söndag 21 juli 2013

Katten Freddyn på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Nu har jag tänkt på hur olika mattar och hussar det finns.

Nån lämnar tillbaka sina katter till katthemmet efter 10 (!!) år, för att matte träffat nån som tycker katterna hårar ner.

Andra, som kom till katthemmet idag för att hälsa på och se hur vi hade det,  tog en liten kisse för 2-3  år sedan. Hon var lite rädd av sig och hon har kissat lite överallt i lägenheten. De här människorna har verkligen försökt ALLT. Många, för att inte jama de fllesta, skulle gett upp för länge sedan och lämnat tillbaka katten.

Tror ni de här människorna ville lämna tillbaka henne? Nä, det fanns inte på deras världskarta. "Hon tillhör familjen" sa både matte och husse. Dessutom har det nu äntligen börjat bli bättre, efter fler år., även om matte och husse knappast vågade säga det högt.

Varför finns det inte fler människor som de och färre, eller inga, som den jag först berättade om?

14 kommentarer:

  1. Ja du Freddy, här har jag och matte extra katter som vi egentligen inte har plats för. Mattes valp träffar ny tjej som inte gillar katter då ska de ut efter 12 ÅR!!!!!!!! Avlivningshotet hängde över deras huvuden men se matte accepterar INTE att att friska katter skickas över regnbågsbron. Så vi försöker hitta ett bra hem där de kan få leva de år de har kvar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sigge Svamphund, tyvärr har jag hört det där förut. Heder åt er matte som förstår att man inte överger en familjemedlem.







      Radera
  2. *nickar allvarligt* Jag är jamarns glad över att vi tre katter har hamnat hos vår husse. Visserligen tycker han inte om när vi spyr på golvet eller lämnar en hög i köket, men han skulle aldrig få för sig att skälla på oss eller överge oss.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, när för er husse är klok och snäll. Han vet att ni inte gör så för att vara elaka.

      Radera
  3. För drygt fem veckor sedan fick min älskade katt somna in. Hon blev 17 år och jag hade haft henne i tre år. Hon kom från ett dödsbo. Sorgen är fortfarande tung och smärtsam och jag saknar henne så enormt.
    För mig är det helt obegripligt att någon så lättvindigt kan göra sig av med katter de haft under så många år. Så hjärtlöst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, hjärtlöst är nog det bästa ordet för sånt agerande. Undrar hur det uppträder mot andra individer?

      Radera
  4. Jag förstår inte heller hur man kan göra sig av med en familjemedlem man har haft i flera år. Helt obegripligt!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, det måste fattas nåt hos människor som kan göra så.

      Radera
  5. Mjau, vi är oxå så jamans glada att vi hamnat hos vår matte, där vi är familjemedlemmar, så jamans. Vi har oxå spytt upp högar här och där här hemma, men inte blir matte arg på oss för det. Vi förstår oss inte heller på varför en del tvåbeningar lämnar bort oss, OM det råkar hända ngn liten olycka ibland :(
    Undrar om dom lämnar bort sina *valpar* om dom det händer ngn olycka för dom? Förmodligen inte.
    tvåbeningar är konstiga jamar vi som gör så mycket konstiga saker.

    Jamar som anonym:
    **För mig är det helt obegripligt att någon så lättvindigt kan göra sig av med katter de haft under så många år. Så hjärtlöst!**
    Håller vi tass om.
    Så jamans hjärtlöst!



    SvaraRadera
    Svar
    1. M, T, S, jag avundas er som har så bra hem. Ni behöver inte vara oroliga för att överges. Så borde alla katter ha det.

      Radera
  6. Ledsamt med den första, glädjande med den andra. Hoppas det dyker upp många goda kattmänniskor på katthemmet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Esbe, ja det behövs verkligen många goda kattmänniskor.

      Radera
  7. Det är så obegripligt att en familjemedlem sedan tio år plötsligt inte räknas alls? Tur att det finns de, som verkligen bryr sig om sin katt. Man behöver läsa sådana historier också, för annars skulle man nog tappa tron på människorna. *ledsen* Kurr och burr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Findus, Isak och Rasmus, ni har så rätt. Man måste påminnas om att det finns många riktiga djurvänner också.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...