bekanta om de kan hjälpa till. Men att kosta på sig själv tusenlappar för en semesterresa - det är inga problem!

Jag avskyr såna människor. Och jag undrar varför de ska skaffa katt?

8 kommentarer:

  1. Man blir så trött å lessen. *slokar med morrhåren*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, ja, man önskar att vissa hade både hjärta och hjärna.

      Radera
  2. Man finner inga jam som gör såna idioter rättvisa *hänger med morrisarna*
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, nä, det gör man verkligen inte!

      Radera
  3. Alla dessa människor utan empati - de tar aldrig slut! Läste senast idag en annons där det stod: 'Vi vill köpa en gullig kattunge som är busig osv.' men hallå - sen då- precis som att KATTUNGE är ngt beständigt!! Så sorgligt att underbara katter är slit å släng grejor för somliga!
    ps. mycket vacker bild på dig Samie!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, en del verkar varken ha hjärta eller hjärna. Det är så sorgligt att läsa om all denna egoism.

      Radera
  4. Usch! Jag tycker precis som du, Samie. Tycker också att det vore bättre om sådana människor från början till slut satsar på att skaffa saker och semesterresor istället för att förstöra livet för en liten levande varelse.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, tänk om de kunde göra det? Det skulle göra livet lättare för många av oss katter.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag är det inte jag som är på bilden. Min kompis, Liam, flyttade till ett eget hem för några daga...