fredag 7 februari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag är jag upprörd igen. Djurhemsföreningen har skrivit ett nyhetsbrev  där man informerar om att no-kill och TNR inte är bra.

Eftersom mitt katthem är medlemmar i SVEKATT tycker vi det är jättetokigt. Vi tycker det är gammalmodigt och grymt att avliva katter som är skygga. Till exempel Gloria skulle inte levt idag om man gjort som de förespråkar. Ändå säger de att "Vi för djurens talan". Gloria har ju redan gjort stora framsteg och hon kommer helt klart bli en myskatt snart.

Som tur är har  SVEKATT   svarat på deras nyhetsbrev. Gå gärna in på   hemsidan och läs svaret till Djurhemsföreningen. Kommentare gärna på Djurhemmets fb-sida också!

Nog borde vi kunna komma överens om hur man bäst tar hand om hemlösa katter? Det är ju i alla fall 2014!


8 kommentarer:

  1. Upprörd är väl jamet. Trist när man skriver ett sådant brev när det finns forskning på att TNR fungerar och no-kill känns ju själklart. Att kunna enas för kattens bästa och kämpa mot samma mål måste väl vara det som gäller.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, vi tycker också att man skulle kunna samarbeta isstället för att skälla på andra.

      Radera
  2. 'Va ' trött man blir'! Hur många exempel ska det behövas på att de flesta skyggisar kan bli tryggisar!!??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, visst blir man trött? Vill man inte se exemplen på skyggisar som blivit tryggisar så vill man inte!

      Radera
  3. Djurhemsföreningen borde skärpa till sig och sluta prata i nattmössan! Har också delat SVEKATTS öppna brev på bloggen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kattfamiljen, såg att ni delat SVEKATTS brev. TACK igen!

      Radera
  4. Vi i Djurskyddet har också blivit anklagade för otrevligheter av Djurhemsföreningen. Förstår inte vad de vill med sitt brev? Är det inte bättre att vi allihop arbetar, var och en på sitt håll, för att hjälpa så många djur som möjligt? Inbördes strider tjänar ingenting till utan gör bara samarbeten och viktiga arbeten svårare att genomföra...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klosterkatterna, jag förstår inte vad de syftar till med sitt brev. Att säga att man "för djurens talan" är stora ord som förpliktar.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...