måndag 5 maj 2014

Katten Samie på Södertälja Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag är jag lite bekymrad. För några veckor sedan hjälpte vi en kompis som var hemlös. Hon fick komma till katthemmet och det visade sig direkt att hon var dräktig.

Hon var lite mager, men hon åt snart upp sig och verkade må bra. Men så igår blev hon plötsligt jättesjuk. Vår hälsoansvariga fick åka med henne till djursjukhuset. Där blev hon ännu sjukare.

Man beslöt att lägga in henne över natten. Tyvärr kostar det jättemånga pengar att låta en kisse ligga på sjukhuset en hel natt, men vad ska vi göra? Vi kan ju inte ta hem en katt som behöver intensivvård.

Idag mår hon lite bättre, men inte tillräckligt bra för att få åka hem ännu. Förmodligen blir det en natt till på djursjukhuset. Hoppas hon klarar sig. Hon måste ju samla krafter så hon orkar föda och ta tass om sina ungar så småningom också.

Sånt här skulle inte katthemmen behöva stå för om alla tog hand om sina katter ordentligt. Dumma dom som struntar i sin katt!

10 kommentarer:

  1. Jam, dumma dumma människor som gör så! Nu får jag hålla tassarna för lilla katten att det vänder för henne, och att hon mår bättre i morgon. Och heder åt ditt katthem som jobbar så hårt för katternas bästa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, jam vi gör så gott vi kan. Fast utan snälla gåvogivare som du till exempel, skulle vi inte klara det.

      Radera
  2. Hoppas den blivande mamman snart blir bra igen. *håller tassarna*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, jam det hoppas vi alla här också.

      Radera
  3. Håller tassarna för att det går bra. Vi injamar , urdumt att inte ta hand om sin katt.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, det är så dumt så det ä inte klokt. Jamade nyss till Gustav att det inte skulle gå att klara av att hjälpa katter utan gåvogivare som han. Ni tillhör också dem som alltid hjälper oss så vi kan hjälpa fler!

      Radera
  4. Vi hoppas verkligen att det går bra för din kompis. Vi förstår inte, hur man kan strunta i att ta hand om sin katt. Kurr och burr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Findus, Isak och Rasmus, vi håller tassar och tummar för henne. Jamade nyss till Gustav och Dui och Deco att det inte skulle gå att klara av att hjälpa katter utan gåvogivare som de. Ni tillhör också dem som alltid hjälper oss så vi kan hjälpa fler!

      Radera
  5. Vi blir så jamarns arga när vi läser om idioter som inte tar hand om sina djur!
    Hoppas din kompis snart mår bra och får komma hem och få sina ungar i lugn och ro.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, vi blir också jamarns arga. Vi brukar stampa med tassarna i golvet åt dem som gör så. Jamade nyss till Gustav och Dui och Deco, Findus, Isak och Rasmus att det inte skulle gå att klara av att hjälpa katter utan gåvogivare som de. Du och dina busiga brorsor tillhör också dem som alltid hjälper oss så vi kan hjälpa fler!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...