torsdag 20 oktober 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.

Idag har min familj varit här igen. Det känns jättebra att få träffa både matte, lillmatte och husse flera gånger innan jag ska flytta. Så har jag fått in en alldeles egen transportbur i buren också. Den ska jag åka hem i, kanske nästa fredag.

Innan dess är det mycket som ska hinnas med. Blogghjälpen ser redan lite orolig ut, för hon undrar nog hur jag ska hinna lära upp en ny bloggkatt som kan lika mycket som jag på bara en vecka. Men som alla vet är vi katter jamarsmarta, så jag ser inga problem.

Nu ska jag börja planera för hur jag ska hälsa på min kompis Alea i mitt nya hem. Det är viktigt att hon känner att jag är en snäll katt.

18 kommentarer:

  1. Vilka förståndiga människor du hittat! Komma och hälsa på dig flera gånger innan du flyttar hem för gott, gör ju att det inte blir LIKA läskigt! Vi tror nog att Alea förstår att du är en snäll katt. Man behöver bara se in i dina ögon för att se vilken trevlig kisse du är! Och om det syns genom bilder, så syns det nog ännu bättre i verkligheten.

    Hoppas att du och kompisarna får en trevlig torsdagskväll - leta reda på något gottit, lägg upp tassarna och bara koppla av. Du hinner med allt!
    nosgos å gottisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  2. Vad härligt med DINA människor!Håller med Maurice och Kajsa-förståndiga människor!Tror att de längtar MYCKET efter att du ska komm hem. Tänk vad mycket gos,bus och mys det ska bli! Det tar ju tid att bli en superproffsig bloggkatt men du får lära ut grunderna så går det nog bra.Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Vi tror du kommer att bli en superkompis till Alea.
    Men tänk på att du kommer hem till henne, så tassa försiktigt i början. :-)
    Noabuff

    SvaraRadera
  4. Jamar som Lillie , Kajsa o Maurice = vilka kloka människor du hittat. Jättebra att dom kommit och hälsat på dig igen !!
    Du och Alea kommer säkert att bli jamarns bar tjompisar tror jag :)

    SvaraRadera
  5. Hej Madeleine!
    Idag var jag lite sur när matte kom hem, hon kom så sent och jag var hungrig. Men när hon berättade att hon varit och hälsat på dig på vägen hem och dessutom gav mig mat innan hon packade upp mjölken så kändes det bättre. Fast sen såg hon lite sur ut istället när hon hittade ännu en liten "skvätt" som råkat hamna i sofffan. Hon muttrade något om att hon hinner ju aldrig sätta tillbaka de tvättade överdragen på hela soffan, det är alltid nå'n del på tork. Men det är ju så tråkigt att vara inne hela tiden och ibland glömmer jag att jag inte är på gräsmattan eller i skogen...
    Blir nog mera spännande att vara inne när du kommer hit! När du känner dig hemtam ska jag visa all coola ställen i huset, det finns ett gömställe som det tog husse och matte flera veckor att hitta. Som jag fnissade när de kröp omkring och letade överallt!
    Vi ska nog hitta på mycket bus tillsammans så att de håller sig alerta!
    Alea

    SvaraRadera
  6. Vi är så spända inför din kommande flytt till ditt hem, att morrhåren skakar. Självklart behöver inte blogghjälpen vara orolig, vi vet ju att du kan lära upp en ny bloggkatt på fem minuter blankt - eller så.

    SvaraRadera
  7. Vad jamarns kul att dina tvåbeningar kom och hälsade på idag igen! Jättekul att Alea skriver lite här också så att vi alla får lära känna din nya kompis! Tänk vad mycket skoj ni kan hitta på sen när ni har lärt känna varandra. Fast ibland kan det ta lite tid, men det är värt väntan. När matte hämtade hem mig så tog accepterade Wilma mig efter bara nån vecka men det tog flera månader innan hon ville bli kompis med mig och busa och gosa. Hoppas det går snabbare för er.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  8. Lilla Madeleine, så glada vi är för din skull. Du får säkert komma till ett mysigt hem, de vill att du ska ta dem till ditt hjärta. De är ansvarsfulla, kommer och hälsar på dig.
    Alea tycker säkert att det ska bli spännande med att du kommer. Jätteroligt att hon redan planerar att visa dig runt, visa mysiga gömställen och hur ni ska hitta på en massa bus ;-)
    Du kommer att hinna gott att lära upp en ny bloggkatt på den vecka som du har kvar på katthemmet.

    =^.^=

    Nosgos

    SvaraRadera
  9. Åh vad roligt. Så bra att lillmatte och husse kommer och gosar innan du flyttar. Då känner du ju dem innan det är dags.

    Tror det kommer att gå så bra så att lära upp en ny bloggkatt. De flesta brukar fatta galoppen med att blogga fort. :)

    Nosgos

    SvaraRadera
  10. Maurice & Kajsa, jag tycker redan mycket om mina människor. Jag tror att Alea och jag också kommer gilla varandra bara vi fått lite tid på oss att lära känna varandra.

    SvaraRadera
  11. Dui och Deco, min lillmatte har redan sagt att hon vill ha hem mig direkt. Men stora matte säger att det är bättre att vänta tills hon är hemae. Hon ska ut och resa nämligen.

    SvaraRadera
  12. Max och Måns, jag kommer vara jamarförsiktig i början. Jag ska få ett eget rum direkt när jag kommer så jag lär känna röster och lukter i mitt nya hem.

    SvaraRadera
  13. Kjelle Bus, jag brukar inte ha svårt att komma överens varken med tvåbeningar eller andra katter. Hoppas Alea förstår att jag vill bli hennes kompis.

    SvaraRadera
  14. Alea, jag förstår att du blev sur på matte, men jag blev förstås desto gladare. Jag tycker mycket om våra människor redan. Det är ju lite tokigt om du använder soffan som toa. Blogghjälpen brukar säga att man kan spraya soffan med lite citronvatten, för då tycker ju inte vi katter att det luktar så gott. Fast vi ska nog gemensamt göra så du slutar med det där. Det finns ju jättebra toalådor.

    SvaraRadera
  15. Sippo, tänk att så många gläder sig med mig. Jag hoppas att Alea och jag ska kunna fortsätta att berätta lite hur det går för oss i mitt nya hem också.

    SvaraRadera
  16. Alice, nu är ju mina människor så kloka så de är beredda på att vi behöver lite tid på oss att bli kompisar. Särskilt som Alea är lite skygg ännu. Men jag tror det kommer bli jamarbra så småningom.

    SvaraRadera
  17. Hjulia Huller om Buller, det ska bli jättekul att leka kurragömma med Alea och familjen. De ska nog få leta som bara den. Det ska bli jättekul, för här på katthemmet kan vi ju inte gömma oss.

    SvaraRadera
  18. Nea, det känns jättebra att jag får lära känna mina människor lite mer innan jag flyttar. Det är jättesnällt av dem att vara så omtänksamma om mig.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...