torsdag 26 juli 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag är både jag och blogghjälpen ledsna. I lördags fick blogghjälpen hem en vacker svart katt som inte fick plats på katthemmet. Vi var tvungna att ta tass om den för den var jättemager och behövde komma in så fort som möjligt.

Det var en väldigt social kille som gärna låg i blogghjälpens knä och myste. Hon försökte mata den med alla möjliga godsaker, men den åt inte så mycket. Idag åkte de till vettisen och hon sa att han nog var mycket sjukare än vi trott. Efter en grundlig undersökning beslutades att han skulle få somna in så att han inte behövde lida.

 Nu tror jag så här: den här kissen har haft ett hem. Sen blev den sjuk och ägarna insåg att det skulle kosta pengar att ta den till vettisen. Då har de släppt ut den istället. Den kissen borde inte gå ute alls.

Tänk att inte tvåbeningar kan tänka efter innan de skaffar en katt. Vi måste ju ha hjälp om vi blir sjuka. Man måste inse att vi kostar pengar innan man skaffar oss. I gengäld ger vi så mycket annat till våra människor.

JAg förstår fortfarande inte hur man kan överge en katt överhuvud taget och särskilt inte en som blivit sjuk och svag.

15 kommentarer:

  1. Fattar inte jag och min matte heller !
    Vi blir lika lessna varje gång vi läser om katter som 2-benta övergett :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, alla kloka och normala människor blir ledsna när djur överges. Det tror i alla fall jag.

      Radera
  2. jamar precis som Kjellebus, *fy jamars* så dumt hur vissa tvåbeningar betér sig :( Suckjam
    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, ja sånt borde inte förekomma nånstans!

      Radera
  3. Sorgligt är vad det är. Skönt att missen fick komma till Blogghjälpen ändå och känna omtanke och kärlek den allra sista tiden.Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, vi gjorde vad vi kunde för att det skulle bli så bra som möjligt.

      Radera
  4. Vad är det för fel i huvudet på en del tvåbeningar? Tur att missen fick träffa blogghjälpen den sista tiden och få den omtanke och kärlek som alla katter förtjänar!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, ja det hade känts ännu värre om kissen hade gått omkring ensam ute och blivit sämre och sämre. För det var alternativet.

      Radera
  5. Bedrövligt att behöva läsa sånt här. Tur för kisse att han fick komma till blogghjälpen och få lite kärlek innan han tassade över regnbågsbron!
    Ägarna borde anmälas när de gör såhär. Kastar de ut sina 2benta ungar också när de blir sjuka???

    =^.^=

    Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, ja, visste vi bara vem/vilka ägarna var så skulle det blivit polisanmälan.

      Radera
  6. Fy så vidrigt gjort av kissens människor. Tur att blogghjälpen fanns och kunde ge honom kärlek i livets slutskede. *sniff*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, att överge ett djur när det behöver en som bäst - det är verkligen lågt och vidrigt.

      Radera
  7. Det är helt obegripligt. Mig kastade dom ut när dom upptäckte att jag var gravid, men det var ju deras fel att jag blev det. Ingen kastrering. Som tur är finns det katthem men hur många av oss har turen att hamna där.
    Så skönt att denna stackars kisse fick känna kärlek innan den dog. Men vilket onödigt och hemskt lidande. Frid över hans minne.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gumman, ja det är så många djur som får lida alldeles i onödan. Du har ju haft en fantastisk tur som hamnade hos din matte - och som till råga på allt blev granne med Sippo och Tindra!

      Radera
  8. Men varför gör man så? Hur kan man älska något och sen bara kasta ut dem för att de blev sjuka? Har man då alls älskat dem undrar jag?

    *gråter* vila i frid lilla katten.

    Nosgos

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag är det inte jag som är på bilden. Min kompis, Liam, flyttade till ett eget hem för några daga...