måndag 23 januari 2012

Katten Blitz på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Blitz på Södertälje Katthem.

Sedan mina 2 bröder flyttat fick jag och min kvarvarande bror Blade nya kompisar. Det tyckte vi var jättekul. Just nu tar vi tass om två skyggisar. Vi brukar turas om att ligga nära varandra och ge dem så mycket trygghet vi kan. Det behöver de. Jag vet inte riktigt varför de är så rädda för ingen är ju elak mot dem här. Fast tassen på hjärtat så känner jag ju igen mig. Jag var ju sån själv förut.

Mina kompisar som blev dumpade i två burar utanför katthemmet i förra veckan mår fortfarande inte bra. En av dem fick åka till vettisen idag igen. Den  andra som är apatisk har fått så mycket sällskap som har hunnits med. När blogghjälpen satt hos honom visade han i alla fall lite aktivitet när hon gav honom tonfisk. Det tyckte han om. Vi fortsätter hålla tassar och tummar här på katthemmet för dem. Vi undrar så vad de varit med om.

20 kommentarer:

  1. Skönt att du och brorsan trivs så bra som ni gör. Ni är med all säkerhet uppskattade för att ni är bra vänner med skyggisarna.
    Vi håller tassarna för att de båda kissarna ska återhämta sig snart. *håller hårt*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, vi tror att vi gör ett bra jobb här, Blade och jag. Vi tycker mycket om våra kompisar och vill att alla ska triva

      Radera
  2. Du... *dröjer lite med tanken*... du tror inte att de där stackars katterna har använts till träning av kamphundar? *ryser ända ut i svanstippen* Det skulle kunna förklara varför den ena är apatisk och den andra har så ont... *ryser igen* Och det läser man ju om ibland att galna tvåbeningar gör, alltså låter sina hundar träna på katter...

    Tass från Imma, som är djupt imponerad av din stödkattsverksamhet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Imma, vi vet inte vad som har hänt. Kanske får vi aldrig veta säkert. Ett är dock säker - vi kommer göra allt vi kan för att de ska må bra igen.

      Radera
  3. Så skönt att ni trivs så bra som ni gör och nu kan hjälpa andra som behöver lite extra stöd och hjälp. Hoppas så att de båda katterna ska få må bra och verkligen få uppleva trygghet och massa kärlek.

    Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rebellen, vi kämpar som bara den för att både vi själva och våra kompisar ska må bra.

      Radera
  4. Vad ni är gulliga du och Blade som tar hand om otrygga kompisar! Vi håller tassarna för att det går bra för nykomlingarna.Ryser när vi tänker på vad de kan ha varit med om Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, vi gör så gott vi kan. Vi tycker det är viktigt att alla mår bra här på katthemmet.

      Radera
  5. Så braigt att du och din bror Blade kan hjälpa till med att få skyggisar till tryggisar :)
    Håller klorna i kors här för att dom två missarna som dumpades utanför snart ska må bättre !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, Blade är jätteduktig på att få våra kompisar att må bra. Bra att ni också hjälper våra kompisar.

      Radera
  6. De där skygga kissarna är nog jätteglada för att du och din bror håller dem sällskap. Vi tycker så synd om de stackars katterna som blev lämnade utanför katthemmet. Hoppas, hoppas att de mår bättre snart. Kurr och burr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Findus, Isak och Rasmus, jag tror att om många hoppas att våra kompisar snart ska må bra så går det fortare för dem att återhämta sig.

      Radera
  7. Så snälla ni är som hjälper skyggisarna. Bättre stöd kan de inte få, för du och Blade vet ju precis hur det känns när man inte vågar lita på någon.
    Hoppas burkatterna snart blir bättre, mat, värme och kärlek gör säkert susen!
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gunilla och Frasse, vi är ju proffs på att veta hur det känns att vara skyggis. Vi försöker hjälpa alla våra kompisar här.

      Radera
  8. *svansdansar runt i flera minuter* Vi kan se kattentarena och kattentera idag! Oj vad vi har saknat att kunna tassa runt och läsa vad alla har jamat. Tänk vilken tur katthemmet har som har såna fina stödkatter som er, jag är säker på att skyggisarna tycker det är jättetryggt med er där som vet vad de går igenom.
    Det har varit jamarspännande att få läsa er berättelse även om vi inte har kunnat kattenterat.
    Hoppas nykomlingarna mår bättre snart! Vi vågar inte ens tänka på vad de stackarna har gått igenom. *morrhårsdarr* Men nu är de iallafall inne i värmen och tryggheten även om de kanske inte själva förstår det än.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, vad kul att ni kan både se och ge kattentarer idag. Det var på tiden. det känns bra att ni stöttar alla på katthemmet som har det kämpigt.

      Radera
  9. Så gulligt av er att ni ger skyggisarna trygghet <3
    Tror de hjälper dem väldigt mycket.

    Stackars stackars små missar som blev dumpade.. Jag undrar också vad i tusan de varit med om.. Apatisk blir man ju inte bara så där.. Sänder de snällaste och varmaste tankarna jag har till dessa små missar som verkligen behöver all kärlek de kan få nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kattfamiljen, visst behöver våra kompisar all kärlek de kan få. Vi gör allt vi kan för att de snart ska må bättre.

      Radera
  10. Sippo, vi tror att vi gör ett bra jobb här, Blade och jag. Vi tycker mycket om våra kompisar och vill att alla ska trivas.

    SvaraRadera
  11. Vilken tur att de andra katterna har er två som tar tass om dem! Det kräver sin katt att ta tass om en skyggis!
    nosgos å gottisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...