onsdag 7 maj 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem beättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag var blogghjälpen här en stund. Hon skulle hämta mamman som jag berättat om några dagar. Hon skulle till vettisen för provtagning.

 Proverna såg bra ut idag, men läget är fortfarande skört. Hon kan tyvärr snabbt bli sämre om hon fölorar för mycket kalcium. Det gör hon automatiskt om hon diar ungarna.

Tyvärr är läget för dem inte så ljust, och en har redan lämnat oss. Vår hälsoansvariga gör allt för att de som finns kvar ska klara sig, men hon är inte ungarnas biologiska mamma och det är vad de mest skulle behöva nu.

Vi fotsätter hålla tassar och tummar för allihop.

Sen vill jag också passa på att tacka alla som skänker pengar till katthemmet. Om jag berättar att bara det här besöket med inläggning i två dygn, provtagning, kejsarsnitt och kastrering gått på ca 20 000 kronor hoppas jag ni försstår att varje krona som skänks till katthemmet är värdefull.

12 kommentarer:

  1. Fortsätter att hålla tassarna.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, det är jättesnällt av er. Det behövs!

      Radera
  2. Kan bara hoppas och hålla tassarna för att detta ska gå bra, trots allt. Och oj, så många pengar det kostar, önskar jag hade en brunn att hämta upp massor ur...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, det hoppas vi också. Vi önskar också att vi hade en djup brunn som vi kunde ösa pengar ur. Men det har vi inte...

      Radera
  3. Åh, så hårt vi håller tassarna för mamma katt och de små. Sätter in en liten slant till katthemmet och hoppas att allt går bra. Kurr och burr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Findus, Isak och Rasmus, tack snälla för er hjälp. Vi är så tacksamma för all hjälp vi fått och får från er!

      Radera
  4. Här håller vi alla tassarna för att mammakatt snabbt skall bli bättre så hon orkar ta tass om ungarna! Naturligtvis håller vi tassarna för hennes bebisar också!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aliice, ja nu är många tassar upptagna för hållning för mina kompisar.

      Radera
  5. Vi lvar att skänka en slant så fort vi bara kan, Samie! <3 Vi ska köpa tygkassar av Pelles matte också, det kommer ju er till godo.
    Håller tummar och tassar jättehårt för den lilla kattfamiljen <3
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gunilla, Simba och Tasse, vad snälla ni är som hjälper oss. Bra att ni håller tummar och tassar också!

      Radera
  6. Vi tassar också in en liten peng!!
    Det är ett styvt jobb att nappa så små kattungar! Matte hamnade i den situationen för länge sedan, som tur var fick hon tag på en en kattmamma hos en kompis som hade mist sin enda unge - de små transporterades dit och fick en ny mamma! Men det är ju inte alltid som en kattmamma accepterar att ta sig ann andras ungar!
    Vi hålller tassarna hårt!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, ja det är jättejobbigt för tvåbeningar att nappa ungar varannan timme dygnet runt. Tur att flera hjälper oss. Fortsätt hålla tassarna!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...