fredag 21 juni 2013

Katten Freddy på Södertälje KAtthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Det känns skönt att ha fått sån respons som jag fick på gårdagens inlägg. Ingen av er som svarat tycker att man ska satsa på en partner som kräver att man avlivar sina katter bara för att de hårar ner lite.

En sån ägare vill ingen av oss hamna hos. De är helt enkelt inte värda att ha en katt, eller fler.

Vi noterar att det här inte är de enda sättet man tar till när katterna blir oönskade. Vi får allt oftare in samtal från människor som hittar katter som helt plötsligt dyker upp på tomten, utan att nån i närområdet äger dem. Ska man på semester - ja då kör man iväg katten nånstans där det inte kostar pengar.  Att kosta på den ett kattpensionat är inte att tänka på. Tycker en del.

Som tur är finns det andra som verkligen tar hand om sina katter. Det måste jag också jama. Men det är de andra som ställer till problem.

6 kommentarer:

  1. Fy jam så många dumingar det finns !!
    Blir ledsen o förbannad varje gång man läser om katter som måste flytta när en partner flyttar in eller ser annonser där det står att katterna tyvärr kommer att avlivas om inget nytt hem hittas , för vi kom på att vi har inte tid med dom nu när vi skaffat barn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, ja det är ledsamt att läsa såna annonser. GÅR det verkligen inte att tänka lite innan man skaffar ett djur?

      Radera
  2. Här jamar vi som Kjelle Bus! Sen förstår vi inte hur man kan åka på semester om man inte har ordnat det på ett bra sätt för katten. Har man inte råd med kattvakt/pensionat så åker man inte på semester!
    Sen vill vi önska er alla på katthemmet, både katter och tvåbeningar en jamartrevlig miss-sommar!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, vi förstår inte heller att man kan åka nånstans överhuvud taget om man inte har nån som ser till katten, men en del är helt obegåvade när det gäller känslor. Jamartrevlig missommar på er också!

      Radera
  3. Glad Miss-Sommar önskar Wikki & Nova!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla på Södertälje Katthem önskar Wikki & Nova detsamma!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...