onsdag 21 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Nu ska jag berätta lite om en bloggkatts vardag här på katthemmet. Som ni vet jobbar och sliter vi bloggkatter hårt här för att blogghjälpen ska klara sig någotsånär.  Det är inget lätt arbete och dåligt avlönat är det också. Det har jag ju redan rapporterat om.

Då tror man ju att blogghjälpen i alla fall ska ställa upp och visa sin tacksamhet genom att dra sitt strå till stacken. Men vad tror ni hon gör?

Jo, i morgon bitti smiter hon iväg till Spanien! Helt utan nån som helst orsak. Jag har inte givit nåt tillstånd. Hon säger att hon bara blir borta några dagar och att hon kommer tillbaka på söndag kväll. Men till dess kan jag alltså inte blogga eller kommentera mina kompisars bloggar.

Det här betyder också att jag, Ninja, inte kan tacka för godiset som jag fått av Gustav idag. Det kommer jag att göra när blogghjälpen kommer tillbaka från sin smitningsresa. Vilka friheter hon tar sig!

24 kommentarer:

  1. Nämen så kan hon väl inte göra? Rymma sisådära? Är det verkligen nödvändigt? Det tror jag då rakt inte.. Kan ni inte fånga henne i koppel eller nått? Det borde väl finnas något som kan hålla henne hemma? Vad är det gottigaste hon vet? Ställ fram det så hon inte kan åka.. Jag önskar jag kunde hjälpa till men jag bor tyvärr för långt bort.. Annars hade jag försökt finis.. Får du vila när hon är iväg? För i såna fall kan hon juh rymma en snabbis.. Och om hon gör det så måste hon ta med sig gottigt hem till er som belöning! Det är en såndära oskriven lag, bara så ni vet ;) *stöttar*

    Nosgos och Mjölkisar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rebellen, Det är inte alls nödvändigt att smita iväg så där. Men jag hoppas verkligen hon har köpt ordentligt med godis med sig hem. Tror man utan kostnad får ta med sig åtminstone 20 kg godis på flyget.

      Radera
  2. Rackarns så fräckt att bara smit iväg så där. Men det är tur att du varnar oss i alla fall, så att vi inte blir oroliga över din frånvaro.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, det är jättefräckt. Och det är klart att jag vill tala om för mina bloggkompisar varför jag inte kan blogga på flera dar.

      Radera
  3. Söta Ninja - passa på att vila lite medan Blogghjälpen är borta. Du kan ju lista ut att det blir mycket att ta igen när hon kommer tillbaka. Vi skulle också vilja önska Blogghjälpen en trevlig resa! (och massor av godisar till dig och dina kompisar under tiden hon är borta...)
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sambo & Roxy, jag ska nog passa på att vila lite när blogghjälpen är bortrest. Jag hoppas verkligen vi får mycket godis av de snälla människor som hjälper oss här varje dag, och att blogghjälpen tar med sig mycket godis hem till oss från utlandet.

      Radera
  4. Ja hon kunde ju frågat dig först innan hon smet iväg på resa men samtidigt kanske blogghjälpen behöver semester. Hon har ju säkert mycket att stå i. Vi önskar blogghjälpen en riktigt trevlig semester :-) spanien är härligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kattfamiljen, jag tror att hon inte frågade mig med flit, för då vet hon att hon inte fått åka. Tror inte ens hon frågade sina egna katter för då hade hon nog inte fått åka för dem heller.

      Radera
  5. Det var det... mjau, jag saknar faktiskt jam för att jama vad jag tycker om detta överrumplande tilltass. Nu klarar ju du dig mycket bra på egen tass, men frågan är hur blogghjälpen ska reda sig där i främmande land utan din support och tassistens.
    Men som de storsinta kattsoner vi är, önskar vi förstås blogghjälpen en riktigt skön semester därborta i Spanien. Må solen lysa över både henne och oss när hon är iväg :-)
    Vi hörs när blogghjälpen är tillbaka igen.
    Många kramar och tassklappar från matte och mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Frasse, tassen på hjärtat så är det ju precis det jag är mest orolig för - hur ska blogghjälpen klara sig på egen tass? Hon har ju svårt att klara sig ens när hon får vår hjälp och hur det ska gå utan den ... tanken svindlar.

      Radera
  6. Eländiga rymmande, som människor envisas med att hålla på med. De kan väl stanna hemma hos oss istället?! Vi har väl INGEN glädje av att de försvinner bort? Och vad är det då för vits med det hela??!!
    *fnys
    nosgos å gottisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Maurice & Kajsa, precis - vad är det för vits med att rymma? Men att få blogghjälpen att fatta det...

      Radera
  7. Jag måste ju ändå jama att jag tycker att blogghjälpen är förhållandevis hygglig. Rymning är förstås alltid ett fult tilltag, men när mina människor har åkt till Spanien har de varit borta nästan flera veckor! Fyra dagar är fyra dagar för mycket, men ändå...om man tänker positivt kanske hon är jättepigg när hon kommer tillbaka och är full av bra idéer för hur ni ska kunna få mera godis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, aha, tror du det kan bli så? Ja i så fall får man väl säga att det är fyra väl utnyttjade dagar.

      Radera
  8. Märkligt att tvåbeningar skall rymma sådär ibland. Men du får passa på att ta semester du också och vila upp dig från allt jobb med att hålla koll på blogghjälpen. Och glöm inte att ta med alla kompisar och kom på mitt party på söndag! Tänk vad förvånad blogghjälpen skulle bli om ni var borta allihopa när hon kommer hem på söndag. *fnissjam*
    Hoppas blogghjälpen får en trevlig resa och har resväskan full med godis till er när hon kommer hem.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, jag ska minsann ta semester jag också. Ska bli jamarkul med fest igen!

      Radera
  9. MEN, vad jamar du om Ninja, ska blogghjälpen ut på resa?
    Det måste hon ju fråga dig om först, innan hon gör ngt sådant, mjau
    Märkligt hur tvåbeningar gör alltså, bara ger sig iväg så där?
    Du måste sätta ner Tassen Ninja, och jama ifrån.

    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, ja, precis så är det. Hon frågar aldrig nån om lov! Det är lika bra ni får vet hurdan hon verkligen är.

      Radera
  10. Det är ju alldeles för jamligt när tvåbeningarna gör så där... Hur KAN de???

    Vi hoppas dock att Blogghjälpen får en skön resa till Spanien, kanske ska hon till Katt-alonien som mina tvåbeningar ska till i sommar? Säkert kommer hon längta alldeles väldigt efter alla sina katthems- och hemmakatter!

    NOsbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Linnsen, ja hur KAN de? Men hon skulle inte till nån kattkoloni den här gången. Klart hon kommer att längta efter oss katter.

      Radera
  11. Lite undrar man när de åker iväg sådär. Blogghjälpen har säkert med sig något extra gott till er när hon kommer hem. Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, det är det minsta man kan vänta sig. Hon borde ha åtminstone ett par resväskor fulla med godis.

      Radera
  12. Tänka sig, att bara smita iväg sådär - dessutom utan beviljad ledighet!
    Hur skulle det se ut, om vi katter gjorde likadant?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mozart & Vincent, precis, det blir ett himla liv om vi sticker iväg en stund, men själva kan de åka utan tillstånd minsann.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...