tisdag 10 januari 2012

Katten Blitz på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Blitz på Södertälje Katthem.

Idag har det varit full fart. Jag är jamarsen eftersom jag för första gången hjälpt blogghjälpen med ett möte. Det var Svekatt, Svenska Kattskyddsförbundet som hade möte. Oj vad jobbigt det var. Men jag ska inte berätta om det nu.

Istället ska jag fortsätta berätta om när jag var kattunge.

Så småningom började ju vi ungar tycka att vi skulle ut ur busken där vi bodde för att upptäcka världen utanför. I början var vi nog lite ostadiga på tassarna, men samtidigt var vi väldigt nyfikna. När vi rörde oss utanför busken var mamma alltid i närheten. Så fort hon såg en människa kom hon rusande och tog oss i nackskinnet och bar tillbaka oss till busken. Hon sa att vi måste akta oss för människor. De är inte snälla, sa hon.

Vi trodde förstås på mamma. Hon hade ju inga goda erfarenheter av människor. Senare har jag fått veta att man kallade henne för "vildkatt". Jag vet inte riktigt vad det betyder, men tydligen har det nåt att göra med att man inte är så förtjust i människor.

Nu ska jag försöka sova lite. Det har varit en jobbig dag. Kanske hinner jag inte tassa runt och kommentera så mycket ikväll, men det får jag göra i morgon i så fall.

16 kommentarer:

  1. Vilken rivstart på ditt bloggande, Svekatts möte!
    Förstår att mamma blev orolig med tanke på vad hon fick vara med om ibland. Nu undrar vi vad som ska hända.Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Oj vilken start du fått, att vara med på ett så viktigt möte på en gång! *imponerad* Vi vet ju alla att man måste hjälpa blogghjälpen med vad hon skall jama om så att allt viktigt kommer med. Vi är säkra på att du gjorde ett bra jobb.
    Vi väntar med spänning på att få höra resten av din berättelse.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  3. Håller med de övriga - du har verkligen fått ta i med alla fyra tassarna redan från starten som bloggkatt! Men det kanske är bra? Då hinner man inte bli så nervös och tänka att man kanske inte klarar av uppgifterna... det är nog bättre att bara hugga tag i saker och ting, så blir de gjorda och man får bättre självförtroende. Se bara till att få vila ordentligt mellan varven - och givetvis skall du ha mycket godis som lön för mödan!

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  4. Oj, det är inte dåligt att börja sin karriär med att hålla i Svekatt-möte så där. Jobbigt att er mamma hade så dåliga erfarenheter. Människor kan verkligen vara elaka.

    SvaraRadera
  5. Kära Blitz, det finns inga vildkatter i Sverige! Ja, det skulle möjligen vara lokatten, då. Alla katter, även de hemlösa, är tamkatter... så det är fel att kalla din mamma för vildkatt, utan man skulle ha sagt att hon var en förvildad tamkatt. Tänkte att det kunde trösta dig lite. Och om det är något fel i att vara förvildad, så är det tvåbeningarnas fel som inte tog hand om din mamma!

    Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

    SvaraRadera
  6. Åh fina Blitz! Känner så med dig och det du gått igenom. Jag tror säkert det finns någon för dig också som kan låta dig vara precis som du är och som låter dig få växa i din egna takt. Här hemma har mamma FYRA skyggisar på en och samma gång.. Jag förstår inte på henne men hon fixar det och ingen av oss känner oss särskilt mycket utanför.. Att din mamma sa som hon gjorde beror nog på att hon var extra rädd om er.. Det är fullt naturligt.. Hon hade nog varit med om en massa otäckt innan ni kom och ville då rakt inte att det skulle hända er också.. Glöm aldrig bort att du är värdefull, för det finns bara en som dig och det är du. Jag vet att du kommer få det bra :)

    Nosbuff och Tass

    SvaraRadera
  7. Sträcker fram tassen och hälsar. :) Så fin du är Blitz och så vaksam du ser ut att vara. Du har nog ett gott huvud på halsen! Tror du kan hjälpa blogghjälpen med många saker.

    Nosgos

    SvaraRadera
  8. Dui och Deco, jag blev alldeles kattsvettig! Men det var kul ändå.

    SvaraRadera
  9. Alice, tur att Dina hade lärt mig hur jag skulle säga till blogghjälpen, annars hade det nog blivit pannkaka av alltihop.

    SvaraRadera
  10. Klosterkatterna, det där med godis berättade Dina om. Hon sa att hon fått alldeles för lite godis för allt slit, men att jag måste se till att jag fick ordentligt. Fast det har inte lyckats ännu...

    SvaraRadera
  11. Sippo, man kan inte tro att det finns så många elaka tvåbeningar. Tur att det finns snälla också!

    SvaraRadera
  12. Klosterkatterna, så säger de här på katthemmet också. Det känns skönt att höra.

    SvaraRadera
  13. Rebellen, ni måste haft jättetur som hittade en så snäll matte. Hoppas jag också gör det snart. Här säger de att det finns en tvåbening för alla katter.

    SvaraRadera
  14. Nea, *räcker fram tassen tillbaka*. Tror de verligen att jag har ett gått huvud? Hoppas det!

    SvaraRadera
  15. Huj, här kastas du in i hetluften på en gång!! Det är reda med dig!! *nickar, Vi tror att du har rätt "vildkatta" betyder nog "inte-gilla-människor-som-svär-och-sparkar-åt-en-liten-katt-mamma". Vi har i och för sig blivit kallad "vildar", men det är något helt annat. Det betyder "de vackraste kissarna i världen". Joho, det gör det visst det. Vi får heta det då och då... // nosgos å vardagsgottisar, Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. "De vackraste kissarna i världen..." *suger på orden* Vad fint det låter. Tänk om nån kommer kalla mig det en vacker dag?

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag är det inte jag som är på bilden. Min kompis, Liam, flyttade till ett eget hem för några daga...