torsdag 8 augusti 2013

Blogghjälpen har ordet

Så har lilla fina Freddy flyttat till sitt egna hem. Jag tror han kommer få det hur bra som helst. Matte och husse verkade vara "av rätta virket".

Gårdagen blev väldigt känslosam för blogghjälpens del. Att sitta inne hos en liten katt som för ett antal månader sedan bara fräste och slog med tassen så fort man visade sig utanför buren, och ta emot hans mjuka buffar och se hans trampande med tassarna - det är stort för en kattälskare.

När sen matte kom och jag ställde in transportburen hon hade med sig i hans bur och han genast satte in framtassarna i den, nosade lite, och sedan gick in och la sig - ja, ni förstår hur man känner?

Freddy har ett väldigt sött ansikte, och han såg om möjligt ännu sötare ut där han satt i sin bur och väntade på att matte och blogghjälpen skulle klara av det skriftliga.

Det är klart att det känns när en sån liten kille bärs ut från katthemmet. Men meningen med min lilla blogg är ju just att en katt ska följas tills h*n för ett eget hem. En dag kommer separationen. Jag lever fortfarande i tron att det finns en människa för varje katt. Ibland tar det lite tid att matcha ihop dem, men till slut går det.

Jag vill tacka alla som följt och kommenterat bloggen. Det är ni som gör att en katt och jag orkar och vill fortsätta.

I morgon ska jag presentera Freddys efterföljare. Följer och stöttar ni henne/honom också?

22 kommentarer:

  1. Vi finns alltid redo att stötta bloggkatterna på Södertälje katthem! Och vi är oändligen tacksamma att blogghjälpen orkar hjälpa alla dessa katter... här hemma har vi ljuvliga Jenny och häftiga Majsan (som förstås också är ljuvlig) som förgyller våra liv, och det är tack vare blogghjälpen, det!

    Freddy får det nog bra - han verkar vara fullt inställd på att det nya livet skall fungera. Men vi förstår att hjärtat blöder av saknad när man ser honom resa iväg... varje katt sätter outplånliga tassavtryck i ens hjärta!

    Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. sr Carina, jag vet att ni är trogna följare av allt som händer här på katthemmet. Att Jenny och Majsan fått sitt hem via bloggen bevisar att det går att åstadkomma bra saker med en blogg!

      Radera
  2. Självklart att vi följer nästa bloggkise också. Vi kan bara önska kissen lycka till med bloggandet och hoppas att h*n inte behöver blogga sååå länge ;-)

    Kram
    /Julia å missar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, vi hoppas också att det ska gå fort för nästa bloggkatt att hitta ett eget, bra hem.

      Radera
  3. Så mycket känslor. Svårt att släppa samtidigt som det måste kännas fantastiskt att en katt får sitt eget hem och vägen dit med alla framsteg! Hoppas att vi får en rapport så småningom!
    Självklart följer vi nästa bloggkatt också!
    Tröstbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, ja det är en kluven situation. Men glädjen tar till sist alltid överhanden.

      Radera
  4. Förstår att det känns vemodigt att se en katt flytta från katthemmet även om det ju är det som är meningen.
    Ser framemot att få en rapport från Freddy´s nya liv och visst kommer jag och matte att stötta den nya bloggkatten !
    Nospussar o Tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, vi får nog höra av Freddy så småningom. Men först måste han få tid att bo in sig.

      Radera
  5. Vi förstår precis hur du menar, både katter och husse. Självklart kommer vi följa Freddy's efterträdare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, det betyder mycket att ni fortsätter följa vår nya bloggkatt också!

      Radera
  6. Vi följer mer än gärna varje bloggkatt från första börjat tills det är dags för att flytta till det egna hemmet. Det är vemodigt när dom väl flyttar, men det är ju ändå det som vi blir så glada för, för det är ju just det som är det viktiga, och så som det ska bli!!
    Och självklart kommer vi följa nästa kisse så som vi gjort med de tidigare katterna!!
    Kramar från Beata, Doris, Sunny och matte!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Beata, Doris, Sunny och matte, det känns så tryggt med trogna följare. Det är så roligt att veta att en liten katts öde betyder nåt för ganska många.

      Radera
  7. Det är så underbart att söta fina Freddy äntligen har fått ett alldeles eget hem och en husse och matte att ta tass om, men vi förstår att det samtidigt är väldigt vemodigt. Det är väldigt speciellt att få följa en skyggis under alla framsteg.
    Självklart kommer vi att följa även den nya bloggkatten, vi ser med spinning fram emot att få lära känna h*n!*nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, ja du vet själv hur det är att ha varit skyggis och vad det betyder att få ett toppenhem. Nu har det hänt för Freddy också.

      Radera
  8. Många känslor som far omkring i kroppen. Vemod, saknad och samtidigt lycka och glädje. Vi hoppas verkligen att Freddy hittat riktiga människor att leva tillsammans med för livet.
    Självklart kommer vi att följa Freddys efterföljare i bloggen. Det är så spinnande att läsa bloggkatternas berättelser.
    Svanskramar och tröstebuffar till blogghjälpen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kolfart och Gräddnos, som tur är, är det ändå glädjen över att min bloggkatt fått ett nytt hem som tar överhanden till slut. Men lite tomt känns det så klart ännu.

      Radera
  9. Här håller vi alla tassar vi har, för att Freddy ska trivas i sitt nya hem. Klart att vi oxå följer nästa bloggande katt, tills h*n oxå får sitt egna för alltidhem. Håller tass på det, mjau

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, T, S, jag tror Freddy känner att många håller tassar och tummar för honom. Det behöver han nog till att börja med.

      Radera
  10. Hälsningar ända från Finland till er alla. Lycka till Freddy I nya hemmet och må det bli ett för alltid hem!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, hälsning ända från Finland! Det var inte dåligt. Jag tror Freddy kommit till ett för-alltid-hem.

      Radera
  11. Åh, en kall hand kramade våra hjärtan när vi läste "Jag vill tacka alla som följt och kommenterat bloggen." Vi trodde du skulle sluta blogga, hemska tanke!! Men nu ser vi i stället fram emot att få träffa en ny liten misse - en liten kompis som liksom Freddy och hans företassare ska tassa in i våra hjärtan, och särskilt i ditt, blogghjälpen, och till slut finna ett nytt, kärleksfullt hem. Vilken ovärderlig insats ni gör på katthemmen! <3
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gunilla och Frasse, tack för de uppskattande orden. Vi gör så gott vi kan och vår, tyvärr enda, belöning är när en katt får ett eget, bra hem. Och det är ingen dålig lön egentligen (även om den inte går att leva på).

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...