tisdag 4 december 2012

Katten Lady på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lady på Södertälje Katthem.

 Idag har jag tänkt på att jag skulle vilja köpa allt i hela världen till min matte i julklapp. Fast det skulle ju bli väldigt mycket saker, och jag är inte säker på att hon vill ha så många saker.

Kanske är det bäst att jag bor in mig ett tag innan jag vet vad hon vill ha. Tänk om hon skulle bli arg på mig bara för att hon får en massa saker hon inte vill ha? Men blogghjälpen säger att hon tror inte min matte kommer bli arg på mig. Inte ens om jag gör nåt tokigt. Fast hon kanske säger till mig att jag inte ska göra om en sån tokighet. Det kallas visst uppfostran.

Så blogghjälpen föreslår att jag ska ge nåt till mina kompisar här på katthemmet istället. Eftersom jag inte har så mycket pengar, inga alls faktiskt, så har hon lovat köpa extra julgodis till alla mina kompisar som är kvar på katthemmet över jul och nyår.

Sen har jag en dröm också. Jag drömmer om att alla människor skulle avstå från att köpa minst en julklapp och istället skänka dem pengarna till ett katthem som tar hand om hemlösa katter.Tänk om den drömmen blev sann!


12 kommentarer:

  1. Bästa presenten för din matte måste väl vara att få bli omhändertagen av dig? Kan inte tänka mig en bättre julklapp för en människa!
    Jag hoppas också att många människor ska ge pengar till katthemmen. Inte bara nu när det är jul, utan alltid.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, jag hoppas också att många fortsätter skänka pengar till katthemmet även efter jul. Vi måste ju leva året runt.

      Radera
  2. Du är ju bara för snäll. *torkar en tår med tassen* Du är ett föredöme för oss katter. Jag tror inte heller att din matte kommer bli arg på dig, vad du än hittar på för bus.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, Tror du inte hon blir arg på mig? Blir inte er husse arg på er heller?

      Radera
  3. Bästa julklappen för matte är säkert att du kommer hem. Vi tycker att du tänker så klokt, tänk vad mycket pengar det skulle bli till katthemmen om alla bara avstod en julklapp...fundilerar. Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, tänk om hon blir glad för en sån julklapp? Åh, vad roligt det ska bli.

      Radera
  4. Tror också att bästa julklappen till din matte är att du kommer hem då :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, hoppas hon tycker det är en fin julklapp. Fast hon vet att jag kanske inte är så rolig direkt. Men hon har lovat att jag får ta tid på mig.

      Radera
  5. Mjausan, vi tror oxå att denn bästaste julklappen som din matte kommer att få, är när du kommer hem till henne.
    Hon längt ju efter dig, mjau

    Tass på dig du fina katt

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, både hon och jag längtar tills jag får åka hem.

      Radera
  6. Du blir den bästaste julklappen för matte! Fast egentligen är det fel att kalla hennes nya hjärtevän för julklapp. Du är ju sååå mycket mer *sötnos*!
    Bra idé att avstå från en julklapp och ge pengarna till ett katthem istället!

    =^.^=

    Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, jag tycker också det är en bra idé. Ibland köper ju folk saker till varandra som de varken vill ha eller behöver.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...