fredag 9 december 2011

Katten Dina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Dina på Södertälje Katthem.
 
Idag har det varit en vanlig dag. Eller så vanlig den kan bli efter att man just fått veta att man fått en egen husse och en egen matta! Alla ni bloggkatter som tidigare bott på katthem, men som nu fått jamarfina hem, förstår nog vad jag menar. Världen är sig inte riktigt lik längre. Jag börjar tro att det finns snälla tvåbeningar igen, efter att en lång tid ha trott att det mest finns såna som bara tänker på sig själva och som inte förstår vilken glädje det ligger i att dela med sig till andra av sin generositet.

Nu undantar jag tvåbeningarna här på katthemmet, för de har alltid varit snälla mot mig och de andra katterna. Men de hem jag haft har ju inte precis varit några höjdare.

Nu hoppas jag att mina kompisar här snart får egna hem också. Jag försöker stötta dem så gott jag kan. Bland annat låter jag mina burkompisar få låna min fina matta lite grann, men jag har jamat om för dem att det är MIN matta och att den kommer att åka med mig hem. Men innan dess får de låna den lite.

26 kommentarer:

  1. Hej, de' e Tindra här.
    Ja' förschtår precis va'ru menar. Ja' kommer ju åxå från Södertälje Katthem, fast ja' hade tur å fikk en snell husse direkt, du har ju haft jamarstor otur hela tiden, men nu måste de' ju vara rätt.
    Håller tassarna för dej.
    -Tindra

    SvaraRadera
  2. Det är viktigt att man är generös med vad man kan göra för andra - men det är också viktigt att kunna "ta emot" generositet. Många "knyter" sig och vet inte riktigt hur de ska förfara med vänlighet som riktas mot dem och andra kanske slår ifrån sig och blir lite tvära i tonen. Men det är så viktigt att man både kan ge och ta emot och du verkar ju visa så bra hur glad du är över husse och din matta. Det är bra, Dina. Du kommer säkert att få ett fankattiskt liv tillsammans med din husse när han kommit tillbaka efter julhelgen.

    SvaraRadera
  3. När man har en husse som kommer med en matta i present kan det ju inte bli annat än bra den här gången. Riktigt, riktigt jamarbra!

    SvaraRadera
  4. Vi hoppas förstås också, att dina kompisar snart träffar sina människor och är lika glada som du är nu. Mattan med tomtekissen var jättefin, och tänk så bra att ha en matta med lukter som du känner igen sedan när du flyttar. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Förstår att det känns i hela kroppen, tänk din egen husse! Vi önskar också att dina kompisar får sina människor snart "håller tassarna" Snnällt att du lånar ut mattan.nosbuff

    SvaraRadera
  6. Jag förstår precis hur du känner det, jag fick också vänta några veckor efter att jag valde matte innan jag fick åka hem. Men tiden kommer gå jamarfort. Vi blev så glada häromdagen när vi tittade på hemsidan och såg att det var många missar som var bokade och inte bara kattungarna. *kurr*
    Idag fick vi den jamarfina almanackan. Oj vad många sösta missar som var med! Men du kan tro att småbrorsorna springer runt och är malliga nu eftersom de var med i den. Allra helst Bosse som var med på flera kort och dessutom som mars månads kisse tillsammans med hans kullsystrar och mamma.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  7. Att vad du är snäll som lånar ut din nya hussematta!!

    nosgos å fredagsgottisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  8. Det låter så jamarbra!
    Hoppas han låter did kloa sönder varenda tapet och soffa utan att bli arg.
    Det FÅR inte bli fel en gång till, så vi håller alla tassar och klor vi har att det är så bra som det verkar.
    Nosbuff

    SvaraRadera
  9. Vi håller alla tassar vi bara kan, att du nu ÄNTLIGEN har hamant rätt, fast du får vänta ett tag tills husse kommer och hämtar dig när det blir dax.

    Nu har vi jamars uppdaterat våran blogg igen
    så om du har tid så får du tassa dit och kolla nya bilder.

    Tass Tass

    SvaraRadera
  10. Så fankattiskt generös du är, som lånar ut din jättefina matta! Hoppas, att dina kompisar förstår vilken ära det är att få låna din alldeles egen matta, som du ju dessutom har fått av din alldeles egen husse.
    Tasskramar
    M & V

    SvaraRadera
  11. Tindra, det tjänns jettesjönt att nån ferstår hur de e´. Even om det blivit jettetokit förut så tjenns det jamarbra nu med min nya husse.

    SvaraRadera
  12. Klosterkatterna, det är så riktigt det ni jamar. Visst måste man både kunna ge och ta. Man får inte glömma att det kan ligga en glädje i att få ge, liksom det är en glädje att få ta emot.

    SvaraRadera
  13. Gustav, det är precis så det känns den här gången. Min husse är jamarsnäll.

    SvaraRadera
  14. Findus, Isak och Rasmus, jag hoppas också mina kompisar snart får jamarfina hem. Alla katter är värda det!

    SvaraRadera
  15. Dui och Deco, visst får mina kompisar låna mattan ibland, men inte hela tiden för jag vill ju ha den själv också.

    SvaraRadera
  16. Jag och matte är såååå glaada för din skull Dina och det kan ju inte annat än bli bra den här gången när du redan fått en alldeles egen matta !!

    SvaraRadera
  17. Alice, tiden går ju ganska fort. I morgon är det en vecka sedan jag träffade husse för första gången till exempel. Fast jag önskar ändå att det vore efter jul.

    SvaraRadera
  18. Maurice & Kajsa, jag är ju så glad ändå, så då tycker jag att jag kan hjälpa mina kompisar att blir glada också genom att låna ut mattan.

    SvaraRadera
  19. Max och Måns, jag tror inte husse skulle bli arg på mig om jag gjorde det, men det tänker jag inte göra. Fast nåt litet klös här och var kanske inte kan undvikas?

    SvaraRadera
  20. M, C, T, S, jag tror det är alldeles rätt den här gången. Ska tassa in på er sida och titta.

    SvaraRadera
  21. Mozart & Vincent, jag tror de förstår. Vi katter är ju inte dumma.

    SvaraRadera
  22. Kjelle Bus, det är så himla kul att kunna dela sin glädje med andra. Då blir det ÄNNU roligare att ha fått ett eget hem och en egen husse.

    SvaraRadera
  23. Jag kan känna din lycka Dina, hela vägen från katthemmet hem till mig i Malmö. Så därför förstår jag hur enorm din glädje är.
    Klart det är din matta, och det är ju en viktig symbol för din husse tills han kommer och hämtar dig i egen hög person. Det är verkligen generöst av dig att låna ut den när den betyder så mycket för dig *rörd*
    Tassklappar

    SvaraRadera
  24. Frasse, jag tänker så här, att jag är ju så glad ändå och då kan jag dela med mig lite av min glädje.

    SvaraRadera
  25. Jamarmycke grattisar från mig!

    SvaraRadera
  26. Pelle, tack! Det är jättekul med alla grattisar.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...