tisdag 30 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag har en massa nya kompisar flyttat ut i stora kattsalen från karantän. Jag kommer ihåg när jag själv flyttade ut från karantän. Det varpå gamla katthemmet.

Jag var livrädd! Jag trodde alla skulle sparka eller slå mig. Så fort nån kom in i min bur kröp jag ihop i ett hörn, bakom en handduk som man hade hängt upp som skydd åt mig.

Där morrade och fräste jag allt jag orkade.  Jag var JAMAFARLIG! Men det var inte alla som förstod. En del kom in i min bur och satte sig och talade med mig. Äi början var jag jättearg på dem. Men så småningom började jag gilla dem!

Idag är det jamarmysigt när nån kommer in och talar med mig och klappar mig. Tänk vad vi kan ändra oss, bara nån förstår att vi behöver tid och kärlek i massor.

8 kommentarer:

  1. Tänk ja, jag springer också undan från de som väsnas för jag jagades under sommaren jag letade efter min familj. Och matte duckar när folk höjer rösten för nån var jättedum mot henne. Det sitter i kroppen fast man vet att det inte är nån fara. Så dina nya kompisar kommer snart att lugna sig, fast de minns att akta sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, det är svårt att få bort spåren av dumma människor. Det sitter i kroppen, som du jamar.

      Radera
  2. Så skönt att upptäcka att inte alla är läskiga och farliga och att det får ta tid. Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, jam, det måste få ta lite tid för många av oss.

      Radera
  3. Jag kommer också ihåg hur läskigt det var i början innan man lärde sig att alla tvåbeningar inte är elaka. Tänk vilken tur vi har att katthemmet finns och att alla andra snällisar finns som hjälper även oss skyggisar och förstår att vi bara är rädda och inte farliga.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, det är verkligen tur att det finns tvåbeningar som förstår att vi som är eller har varit skygga behöver lite extra tid och omvårdnad. Vi vill inget illa, bara får lite tid att vänja oss vid att det inte finns bara dumma tvåbeningar.

      Radera
  4. Det är tur att det finns snälla 2-beningar som kan visa att inte alla 2-beningar är elaka mot katter :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, det skulle behövas många, många fler som förstod att vi är snälla innerst inne, även om vi kan uppträda lite tufft innan vi vågar lite på tvåbeningarna.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...