tisdag 20 november 2012

Katten Lady på Södertälje Katthem presenterar sig

Hej, jag heter Lady och bor på Södertälje Katthem.

I söndags flyttade min kompis, Bertil till ett eget hem. Innan han flyttade jamade han med mig om att han tyckte jag skulle bli hans efterföljare.

"Aldrig i livet att jag vågar" jamade jag. "Jag är livrädd för att visa mig".

"Men Lady", jamade Bertil, "du vet ju att det är ett sätt att visa sig och kanske få ett eget kanonhem så småningom. Alla bloggkatter hittills har förr eller senare fått ett hem. Det kan du också få" jamade han.

"Visst, men jag vågar inte ändå" jamade jag. "Jag vågar ju inte låta vem som helst klappa mig ännu och då vill nog ingen ha mig".

"Hörrödu Lady, nu är du fjollig" jamade Bertil. "Du behöver stärka självförtroendet och att bli bloggkatt kan hjälpa dig förstår du. Nu blir du katthemmets bloggkatt, därmed bastu" jamade han och stampade med tassen i golvet.

"Okej då", jamade jag ynkligt. "Det är väl bäst att jag lyder, det kanske inte är så farligt som det verkar".

Så då bestämde vi att jag skulle bli katthemmets bloggkatt. Trots att jag är jätteblyg.

I morgon ska jag börja berätta min historia för er. Den är inte så rolig, må ni tro.

28 kommentarer:

  1. Välkommen som ny Bloggkatt.
    Jag kommer att följa dej precis som jag gjort med tidigrae bloggkatter. Du ser ut att vara en mycket söt tjej

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sigge Svamphund, vad kul att du följer mig! Jag har verkligen inte varit van vid att nån visar intresse för mig.

      Radera
  2. Åh, e du åxå en sån där schyggis? Ja' va' jetteschygg när ja' bodde där du bor nu, men så treffade ja' min husse, å de' togde bara två väckor så blivde vi bestisar.
    -Tindra, fd katthemskatt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tindra, ja, ja e åxå en schyggis. Men jag har svårt å tro att du var schygg. Du verkar ju så trygg nu. Tenk om jag åxå blir det en dag *drömmer*.

      Radera
  3. Välkommen som Bloggkatt Lady!Ska bli spinnande att följa dig, kommer säkert att gå bra även om du är lite försiktig och blyg, alla kan ju inte vara lika tuffa. Du är jättefin på bilden.Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, nä det är riktigt. Alla kan inte vara tuffa.

      Radera
  4. Hej Lady*vinkar* du e välkommen som bloggkatt och kompis, om du vill, det sista alltså.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, jag blir gärna kompis med dig!

      Radera
  5. Hej Lady! *vinkar glatt med tassen*
    Vad kul det skall bli att få lära känna dig! Jag vet inte om Bertil berättade det, men jag har också varit en skyggis och var bloggkatt hos er för 2.5 år sen. Jag förstår precis hur läskigt du tycker det är just nu, men det kommer gå jamarbra. Vi är många här som kommer stötta dig.
    *uppmuntringsbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, har du också varit en skyggis. Jamade nyss med Tindra som berättade samma sak. Det känns redan bättre när jag vet att det går att bli en tryggis, bara man får lite tid.

      Radera
  6. Hej Lady! *vinkar med tassen* Det kommer alldeles säkert att gå jättebra att vara bloggkatt, ska du se. Alla kissar är inte jätteframåt, precis som människor också kan vara olika. Vi ser fram emot att lära känna dig. Kurr och burr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Findus, Isak och Rasmus, det känns fantastiskt att ni bloggkompisar tycker det är OK att jag inte är jätteframåt. Jag får vara som jag är, alltså?

      Radera
  7. Hallå Lady!! Vilket vackert namn du har. Det är inget fel att vara lite försiktig av sig, jag springer faktiskt och gömmer mig så fort det kommer främlingar och det är bara min Matte som får lyfta upp mig i famnen. Det räcker med den där speciella människan som vet precis vad man behöver och jag är säker på att din finns där ute någonstans.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Puma, tror du verkligen att den där speciella människan finns även för mig? Tänk om det är så!

