måndag 3 juni 2013

Kaatten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Så har man hjälpt blogghjälpen med ett styrelsemöte igen. Tack vare att jag förberett det så noga gick det bra. Jag fick både godis och gos innan mötet, men hade väntat mig ännu er efter, men det fick jag inte.

Nåjam, det jag egentligen skulle berätta är att både blogghjälpen och jag är arga och besvikna idag.

Som vanligt är det tvåbeningar som burit sig dumt åt, tycker vi. De köpte två katter från oss för 10 år sen. Då var katterna 2 år. Nu har de skilt sig, och givetvis kan INGEN av dem ta hand om katterna.

De här katterna har hunnit bli 12 år, de har varit ute- och innekatter. Nu ska de sitta i en bur i karantän i 14 dagar till att börja med. Sen ska de flytta ut i kattsalen. Det vimlar inte av människor som står i kö för att köpa en katt överhuvud taget, och särskilt inte såna som vill ha 2 12 år gamla katter.

Dessutom har katterna varken försäkrats eller vaccinerats under tiden de bott hos de här tvåbeningarna, trots att man i avtal förbinder sig till både det ena och det andra.

Det är två jättefina, röda katter som inte alls förstår varför de inte får stanna i sitt hem. Det förstår inte vi heller. VARFÖR gör en del människor så här? Katterna har inte begärt skilsmässa. De vill stanna hos sina människor.

Usch för såna som gör så,, tycker jag.




16 kommentarer:

  1. Svar
    1. Pelle, det är verkligen det minsta man vill jama!

      Radera
  2. Frääääs! Undrar om de lämnar bort sina barn också?
    Fyjam för såna!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  3. Fyjam vilka uslingar !
    Nog kan väl någon av dom fortsätta ha katterna ??!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, man tycker det borde blivit bråk om vem som skulle få ta hand om dem istället!

      Radera
  4. Usch, fy och fräs!! Vi tycker dummisarna faktiskt borde anmälas för kontaktsbrott, eller vad det heter. Kontraktsbrott, säger husse.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, det värsta är att det är svårt att polisanmäla nån för kontraktsbrott på ett "hittegods" eller en vara. Vi anses ju inte ha nåt ekonomiskt värde, som du vet.

      Radera
  5. Väldigt konstigt att ingen av dom ville ha katterna?! När jag separerade från mitt ex så var det helt självklart att katterna inte skulle omplaceras till andra människor. En av katterna bor kvar hos exet och resten bor här med mig och sambon <3 För att man tröttnat på sin partner så betyder det väl inte att man tröttnat på sin katt?!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kattfamiljen, i vissa familjer betyder en separation mellan människor att man måste göra sig av med katten. De här 2 skulle avlivats idag om inte vi tagit tillbaka dem.

      Radera
  6. FY JAMAS, så gör man inte mot sina djur, *FRÄÄÄÄS*
    Vi tycker att man verkligen ska tänka sig för både en gång och två gånger, så man inte lämnar sina djur utanför :(:(
    Jamar som kattfamiljen:
    **För att man tröttnat på sin partner så betyder det väl inte att man tröttnat på sin katt?!?**
    Tycker inte vi heller

    FY jamas vilka dummisar det finns, uschjam

    Tass



    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, det finns alldeles för gott om människor utan hjärta.

      Radera
  7. Usch och fy! Så gör man inte mot en familjemedlem! Önskar mig själv en liten gosnos men jobbar tyvärr alldeles för konstiga tider och skulle bara ha dåligt samvete. Måste ändå tipsa om något väldigt trevligt i allt elände: http://www.expressen.se/kvp/katten-smurfen-raddar-nu-livet-pa-andra-katter/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrika, ja, det finns glädjeämnen även i kattvärlden!

      Radera
  8. Hur KAN man bara göra sig av med två familjemedlemmar på det sättet! Tio år... vi är så upprörda att orden stockar sig... till och med när vi skriver! Förbaskade dumbommar, de begriper ingenting om kärlek och lojalitet!
    Måtte det sluta lyckligt för de båda fina rödtottarna <3 *håller tassar och tummar jättehårt*
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi är många som blir upprörda över sånt här. För oss på katthemmet är det fullständigt obegripligt att man kan göra så.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...