fredag 5 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag har jag fått vara stödkatt åt blogghjälpen.

Dagen började med ett möte här på katthemmet. Efter mötet var hon inne hos mig en kort stund.

Sen åkte hon hem. Då kom en granne springande och frågade om hon fick låna en transportbur, för hennes katt hade kommit hem och haltat och mått jättedåligt.  De åkte iväg till djursjukhuset. Där fick kissen stanna. Det visade sig att hon hade blod i lungorna och att frambenet var illa åtgånget. Man sa att hon endera blivit påkörd av en bil, en cykel i full fart eller sparkad. Eftersom de bor på en återvändsgata där det bara är tillåtet att köra 30 km i timmen undrar de fortfarande vad som hänt. På eftermiddagen kom matten och berättade att de ringt från djursjukhuset och berättat att kissen, som är 16 år, blivit sämre. De åkte till sjukhuset och där fick kissen somna in.

Familjen är bedrövad och även blogghjälpen är väldigt ledsen eftersom hon kände kissen väl.

Som om inte det var nog har en av blogghjälpens egna katter, Sara, inte visat sig på flera timmar, vilket är ovanligt. Vi håller tassarna för att hon snart kommer hem, för kissar ska inte var ute på nätterna! Sånt orkar varken jag eller blogghjälpen med.

7 kommentarer:

  1. Vi skickar tröstkramar och spinnhealing till stackars blogghjälpen och hennes granne, som båda är så ledsna idag. Det var väldigt ledsamt att grannens katt behövde få tassa över Bron! Och hoppas att Sara snart kommer hem igen! Vi tycker som ni att katter inte skall vara ute om nätterna... de skall vara hemma i trygghet.

    Nosbuff från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klosterkatterna, blogghjälpen hälsar att hon är helt överens med er - vi katter ska inte vara ute och rumla på nätterna!

      Radera
  2. Men så tragiskt! Morr och fräs på de som inte saktar ner på smågator och inte stannar om de gör illa djur. Håller tummar för att Blogghjälpen Sara tassar hem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, ja, det är alltid lika tråkigt när en kär familjemedlem lämnar sina människor. Konstigt att vissa alltid måste ha så bråttom.

      Radera
  3. Så ledsamt. Vi håller tassarna för att Sara visar sig snart. Får vara nog med ledsammheter nu.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, ja, nu måste vi få lite kuliga nyheter snart.

      Radera
  4. Mjau, det var ju ungefär detsamma som hände med våran Chicko, att ena framtassen inte funkade som den skulle, innan han blev alldeles för dålig så han fick somna in :( Så tragiskt med grannes katt, :(
    Morrar vi oxå på dom som inte stannar på smågator där det kan komma katter springandes.

    Håller tassarna vi oxå, för Blogghjälpens Sara

    Tass tass

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...