lördag 8 oktober 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.


 Idag har jag funderat en hel del på olika saker. Som ni kanske alla vet tycker jag ju om att hänga med i vad som händer där ute. Tvåbeningarna hitta ju på så mycket, en del kul grejer och andra som inte är så kul.

En grej som jag tycker är kul är Nobelpriset. Det enda som inte är så kul med det är att det ju är helt fel individer som får priset hela tiden. Det har till exempel aldrig hänt att en katt fått priset. Det hade ju varit högst rimligt att vi fått åtminstone ett pris varje år, så mycket som vi hittar på. 

Nåjam, jag är inte den som ger upp i första taget. Jag kan tänka mig att jag får priset i till exempel fysik. 
Ämnet skulle kunna vara ”genom forskning och aktiva prov utvecklat katters förmåga att klättra utan att ramla ner”. Vore inte det värt ett nobelpris?

16 kommentarer:

  1. Vore det inte bra med ett Nobelpris till den som gjort mest för att förbättra för alla djur? Vi tycker absolut att du ska få Nobelpriset i fysik.Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Utmäkt idé!!! Hoppas att katt-priset ifysik instiftas snart! Du bör få den, för du har verkligen lagt ner mycket tid på din forskning ;-)

    =^.^=

    Nosgos

    SvaraRadera
  3. Ett pris i det fysikämnet skulle vara utmärkt ju. Det är ju ett väldigt viktigt ämne, som tyvärr glöms bort av våra tvåbeningar.

    SvaraRadera
  4. Ett pris som man verkligen inser att det saknas, när man ser bilder av all din noggranna forskning klängades på burdörren. Förresten har ju vi katter strålande fysik, så priset borde vara en självklarhet! :) Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Klart att det ska vara ett Nobelpris i Fysik till katter, men skulle det inte vara väldigt svårt att välja ut bara EN katt, när alla katter jag vet har så förfärligt bra fysik. Kanske skulle man ha ETT Nobelpris i Fysik till ALLA katter?

    Nosgos

    SvaraRadera
  6. Jamarns vilken bra ide! *klappar tassarna* Jag tycker precis som klosterkatterna att alla katter borde få nobelpris i fysik, för hur skall man kunna välja ut bara en katt?
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  7. Jag tycker oxå at det borde finnas ett Nobelpris för katter !!
    Din idé om fysikpriset var strålande !!

    SvaraRadera
  8. Jag tycker Duis och Decos förslag på vem som borde få nobelpriset är riktigt bra :)
    Tycker absolut att du vore värd ett pris i fysik Madeleine :-)

    SvaraRadera
  9. Dui och Deco, ett nobelpris till den som gjorde nåt bra för alla katter! Tänk om det kunde finnas ett sånt. Åh vad glad jag skulle bil.

    SvaraRadera
  10. Hjulia Huller om Buller, ja det har jag verkligen gjort. Fast det kanske finns fler katter som borde ha priset. Jag har inget emot att dela det.

    SvaraRadera
  11. Sippo, exakt! Våra tvåbeningar glömmer ofta bort det viktigaste.

    SvaraRadera
  12. Findus, Isak och Rasmus, ja för när ser man en tvåbening klättra på en burdörr? Det kan helt enkelt inte!

    SvaraRadera
  13. Kloster katterna, det var en jamarbra idé. Tänk om alla katter träffades på en stor nobelfest och jammade. Oj vad kul.

    SvaraRadera
  14. Alice, visst är det en jättebra idé. Tänk vilket drag det skulle bli i Konserthuset om alla vi katter satt på podiet och gick fram och strök oss mot kungen när han delade ut priset!

    SvaraRadera
  15. Kjelle Bus, jag tror jag ska be blogghjälpen ringa till Nobelkommittén och tala om vad vi föreslagit. Det gör nog susen.

    SvaraRadera
  16. Kattfamiljen, tycker du verkligen det? Jag skulle bli jättestolt och hänga upp medaljen på burdörren så alla fick se.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...