lördag 12 oktober 2013

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Igår berättade jag ju om lilla Ibra, som hade lite problem med sina bakben. (Ni som inte såg filmen igår kan göra det idag, om ni vill).

Som ni också kunde läsa tyckte en vettis att vi skulle "ta bort" Ibra. Om ni tittar på filmen och på bilderna på Ibra och hans syster Irina (Ibra ligger till höger på de undre bilderna) - skulle ni då kunna säga att han skulle "tas bort"? Vi på Södertälje Katthem kunde det inte. Det är vi glada för. 

Vi avlivar nämligen inte katter om de inte är så sjuka att de inte kan leva ett bra kattliv. Om vi inte ställde upp för katter som har det svårt skulle vi inte kunna vara medlemmar i SVEKATT. Men det är vi. Alla medlemmar i SVEKATT har ställt sig bakom en "no-kill-policy". Det borde alla göra, tycker vi.







8 kommentarer:

  1. Jam så gulligt. Det är verkligen tur att kissen inte "togs bort", dumma vettisar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, det är tur att inte alla vettisar är dumma!

      Radera
  2. Vi tycker att Svekatt är så bra och att alla har rätt till en chans att få ett bra liv med människor som älskar dem Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, jag önskar bara att det fanns många fler människor som älskade oss katter så vi alla kunde få ett toppenhem.

      Radera
  3. Vilken tur att ni inte lyssnade på första vettisen! Vi brukar ofta titta kattungarna hos Foster Dad John i USA http://new.livestream.com/FosterKittenCam
    Han tar in övergivna kattmammor som nyss fått ungar, så får de bo hos honom tills de är gamla nog att adopteras bort till för-alltid-hem och även mamma katt.
    En av hans tidigare katter fick en kattunge med splay legs och vi blev så glada när han berättade att även den organisationen han tillhör har samma policy och kattungen fick den bästa vården och även han lever ett gott kattliv idag.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, tur att det finns snälla kattmänniskor i USA också. De behövs överallt.

      Radera
  4. Om den gulliga lilla kissen vore människa, skulle nog ingen läkare ha föreslagit att han skulle "tas bort". Så jättefint att han kom till er, och därmed fick chansen till ett riktigt gott liv!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, vi var jätteglada över Ibra framsteg. Han klarade sig jättebra och kommer nog leva ett lika bra liv som om hans bakben vore helt normala.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...