söndag 6 oktober 2013

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Tänk så olika tvåbeningar kan vara. En del hjälper oss på alla sätt, med vård, tillsyn, städning, mat, gos och annat. Sen finns det andra som inte bryr sig ett dugg om ifall vi far illa.

Z har jag ju berättat om. Det är ett exempel på en kisse som hamnat hos fel tvåbening.

Sen har vi en liten kattunge också, som också hamnat fel.

Hans människa ringde katthemmet och sa att han inte rörde sig, utan bara låg stilla. Vi frågade om det hänt nåt. Det visste h*n inte, men katten bara låg. Vi frågade om den varit hos vettisen. Det hade den inte. Vi frågade när h*n tänkt åka dit. Det hade h*n inte tänkt, för det var för dyrt. Då blev det utryckning direkt från katthemmet. Hem för att hämta kissen och även hans lilla kompis, för vi anser att om man inte följer avtalet och tar sin katt till vettis när den har ont, då ska man inte ha katt!

Lilla katten kördes direkt till djursjukhuset och där visade det sig att den hade brutit benet! Undra på att den inte rörde sig.

Eftersom vi tagit tillbaka katten föll givetvis kostnaden för operation på oss. Det blir flera 10.000-tals kronor.  Nu har det gått en dryg vecka sedan den blev opererad och lilla kissen mår efter omständigheterna väl. Men hur kan man låta bli att ta en skadad katt till vettisen? Hur står det till hos såna som struntar i katters/djurs lidande?

7 kommentarer:

  1. Man slutar aldrig förvånas över folks dumhet. Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, när det är sant. Varför tar dummisarna aldrig slut?

      Radera
  2. Hoppas h*n själv får ligga med brutet ben utan hjälp. Det är nog ända sättet att ändra på sådana här tvåbenta individer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, de skulle säkert bara tycka synd om sig själva utan att förstå att andra kan lida också.

      Radera
  3. Hur tänker en sådan människa? En liten kattunge som inte rör sig - den åker man ju i ilfart till veterinären med, om man har hjärta i kroppen!
    Det är då försäkringen kommer väl till pass. På den kan man spara in 10 000-tals kronor. Och en försäkring är ju absolut inte kostsam när man kan betala per månad via autogiro. Blir ju inte ens en hundring per katt.
    Jag tycker det låter som om personen ifråga köpt kattungar som man köper prylar. Det är roligt så länge prylen funkar, men sedan är det bara att göra sig av med den. Fullkomligt avskyvärt.

    Vilken tur att ni räddade kattungarna från detta kärlekslösa hem!

    Går det inte att låta blivande kattägare skriva på en kattförsäkring vid tecknande av kontrakt? Sen skickar ni på katthemmet in försäkringen till försäkringsbolaget. Skulle det vara genomförbart? Då skulle ingen sedan kunna komma och säga att de inte hade råd med veterinärbesök.

    När jag för en tid sedan köpte en 13-årig katt från Stockholms katthem, övertog jag den Agria-försäkring som de tecknat på katten. Nu är den överförd till mig. Smidigt och bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allt är en fråga om kostnader. Vi är ett förhållandevis litet katthem och måste hålla hårt på våra utgifter. Vi har i vårt kontrakt att man måste försäkra katten och vår Agria-agent ringer upp de som köper katt, men vi kan tyvärr inte tvinga nån som inte vill försäkra. Har hört med jurist om vi inte har den möjligheten när köparen skriver på ett avtal, men när det gäller katter, ja då gäller plötsligt andra regler. Tyvärr.

      Radera
  4. Men vad är det vi läser:(
    FY så elakt gjort, att inte ta kissen till vettisen om kissen har ont?
    Sådana ska inte som du jamar, INTE ka katt överhuvud taget inte heller ha ngt dur överhuvud taget, när dom inte kan ta hand om djuret i fråga på rätt sätt, man slutar aldrig att förvånas :(
    Varför tar inte *dummisar* slut??
    Vi gråter.

    Tasskram

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...