      Radera
  8. Välkommen till blogglivet Lady!!
    Man får vara blyg, det är helt okej!! Så småningom kommer du nog att våga lite mer, men låt det ta den tid det tar :) Att vara bloggkatt kommer du att klara galant och vi lovar här att vi kommer att följa dig varje dag!! Vi ser fram emot att få lära känna dig och få se på fler fina bilder på vackra dig!!
    Kramar och nosgos från Beata, Doris, Sunny och matte!! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Beata, Doris, Sunny och matte, nu börjar jag bli glad att jag lät mig övertjamas av Bertil att ställa upp som bloggkatt. Alla verkar ju så snälla mot mig.

      Radera
  9. Hej, Lady, och välkommen in i bloggkatternas värld! *vinkar* Men hu, nu kommer det där som är så rysansvärt hemskt att man inte kan sova om nätterna... stunden när den nya bloggkatten berättar om hur hans eller hennes liv varit innan de kom till katthemmet. De historierna är så sorgliga att man nästan måste läsa mellan klorna för att orka med... men vi biter ihop, för vi vill jamargärna lära känna dig och din historia är viktig!

    Kurr från klosterkatterna genom Imma, abbemissa.

    PS. Du skall inte känna att ingen vill ha dig för att du är en skyggis! Här bor flera stycken f.d. skyggisar, och de kom hit INNAN de blev tryggisar för våra mattar kan se förbi det där rädda... DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Imma, det känns alldeles otroligt att det finns tvåbeningar som förstår att man kan vara en tryggis och som kan älska en ändå! Det trodde jag inte.

      Radera
  10. Välkommen som bloggkatt Lady, det ska bli jamars trevligt att få lära känna dig. Det kommer säkert att gå jamrsbra. Klarade Bertil det, så gör du det oxå, lovar!
    Vi är många bloggade katter som kommer att stötta dig och följa dig i ditt bloggande liv.

    Många tassklappar på dig kompis!


    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, men Bertil var ju så framåt. Han var inte alls lika blyg som jag. Fast det kanske går bra ändå?

      Radera
  11. Hejjam Lady, vad spännande det ska bli att lära känna dig! Fast jag längtar nästan tills vi har allt det där hemska avklarat, att läsa om otäcka saker ingen katt skulle behöva uppleva. Men jag vet ju att du är i säkerhet nu i alla fall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, egentligen vill jag inte berätta om vad som hände innan jag kom till katthemmet heller, men jag tror att några kanske förstår mig bättre då?

      Radera
  12. Hej Lady :-)
    Vi har träffats på katthemmet men eftersom jag vet att du är blyg så har jag inte kommit in och hälsat på dig. Tänkte att det kanske är skönast för dig om de som du känner igen på katthemmet hjälper dig med att bli lite mindre blyg först. Det är absolut inget fel och vara försiktig. Ta det i din takt. Men en sak LOVAR jag dig, de på katthemmet behöver du inte vara rädd för.
    Tycker det är bra att Bertil stöttade dig att bli bloggkatt, du kommer fixa det galant :-)
    Han hälsar föresten massor till dig :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kattfamiljen, nä jag börjar faktiskt förstå att de som är här på katthemmet inte är så farliga. Jag börjar också bli glad att Bertil överjamade mig. Hälsa honom!

      Radera
  13. Jansson, Pejst och Krokodillan21 november 2012 kl. 11:45

    Mjau, välkommen som bloggkisse, Lady!

    Jamar som de andra, att vara blyg är inget att skämmas för, och t.o.m vi, som inte varit offer för hemskheter eller blivit svikna av tvåbeningar kan vara lite blyga ibland för främmat folk...

    SvaraRadera
    Svar
    1. JAnsson, Pejst och Krokodillan, ja kan ni bli blyga, då är det ju inte så konstigt att jag är det?

      Radera
  14. Välkommen Lady (ett riktigt fint namn) Tror du klarar av det där bloggeriandet aldeles utmärkt och allt annat som en bloggkatt på katthemmet gör tills dom får ett aldeles eget hem att bli älskad i.
    Joachim

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joachim Fransson, tycker du jag har ett fint namn? Och tror du jag kommer klara av bloggandet också? Vad glad jag blir.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...