fredag 3 maj 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag har jag busat med blogghjälpen igen. Hon satt inne hos mig och skulle blixtra med blixtmojängen. Jag tittade upp på henne med mina snälla ögon.  Sen - precis när hon blixtrade tittade jag ner i golvet! Blogghjälpen sa att hon har kattiljoner bilder när jag tittar bort eller är suddig eftersom jag rör mig precis när hon blixtrar. Jamarkul, tycker jag.

Sen talade vi om alla möjliga saker. Om att jag för första gången i mitt liv har några människor som längtar efter mig. Att jag nog kommer få ett för-alltid-hem tillsammans med min nya familj. Det är sånt som en katthemskatt nästan inte ens vågar drömma om. Men det händer faktiskt ganska ofta, tack vare att vi får komma till ett katthem där vi blir omhändertagna, älskade och omskötta. Jag om någon vet hur det är att vara oälskad. Det vill jag aldrig mer uppleva!

12 kommentarer:

  1. Jam vi är många som har katthemmen att tacka för att vi lever och som idag lever underbara liv och är högt älskade av våra människor. Precis så som alla katter borde vara.
    Kul att du busar med blogghjälpen!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, det skulle behövas många fler katthem, tyvärr. Alla katter har rätt till ett kärleksfullt hem, men i väntat på det är katthemmet det bästa vi kan ha.

      Radera
  2. Det blev ju en väldigt tjusig bild av din fina nacke i stället!
    Och det hoppas jag verkligen du aldrig ska behöva uppleva igen, att vara oälskad. Uschjam, så hemskt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, jag tänkte just att ni nog ville se min nacke. Men trista blogghjälpen sa att hon har hur många bilder som helst på min nacke...

      Radera
  3. Ja' å Viska kommer ju åxå från Södertälje Katthem, så vi vet åxå hur det tjänns att vara oönskad. Men nu får du ju snart ditt nya hem, me' mycke' gos å gottisar.
    -Tindra & Viska

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, ni har haft en enorm tur alla tre som kommit just till husse. Bättre kan ingen katt ha det tror jag.

      Radera
  4. Detta blixtrande, man blir ju alldeles matt! Så härligt att få sina egna människor som älskar en för den man är! Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, det är inte bara själva blixtrandet som är jobbigt, utan att de försöker få oss titta rakt in i blixtmojängen!

      Radera
  5. Jamar oxå, att det däringa blixtrande blir man ju så trött på ibland, *Fniss*
    Förstår inte att vi ska blixtras på jämt.
    Så fin du är på bilden, fast du tittar ner i golvet.

    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, jag tycker det är bra att ni får se alla delar av mig!

      Radera
  6. He hee, du gör som jag men ett litet tips kan jag lämna. Just när hon ska blixtra så går jag fram till kameran. Blir jättefina suddiga foton och så slutar matte att blixtra och gosar istället.
    Det där med människor som är elaka mot oss katter har jag också känt av,fast inte så länge så det hoppas jag inte händer igen. Önskar dig, som ju har ditt på G, och alla andra katter utan egna människor att de snart, i en tassvift bara, ska hitta det där föralltidhemmet vi alla förtjänar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, så har jag också gjort! Blogghjälpen säger att hon har jamarmånga kort av mig där det inte går att se vad bilden föreställer, he-he.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...