måndag 23 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag har jag jamat lite med blogghjälpen. Hon släppte ut mig en stund i kattsalen så jag kunde gå en inspektionsrunda. Jag mår bra i magen nu igen så det är ingen fara. Tyvärr fick jag inte vara ute så länge som jag hade behövt, men jag hann med det viktigaste i alla fall.

Efter det lyssnade jag på kloka Wikki från Örebro Katthem. Hon talade i radion om att många katter kastas ut när tvåbeningar ska på semester.

Jag tror nästan inte mina öron när jag hör att sånt fortfarande förekommer, trots att jag själv tillhör dem som blivit övergiven. Önskar att det fanns många fler ansvarsfulla människor som tog hand om oss katter. Vi är inga slit-och-slängvaror! Kan du inte ge oss ett hem tills vi är 15-20 år ska du inte skaffa katt!

13 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Att det finns såna dummisar är fruktansvärt. Vad har vi katter gjort för fel för att bli utkastade på det där sättet? Inget!! *stampar ilsket med tassarna*
    (Råkade kattnappa husses konto först.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, du har helt rätt. Vi ha verkligen inte förtjänat att bli utkastade!

      Radera
  3. Hur kan de vara sååå utan hjärta å känslor som kastar ut katten när semestern kommer!!?? Undrar om de kan njuta av semestern när en liten kisse vandrar ensam och undrar vad som hänt! Nä dessa människor ÄR riktiga egon utan känslor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, det är tråkigt att det finns så många som bara tänker på sig själva. Världen skulle se mycket bättre ut med mer empati.

      Radera
  4. Vad skönt att magen är bättre, så du kan jobba fullt ut!
    Ingen i det här blogghuset kan väl fatta hur människor kan överge sina familjemedlemmar. Saknar de oss verkligen inte alls?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, jag tror det fattas nåt väsentligt hos de människor som utan vidare kan kasta ut sin katt.

      Radera
  5. Vi kan bara injama att det är helt obegripligt hur man kan slänga ut en familjemedlem. Undrar om de gör samma sak med sina barn om de börjar bli obekväma eller bråkiga.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, ja - i konsekvensens namn borde de ju göra det?

      Radera
  6. Trevligt med en liten promenad! Vi förstår inte heller hur man kan.. tänk efter före är väl bra..Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, precis vad jag brukar jama. Man ska tänka 15-20 år framåt i tiden!

      Radera
  7. Vi, Maja Gräddnos(som också dumpades) och jag, tror inte de tänker på mer än sina nöjen, de där som kastar ut katten bara. Konstigt att de inte lämnar ungarna kvar när de åker, när de kan dumpa oss så lätt. Bitas borde de!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, kanske skulle de lämna ungarna också om det inte vore stränga straff på sånt. Att överge en katt bestraffas ju inte alls så hårt som det borde.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...