tisdag 10 september 2013

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag ska ni få se blogghjälpens första försöka att lägga ut en film på YouTube. Givetvis är det jag   som filmas när jag kattifierar muslingarna som jag, ehhhh f'låt, vi, Gloria och jag, fick.

Det är riktiga grejer, det. Ni skulle bara känna hur gott de uktar och vilken effekt de har.

Annars har blogghjälpen varit här ett tag. Vi fick lite godis, men mest var hon inne ho stackars Z. Han fortsätter att hosta trots medicinen. Alla tycker så synd om honom, för han är så snäll.

Hur mycket vi än anstränger oss kan vi inte förstå hur man kan låta bli att ta en så sjuk katt till vettisen. Alla som varit i hans närhet märker att han är sjuk. En vanlig matte skulle märkt deet först av alla och agerat. Varför tänker man inte efter innan man skaffar en katt?


16 kommentarer:

  1. Oj, vilken filmstjärna du är, Stellan! Den muslingen blev rejält busad med. Utmärkt kattifiering, tycker vi. Kurr och burr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Findus, Isak och Rasmus, jag är ganska nöjd själv med den kattifieringen.

      Radera
  2. Vilken bra film! Syns verkligen vilka bra muslingar det är.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, ja det var toppklass på de muslingarna!

      Radera
  3. Bra jobbat med kattifiering av mususlingen!
    En normal människa, med omtanke om sina nära, djur som tvåbent, ser till att de är vid god hälsa. Men alla är visst inte såna, tyvärr

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, varför är det inte bara normala människor som skaffar djur?

      Radera
  4. Det syns att det var en god och intressant mus, Stellan. Och vad fint du tittar in i kameran på slutet med dina vackra ögon.
    Så hemskt att lilla Z inte har blivit bra av medicinen. När man köper katt från ett katthem vet man att det är en katt som tidigare varit hemlös och farit illa och nu har haft den stora turen att få chans till ett bra hem. Att sedan utsätta den stackars katten för vanvård som är rent djurplågeri, är fullkomligt vidrigt och ofattbart! Jag önskar att människan ifråga får gå igenom exakt detsamma som den har utsatt katterna för.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, blogghjälpen tycker också jag såg fin ut när jag tittade in i kameran. Blogghjälpen skulle väldigt gärna vilja säga både ett och annat till Zs förra ägare, men tyvärr hjälper det inte Z.

      Radera
  5. Snyggt jobbat med kattifieringen. Nu vet alla att den är okej.
    Jamarns så fin du är. *nosrodnad*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, ja nu är det ingen som helst tvekan längre!

      Radera
  6. Den muslingen hade verkligen ingen chans när du dängade till den. Bra tassat! För övrigt håller vi helt med i det Marie jamar!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, man måste verkligen vara bestämd när man tar itu med muslingar.

      Radera
  7. Bra tassat Stellan. Tassarna upp. Duktig du är som kan kattifiera dina mususlingar.

    Håller oxå med det, som Marie Jamar.

    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, T, S, ja, Marie har rätt i varenda ord!

      Radera
  8. Vi tror att det var just därför som Z blev "dumpad" hos katthemmet, alltså, att han var sjuk och ägaren inte ville ta på sig kostnaden (och mödan?) att ta honom till veterinären. Det är inte ovanligt att folk gör så, har matte berättat... vissa ägare slänger hellre ut katten än kostar på den försäkring, vård, mediciner och bra mat. Usch!

    Kul att ni gillade leksakerna som vi skickade med blogghjälpen! Ni har väl fått godiset också?!?

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Imma, vi tror också att Zs förra ägare var precis en sån person som ni beskriver. Hur kan man? Jo, vi fick smaka godiset också, men vi fick inte hela påsen själva! Våra kompisar fick också smaka.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...