lördag 22 februari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag har jag haft det väldigt jobbigt.  Jag har ju en längre tid funderat på hur man ska kunna ändra på att alldeles för många tvåbeningar väljer bort just svarta katter.

Blogghjälpen t ex tycker att svarta katter är jättevackra. Hon har en själv. Och en svart/vit. De väljs också ofta bort. Blogghjälpen älskar alla sina katter jamarmycket och skulle inte för allt i världen vilja byta dem mot några som såg annorlunda ut.

Därför har vi nu skapat en Facebooksida som heter Vi är Vacrka. Gå gärna in och gilla och dela den och skriv kommentarer. Man behöver inte själv ha en svart katt för att gilla sidan och kommentera, men man måste gilla svarta katter!




10 kommentarer:

  1. Det är märkligt tycker vi, svarta katter som är så vackra! Pälsen ser ut som sammet.. Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, visst är det märkligt? Jag förstår inte alls de som väljer bort svarta elleer svart/vita katter.

      Radera
  2. Vi tycker alla katter är lika vackra oavsett färg! Men visst är det konstigt att svarta katter ofta blir kvar, precis som Dui och Deco jamar så har de sån fin päls precis som sammet och matte tycker de ofta har en mer silkesmjuk päls än andra.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, mmmm, precis så är det. Vi har ofta silkeslena pälsar!

      Radera
  3. Självklart stöttar vi er. Alla katter är vackra, oavsett färg eller annat, så det så. Nu har jag bjudit in massor av vänner, hoppas de ska gilla alla katter också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, vad bra att du bjudit in vänner. Hoppas det blir riktigt många, så vi kan sprida budskapet att svarta katter är vackra och lika kloka och mysiga som andra.

      Radera
  4. Hej Stellan, här är Jalle, svartvit fd katthemskatt: frågade matte och hon sa att förr i tiden betydde svarta katter otur, speciellt om man också gick under en stege! Löjligt tycker jag - fråga vilken matte eller husse som helst som har en svart eller svartvit katt som tar hand om dem!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jalle, Tänk att människor ännu inte kommit över vad som sas i forntiden?Blogghjälpenhar både en svart och en svart/vit katt och de är urmysiga. Precis som hon tycker jag är.

      Radera
  5. När jag var barn fick jag låna hem min mosters ena svartvita katt över varje lördag-söndag. Det var så roligt. Jag har sedan dess alltid haft ett gott öga till svart-vita katter.Min allra första egna katt var kolsvart och vacker med sin skimrande päls och gula ögon. Min fjärde katt var också kolsvart och så vacker med gulgröna ögon. Jag är lite svag för just svarta katter. Har aldrig kunnat förstå varför de väljs bort. Jag bor nu tillsammans med min femte katt - en älskad randig jamare. Jag tycker katter är det bästa som finns.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, vi tycker man ska se till katten och inte färgen. Svart, svart/vit, grå, röd, blommig, randig... det spelar ingen roll!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...