lördag 2 februari 2013

Katten Fortuna på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Fortuna på Södertälje Katthem.

Idag ska jag presentera en av mina kompisar. Ni ser henne på bilden här bredvid. Hon har bott här på katthemmet och hette då Ingalill. När hon bott här en kort tid födde hon tre ungar. En av ungarna klarade sig inte, en föddes med ett bakben som inte ville fungera riktigt som det skulle. 

Då fick de flytta hem till blogghjälpen så att de både skulle få lite extra bevakning, och att ungen med det missbildade bakbenet skulle kunna få lite särskild omvårdnad. Den har blivit mycket bättre och springer och busar som bara den, men inte på samma sätt som en katt med normalt fungerande bakben. Det kommer den nog aldrig att göra, men den har inte ont och vi hoppas han ska få ett toppenhem tillsammans med sin syster.

Eftersom Ingalill verkade gå ganska bra ihop med blogghjälpens andra katter Viktor och Bessy, fick hon stanna hos blogghjälpen. Idag har hon visat att hon är en jätterolig katt. Hon har skojat så blogghjälpen nästan fick hjärtstillestånd.

Det var nämligen så att blogghjälpens andra katter skulle gå ut på morgonen. Efter en stund tyckte blogghjälpen att det var väldigt tyst inne. Hon började leta efter Ingalill, eller Sara som hon nu heter. Ingen Sara nånstans. Då gick hon ut och ropade. Ingen Sara kom.

Då gick blogghjälpen in och klädde på sig ytterkläder, för det var ganska kallt ute. Hon ropade på Sara, men hon syntes inte till. Då kom en granne  på andra sidan gatan ut och blogghjälpen frågade henne om hon sett en svart katt. "Ja, det satt en sån på vår garageinfart för en stund sen, men jag kände inte igen den, så jag vet inte vart den tog vägen".

Nä eftersom det inte varit meningen att Sara skulle gå ut ännu, så har hon inte presenterats för grannarna. Nåjam, nu visste blogghjälpen säkert att Sara var ute i alla fall.

Hon gick runt i området och ropade, men ingen Sara syntes till. Blogghjälpen började planera var hon skulle sätt upp bilder på Sara, hur hon skulle formulera efterlysningen etc. När grannen kommit hem efter att ha rastat sina skällisar, kom hon och gick med blogghjälpen för att leta efter Sara.

Blogghjälpen började förstå att nån resa till Örebro och kattutställningen där som hon planerat, inte var att tänka på längre.

 Då plötsligt ropar grannen "var det inte en svart katt där på tomten bredvid er?". Blogghjälpen sprang dit, och jodå, där satt Sara under en bil. Det var inte så svårt att locka fram henne med lite godis, men när hon blev upplyft och de började närma sig hemmet, då ville hon inte alls gå in. Men ibland kan blogghjälpen vara riktigt hård, så hon höll Sara i ett fast grepp ända tills hon var inne.

Sen kunde blogghjälpen med gott samvete åka till en trevlig träff med bloggkompisar i Örebro. Hon träffade Max och Måns husse, Klosterkatternas matte (tyvärr var inte gammelmatte med den här gången) och Wikkis människor. De är, som ni vet, jamartrevliga allihop.

Så kan en dag i blogghjälpens liv se ut.


13 kommentarer:

  1. Puhjam, skönt att det slutade så bra. Det kan ju vara lite otäckt när man är ute första gången. Tänk om alla katter hade en människa som blogghjälpen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, ja, så tokig är ju inte blogghjälpen. Hon försöker ju hjälpa oss i alla fall.

      Radera
  2. Oj,oj! Tror nog Blogghjälpen var rätt stressad..skönt att det gick bra och att Blogghjälpen kom iväg på träffen. Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, stressad var hon nog så det både räckte och blev över. Men nu är allt lugnt igen, för ögonblicket.

      Radera
  3. Jamarns vad nervös stackars blogghjälpen måste ha varit! Vad skönt att allt slutade väl och att hon kom iväg till Örebro och fick träffa våra kompisars hussar och mattar.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, det var en riktig pärs, sa hon. Vad nu det är.

      Radera
  4. Nämen Blogghjälpen fattade du inte att Sara velat åka med till Örebro ??!!
    Det var ju därför hon satt under bilden :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, fast hon satt ju under grannens bil. De kanske skulle nån annanstans dit hon ville följa med.

      Radera
  5. Mjau, matte säger att hon inte har tid denna gång att åka till kattutställningen. Får bli nästa gång. Hon har annat för sig, synd tycker vi katter.

    Tass tass
    bra att det gick bra för både Blogghjälpen och katten Sara

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, det var synd att er matte inte kunde komma. Men vi hoppas vi ser henne snart nånstans.

      Radera
  6. Vilken tur att Sara kom till rätta så snabbt!
    Vi önskar er en solig söndag!

    =^.^=

    Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, ja det var verkligen tur. Man vill inte att en katt som man inte vet hur den reagerar, är ute på egen tass.

      Radera
  7. Mjau, blogghjälpen lever i en riktig berg och dalbana, klart hon blev nervös när Sara smet i väg så där. Tur det ordnade sig så hon kunde komma iväg och träffa alla sina kompisar :-) Matte skulle jamargärna velat vara med, men det är lite långt bort, tyvärr :(
    Tassklappar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag är det inte jag som är på bilden. Min kompis, Liam, flyttade till ett eget hem för några daga...