torsdag 9 februari 2012

Katten Blitz på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Blitz på Södertälje Katthem.

Idag var blogghjälpen här med blixtmojängen i högsta hugg.På bilden har jag just spanat in en godisbit som låg på golvet. Tänkte ni ville se en stilstudie!

Idag har en av mina kompisar kommit tillbaka till katthemmet efter att ha varit i ett eget hem i en månad. Det första husse gjorde när hon kom hem var att köpa nya möbler. Självklart ville min kompis kattifiera möblerna och det gjorde hon när husse var på jobbet. Det uppskattades inte alls. Då fick hon komma tillbaka till katthemmet.

Hoppas hon har bättre tur nästa gång hon får ett hem!

20 kommentarer:

  1. Åhh stackaren! Man ska juh inte skaffa nya möbler när man har katt. Det är dessutom inte kattens fel att det blir som det blir, väljer man möblerna före katten så är det nog bäst för katten att få börja om någon annanstans. Här är möblerna kattifierade men mamma hon bara ler och jamar att det ska vara så. Det ska märkas att det bor fyra katter här. Men tvåbeningar som besökt oss tycker det är tokigt.. Men de får juh tycka va de vill.. För här är det vi som bestämmer ;). Och vill mamma inte ha oss instängda i ett hörn så vill hon juh inte det.. Vi får vara precis som vi är.. Och vara med överallt! :)

    Fin bild kompis, som vanligt! Stiligt! Har också fått bli på kort idag.. Efter flera dagar fri från kameran så blev det då dags idag igen.. Bevis finns på bloggen.. Jag var inte såå jamarsglad när jag blev störd men mamma blev jamarsglad över att fått till foton igen ;)

    Nosbuffar och Mjölkisar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rebellen, visst är det korkat att köpa nya möbler samtidigt som man tar hand om en katt? Man undrar vad som betyder mest?

      Radera
  2. Men vad är det för folk som tror att vi katter inte vill klösa och ha oss på möblerna. Jag tycker du får be blogghjälpen att be framtida kattspekulanter, att skriva på ett papper där det står att de förstår att katter klöser på möblerna. *mutter*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, jag kan inte kommentera på din blogg idag. Det står "Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar" och så är det symboler för FB, Twitter och WP. Så har det aldrig stått förut och jag vet inte hur jag ska göra. Vet du?

      Radera
  3. Vilka märkliga tvåbeningar som prioriterar möbler framför en gosig katt! Kan man dessutom inte vänta med att köpa nya möbler? Här hemma har vi flera klösmöbler så vi går aldrig på mattes andra möbler, inte ens småkillarna. Däremot tycker matte att vi är bra på att håra ner dem... *fnissjam*
    Men det är ju bara fint med lite päls här och var.
    Jamarfin bild på dig förresten!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, ni gör en stor insats genom att förse mattes möbler med fin päls. Det blir både snyggt och skönt.

      Radera
  4. Suck! Sån stollig tvåbening. Klar en katt måste markera möbler och andra nya saker som kommer in i reviret.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, visst måste man markera sina möbler. Det är ju det första man gör i ett nytt hem.

      Radera
  5. Men vad är det du jamar, Blitz, fick kisse komma tillbaka till katthemmet :(
    Vilken husse den missen hade då, *suckjam*
    Hoppas ngn annan vill ta hand om den missen, :)
    Köpa nya möbler, vad är det för ngt, när man skaffar ny katt?
    Är möbler viktigare än katten då, kan man jama

    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, ja det var inte mycket till husse. Om möblerna är viktigare än katten - då ska man nog inte ha katt.

      Radera
  6. Det finns inte ord för sådant här.....

    gammelmatte Gitte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gammaelmatte Gittan, nej, det gör det inte.

      Radera
  7. Vår soffa är är designad av Piff och Puff både här och där. På ena hörnet har matte satt upp en klösbräda som täcker designen. Själv måste jag erkänna att jag är helt ointresserad av design, men det beror nog på att jag kan göra det ute var jag vill. Sorgligt för katten att få en så korkad husse, men det var väl ändå bäst att kissen fick komma tillbaka, så att hussen inte hittade på något ännu dummare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, liksom tvåbeningar har vi hu olika intressen. Är man intresserad av design är det klart att man vill få utlopp för sitt intresse?

      Radera
  8. Vi blir så arga! Vad tror 2beningar egentligen!!!???

    SvaraRadera
    Svar
    1. Max och Måns, ja det frågar jag mig också!

      Radera
  9. Pfft den där hussen kunde väl väntat med att köpa nya möbler eller ??
    Eller så kunde han köpt mindre klovänliga kanske !!
    Trött man blir när 2-benta inte tänker efter före :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, man blir jättetrött. Tycker man att det materiella är viktigare än sin katt - ja då...

      Radera
  10. Vilken fin klöspelare du har med katter på! :)

    Däremot får man ju säga att det var tanklöst av den nye hussen att börja med att köpa nya möbler när en nya katt flyttar in... Hoppas att lille kisse kan få ett nytt, bättre hem!

    Nosbuff

    SvaraRadera
  11. Alltså, jag måste jama: Om man nu är så jamarns rädd om inredningen, varför inleda sitt nya liv som kattägd med att köpa nya möbler?? Verkar ju totalt ologiskt.
    Men kanske var det bästa som skedde, lika bra att få veta att den människan inte var kattvänlig på ett tidigt stadium, innan den stackars missen hade hunnit fästa sig alltför djupt vid honom.
    Tassklappar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...