lördag 4 februari 2012

Katten Blitz på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Blitz på Södertälje Katthem.

Nu har jag berättat om tråkiga saker flera dagar. Man kan inte bara berätta om sånt, så därför ska jag berätta nåt tok-roligt idag.

Igår blev det plötsligt jättekallt i vår karantänavdelning. Flera människor var inne och tittade och det visade sig att ventilationsaggregatet stod och sprutade ut kalluft. De försökte se vad som var fel men efter ett tag ringde de efter fastighetsskötaren. Han kom och konstaterade att det inte kom ström fram till en av delarna i aggregatet.

Han sa att den som gjort installationen måste komma. Man såg ett vred som var under aggregatet men vågade inte vrida på det för då kanske all värme i lokalen skulle upphöra. Man ringde till installatören. Som tur var var han hemma och bodde inte så långt från katthemmet så han kom efter en stund.

Han konstaterade att det inte kom fram ström till den del som värmer luften. Så tittade han på vredet under aggregatet. Men det här står ju på FRÅN, sa han. Så ställde han vredet på TILL och vad tror ni hände? Jo, det börja strömma ut varmluft igen!

Vem tror ni det var som inte vågade röra vredet? Just det, blogghjälpen så klart!

16 kommentarer:

  1. Du måste förstå att blogghjälpen bara är en människa, och även om de har hittat på alla de här tekniska sakerna själva så är de rädda för dem. Det är så typiskt tvåbeningar att hitta på saker som de är rädda för... så skulle vi katter aldrig göra.

    Skönt att ni fick tillbaka värmen till slut! Just i karantänen är det nog extra viktigt, för de katter som vistas där har kommit utifrån kylan och är extra känsliga på alla möjliga sätt. Värme är jätteviktigt för oss alla, men kanske särskilt för den som har frusit...

    Tass från Imma, abbemissa.

    PS. Jag har en dröm ibland... tänk om min lilla elfilt gick att dra ut i det oändliga, så att den räckte åt alla katter som fryser... DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Imma, jag försöker hålla i minnet att blogghjälpen bara är en människa. JAg är snäll mot henne, det säger hon själv. Tänk o din elfilt räckte till alla katter som frös! Vad bra det skulle vara för många katter nu.

      Radera
  2. Klart det ska stå: *till* om värme ska komma fram säger matte, som lärt sig det.
    Tass tass

    Här är oxå så jamars kallt så vi bara ligger och sover hela dagarna, för att hålla värmen.

    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, fast till blogghjälpens försvar måste jag jama att det inte framgick så tydligt om det stod till eller från på den där apparaten. Nån tvåbening hade inte skrivit det så tydligt.

      Radera
  3. Tssss, tänk så enkelt det kan vara. Det där hade ju du kunnat räkna ut med ena tassen bakom ryggen. Det är som jag alltid jamar till husse, tala alltid med din katt INNAN du gör tokigheter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, visst, hade hon bara talat med mig innan så hade jag förstås löst problemet direkt. Men du vet ju hur tvåbeningar är...

      Radera
  4. Man ska vara försiktig med tekniki man inte e van med säger matte. Tänk om det blivit Sibirien hos er. Fast står det från på något så är den från och inte till. Någon hade kanske skojat lite dumt?
    Skönt ni fick tillbaka värmen, det behövs nu i hemska kylan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, det var just Sibirien blogghjälpen var rädd för. Från och Till var inte så tydligt utmärkt på det här apparaten.

      Radera
  5. Oj vad skönt att ni fick värme igen för det är ju jamarkallt ute. Men varför lär dem sig aldrig att fråga oss katter först? Då hade de aldrig behövt ringa en tassverkare.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, de hade ju inte behövt ringa ett enda samtal om de frågat mig först, men du vet ju hur tvåbeningar är?

      Radera
  6. Det var ju skönt att det löste sig i alla fall, undrar vem som har kommit åt den där knappen? Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, jag vet inte vem så vridit på den där knappen, men jag hoppas ingen gör det igen.

      Radera
  7. hahahahaha, människor... Vilken tur att en vredomvridare kom till slut. Annars hade blogghjälpen fått slita med att hålla alla katter varma. Huj!
    nosgos å söndagsgottisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Maurice & Kajsa, det hade blivit riktigt tokigt, särskilt som vi har en kisse som antagligen ska föda ungar när som helst inne i karantän.

      Radera
  8. Skönt att det gick att ordna så att det blev varmt i karantänavdelningen. Man skrattar ju lite i efterhand åt att blogghjälpen inte tordes vrida på vredet, men samtidigt förstår man att om märkningen var otydlig törs man inte göra vad som helst. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  9. Vilken tur att felet var så lätt att åtgärda. Men vi förstår att blogghjälpen var lite rädd för att vrida på reglaget - man vet aldrig vad sådana där elektriska anordningar kan hitta på när man petar på dem :-)
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...