måndag 3 februari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag kommer det bli en lång blogg för blogghjälpen har varit i farten.

Det började med att hon skulle motionera på morgonen och hade satt igång sitt gångband. Då ringde telefonen. Ni kommer kanske ihåg att hon och hälsoansvariga var på Strömsholms djursjukhus i fredags med vår skadade kompis R.

Han hade skadat sitt ena ben för flera månader sedan, men ägarna har inte gjort nåt för att hjälpa honom för de hade inga pengar. Då tog vi tillbaka honom, för en katt ska inte behöva gå och lida. Det är t o m brottsligt att inte ge den vården den behöver.

Jag kom att tänka på hur olika vi människor är. För några år sedan blev en annan kompis, Snuffe sjuk. Hans husse hade det just då kärvt med ekonomin, men han satt inte bara med armarna i kors och väntade. Han berättade på sin blogg att Snuffe var sjuk. Då startade faktiskt blogghjälpen en insamling så att Snuffe skulle kunna komma till vettisen. Många snälla människor hjälpte till. Tyvärr gick inte Snuffe att rädda ändå, men det berodde inte på att han inte fick alll hjälp han kunde få. Pengarna som blev över blev starten till Snuffefonden.  Den sköts idag av Wikki  och den har hjälpt och kommer hjälpa andra katter vars ägare inte har möjlighet att bekosta dyra veterinärräkningar.

Nåjam, efter besöket i fredags konstaterades att vår kompis, R, behövde en komplicerad, och dyr, operation. Eftersom det var mycket pengar vi jamade om behövdes ett styrelsebeslut på operationen. Som väntat var det ingen i Södertälje Katthems styrelse som tvekade och i morse ringde vår hälsoansvariga till Strömsholm för att boka tid för operation. "Vi kan operera idag" sa man då!

Hälsoansvariga ringde blogghjälpen som fick stänga av sin motionsapparat och hoppa in i duschen istället. Hon vill aldrig att nån ska lida i onödan, så det var bara att åka och hämta R på katthemmet och sedan bege sig till Strömsholm. Det gick betydligt snabbare idag än i fredags, för idag var det inte halt alls.

Lilla R skrevs in och under dagen skulle operation ske. I värsta fall skulle hans bakben behöva amputeras. Vi vet att en katt kan leva ett bra liv med 3 ben också, men det är klart att om det är möjligt så vill man ju ha kvar alla fyra.

För en stund sedan ringde man och berättade att operationen gått bra och att han låg på uppvak. Om allt ser bra ut får vi hämta honom i morgon. Sen följer en tids konvalesens då han inte får hoppa utan ska hålla sig på golvet. Det blir en utmaning, men vi har ett fantastiskt jourhem som klarat detta med en annan katt och de har lovat ta hand om R också.

Sen vill jag meddela att vå fått vår annons publicerad både på ViMedDjur och hos Kattfamiljen. Vet ni nån mer som kan hjälps oss? Meddela mig i kommentarerna i så fall, eller på info@sodertaljekatthem.se.







15 kommentarer:

  1. Tänk vad Snuffefonden gjort skillnad för många, en liten katt kan göra stora avtryck!
    Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, ja Snuffe har betytt mer för eftervälden än han kunnat ana.

      Radera
  2. Underbart att benet blir bra med operation!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, vi vet inget ännu, bara att operationen gått bra.

      Radera
  3. Vad skönt att det gått bra med R:s ben än sålänge, hoppas operationen kunde laga det helt.
    Jag tycker Snuffefonden är så underbar för den visar hur mycket man kan göra om man hjälps åt, även om man bara kan bidra med jättelite så kan det rädda liv om man är många som bidrar.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, vi fortsätter hålla tummarna för R!

      Radera
  4. Jag blir så glad för varenda katt som får hjälp, och hoppas förstås att R ska kunna låta bli att hoppa så att benet verkligen läker. Måste vara rätt svårt att inte hoppa, även om man har ont?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, visst känns det som en vinst för varje katt som för hjälp.

      Radera
  5. Hoppas också att R: ska bli bra i sin tass, efter operationen, mjau
    Svårt att låta bli att hoppa, kanske det blir, men han får försöka låta bli under en kort tid, mjau

    Tass i tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, T, S, det är inte bara tassen utan hela benet som ska bli bra. Vi håller tassar och tummar.

      Radera
  6. Jam så skönt att operationen gick bra. Hoppas att din kompis snart får komma tillbaka igen.
    Jag minns hur snälla alla var när Snuffe var sjuk och det var verkligen världens bästa idé av blogghjälpen att starta en insamling.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, det känns så bra att kunna hjälpa katter som behöver hjälp. Det tror jag alla djurvänner tycker.

      Radera
  7. Oj va' det händer saker hos er å på katthemmet. Vi beundrar din kordinationsförmåga - du sköter ju allt exemplariskt och prickfritt från jourhemmet! Härligt att kisse fick hjälp och att det verkar ha gått bra! tasskram Sven å Räkan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, jag är ju van att ha många tassar i luften. Jag jobbar på som vanligt!

      Radera
  8. Håller tassarna i kors för att ni ska få in pengar till R's operation !
    Ska se om min matte har nån slant över att sätta in :)
    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...