onsdag 25 januari 2012

Katten Blitz på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Blitz på Södertälje Katthem.

Idag har det varit lite lugnt på katthemmet. Men i morgon är det öppet hus igen, så nu måste jag börja förbereda det. Jag är ju inte så van ännu, men  jag vet ju att det måste se rent och snyggt ut på katthemmet. Fast det gör det faktiskt jämt, för vi har så snälla och duktiga volontärer som hjälper oss med det. Mätta blir vi också och ofta har de en stund över för lite gos också.

Sen vet jag ju att många som läser bloggen är intresserade av att höra hur det går för våra tidigare bloggkatter. Idag har jag färska hälsningar från Madeleine. Hon mår jättebra och har absolut kommit till rätt hem. Hon har väldigt god inverkan på sin kompis Alea som var väldigt skygg tidigare. Hon är väl ingen knäkatt ännu, men hon har blivit mycket mer social och ligger ibland och rullar sig på golvet för att bli killad på magen. Madeleine är den busiga i familjen. Hon jagar gärna Alea. Ibland sover de ihop också.

Tänk den dag ni får läsa att jag har det bra i mitt nya hem! Hoppas det inte dröjer så länge.

21 kommentarer:

  1. Åhh kompis, du gör allt ett bra jobb varje dag tror jag. Men du får inte ställa såna krav på dig själv, låt saker och ting komma till dig och ta det lugnt. Du lär andra så massa mycket genom att bara vara du juh! :) Skönt att ni har såna fina volontärer som hjälper till så inget någonsin missas och så ni kan vila lite ibland från era jobb :). Tack för att du berättade om hur Madeleine har det, det var himla skojsigt att få veta! Hon var bloggkatt innan jag blev det ;) Nosbuff och Tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rebellen, tycker du verkligen att jag gör ett bra jobb? Vår volontärer är verkligen guld värda - dumt uttryck förresten - katt värda ska det ju förstås vara!

      Radera
  2. Tänk om din människa kommer imorgon, vi håller tassarna!Så skönt att Madeleine hittade hem och att båda tjejerna har det bra tillsammans. Härligt med kill på magen, det andra gosandet kommer nog såsmåningom tror vi! Stora tasskramar till alla volontärer. Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, blogghjälpen säger att min människa kan komma precis när som helst - i morgon, om en vecka, om ett halvår. Vi väntar tills den rätta kommer!

      Radera
  3. Mjausingen vad roligt att höra så goda nyheter från Madeleine! *svansdans* Tänk om man ändå kunde ordna så att alla övergivna katter kunde få hitta hem. 'drömmer* Vi håller tassarna för att dina människor kommer snart.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, jag och blogghjälpen drömmer också om den dag då alla hemlösa katter får ett kanonhem! Tänk om det blir så en dag.

      Radera
  4. Så bra jobbat av dig att redan axla hela det tunga ansvar man har som bloggkatt. Blogghjälpen måste vara jamarglad över att ha fått en så begåvad tassistent.
    Så roligt att höra från Madeleine, både hon och hennes nya familj kan verkligen sKATTa sig lyckliga att hon flyttade hem just till dem!
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gunilla och Frasse, blogghjälpen är väldigt tacksam att ha fått hjälp. Hon skulle aldrig klara sig annars säger hon. Jag tror henne.

      Radera
  5. Vad fint att få läsa om Madeleine, att hon hade den goda inverkan på skyggisen som man hoppats. Och att Madeleine busar och sover med den andra katten, det kan knappt bli bättre!
    Hoppas några vågar sig ut i kylan i morgon och kommer och besöker er! Några riktiga kattälskare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, jag är jättestolt över Madeleine! Så uppför sig en bloggkatt från Södertälje Katthem!

      Radera
  6. Härligt med hälsningar från Madeleine. Vi trodde nästan att hon skulle bli buskissen - hoppas att hon hittar saker occh ting att klättra på också.

    Du sliter och släpar, du! Hinner du koppla av någonting? Bloggkatter, det är något speciellt det!
    nosgos å gottisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Maurice & Kajsa, kanske är det så att Madeleine inte behöver klättra så mycket när hon har trappor och flera rum att jobba i? Visst är det nåt speciellt med bloggkatter. Både nuvarande och såna som varit det tidigare.

      Radera
  7. Mjau, vi läste hos Dui och Deco att blogspot nu fungerar, då vore det ju jamars.... om det inte skulle funka att jama här då, *Fniss*

    Så jamars härligt att höra att det går bra för Madeleine i sitt nya hem, tassarna upp för henne. Hoppas att du oxå får eget hem framöver, Blitz

    Tass tass på dig, kompis

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S det var bra att ni läste att blogspot fungerar igen. Jag har saknat er. Visst är det kul att Madeleine trivs så bra.

      Radera
  8. Skönt att höra att Madeleine trivs så bra och har en positiv inverkan på skyggisen. Vi kommer bli lika glada när vi får höra att du trivs så bra i ditt egna hem, en dag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, tänk om det blir så en dag att jag får ett eget hem som jag trivs i. Blogghjälpen säger att hon tror det kommer bli så.

      Radera
  9. Härligt att höra om Madeleine <3 och att det går så bra med henne, det värmer i hjärtat!
    Såklart att Blitz också kommer att få ett alldeles eget hem, det tror vi och hoppas för alla missar som bör få ett eget hem!
    Blogghjälpen, det är så underbart att du för deras talan, tass upp för det! :)

    Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Malin, blogghjälpen jobbar på sitt håll med samma målsättning som du - att alla katter ska få ett bra hem där de får stanna hela livet!

      Radera
  10. Äntligen funkar det att kommentera hos er!
    Jamarkul med hälsning från lilla "Madde".
    Visst kommer din människa en vacker dag! Sånt känns i svanstippen, när det är den rätta som kommer.
    Nosbuffar
    M & V

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mozart & Vincent, kul att ni är tillbaka. Blogghjälpen har försökt blogga in hos er också, men det är bara ett inlägg sen jättelänge där. Kanske har ni tagit paus? Visst är det kul att Madeleine fått det så bra?

      Radera
  11. Hej Blitz!

    Vad kul att jag kan kattentera hos dig nu igen! Och så roligt att höra att det går bra för Madeleine! Hon är en sån fin katt, precis som du! ♥

    Nosbuff

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...