fredag 30 maj 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

I förmiddags var blogghjälpen här. Det var bra för jag fick springa ut ur buren jättelänge. Först var jag och hälsade på alla kompisar i kattsalen och önskade dem god morgon och undrade om de sovit gott och om de fått frukost ordentligt. Det hade alla.

Sen  tänkte jag att det var bäst att övervaka arbetet inne på kontoret också. Då finns det en "halvdörr" mellan kattsalen och kontoret. Blogghjälpen öppnade den lite så jag skulle kunna gå ut genom den, men jag ville inte gå den vägen utan jag visade att jag ville hoppa över dörren istället. Då stängde blogghjälpen dörren och jag tog sats och hoppade över. Det var mycket roligare att gå in i kontoret den vägen!

När jag ändå var där tog jag en runda i personalutrymmet och i entréhallen. Där höll blogghjälpen på att städa så jag passade förstås på att inspektera att hon städade ordentligt.

Sen hoppade jag tillbaka in i kattsalen igen. Men då fick jag gå in i min bur, fast det gjorde inte så mycket.

Sen kan jag berätta att jag läst att Amandas matte Hjulia Huller om Buller ligger på Danderyds Sjukhus. Vi hoppas hon snart mår bra och får komma hem igen!  

8 kommentarer:

  1. Du tar då verkligen ordentligt tass om allt som åligger en bloggkatt! Vi kan riktigt se framför oss hur du styr allt till rätta i minsta vrå på katthemmet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, jag här ska minsann bli ordning och reda!

      Radera
  2. Omtänksamt att du tittar till dina kompisar. Blogghjälpen uppskattade säkert hjälpen för vad kan vara bättre än en hjälpsam katt?!
    Vi såg att Hjulia är på sjukhus, håller tummarna för att hon blir bättre snart.
    Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, jag tror blogghjälpen uppskattade min hjälp - även om hon inte uttryckligen sa nåt.

      Radera
  3. Det var väldigt vad noggrann du är i ditt arbete! Ingenting lämnas åt slumpen, minsann! Katthemmets skötsel kanske till och med blir mer effektivt nu under din styrning?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, jag tror det är viktigt att man är noggrann när man har ett så viktigt uppdrag som jag har. Visst ska skötseln bli mer effektiv nu!

      Radera
  4. Varför ska man ta den tråkiga vägen? Det låter mycket skojigare att hoppa över grinden! Vad bra att du inspekterar allt på katthemmet, och hälsar på dina kompisar. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Findus, Isak och Rasmus, visst är det mycket kuligare att hoppa över staketet än att gå den vanliga trista vägen!

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...