söndag 2 oktober 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.

Ibland blir man verkligen förnärmad. Som idag till exempel. En snäll tjej satte in en blomma till oss i buren. Det var en sån blomma som inte är farlig för katter och som vi kan äta av utan att må dåligt.

Som ni ser på första bilden tog jag tass om blomman som visade alla tecken på tidigare vanvård. Den behövde ansas och tas om tass och vem var bättre lämpad för uppdraget än jag?

Efter ett tag kommer blogghjälpen in i buren tillsammans med en snäll tjej som ofta är på katthemmet och hjälper oss. Den snälla tjejen börjar sopa golvet och säger att det var väldigt mycket jord på golvet. Jaha, och? säger jag. Då säger blogghjälpen till mig Måste du dra upp blomman ur krukan? Kan du inte äta av den medan den står kvar i krukan?

Detta är ytterligare ett bevis på hennes totala okunskap både om blomvård och om rättsliga påföljder vid falska anklagelser.

Tror ni hon hade några bevis eller vittnen som intygade att jag var inblandad i nersmutsningen av golvet? Naturligtvis inte.

Ibland är hon fullständigt hopplös, blogghjälpen.

10 kommentarer:

  1. Tänk att vi blir anklagade för liknande saker hela tiden här hemma! Man försöker bara hjälpa till, men inte uppskattar de sånt inte. *skakar på morrisarna* Men det var jättesnällt av tjejen att ställa in blomman hos er. Jag skall be matte att hjälpa mig tassa iväg ett mail.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  2. Snäll tjej som kommer med goda blommor. Fast nog borde blogghjälpen lita på dina blomvårdskunskaper? Vi är alldeles säkra på att du tog hand om växten på bästa sätt. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Konstigt att jorden bara hoppade ut på golvet!
    Bra att du tog tass om blomman.
    Nosbuff

    SvaraRadera
  4. Bra tjej som kommer med blommor, hon förstod verkligen vem som var bäst lämpad att ta hand om den. Vi har ju varit bortresta så vi har inte kunnat tassa så mycket. Tycker det var underbart att läsa om Matte och katten i bur fyra. Så rätt, vi blev lite blöta på nosen. Nosbuff

    SvaraRadera
  5. Otack är kattens lön. Här hjälper du till med blomvård och så får du inte ens ett tack för det. Människor och deras okunskap. *suckar*

    SvaraRadera
  6. Alice, det var bra att du hjälper matte med mailen. Har du också blommor hemma?

    SvaraRadera
  7. Findus, Isak och Rasmus, jag berätta att blomman nog skulle varit alldeles död nu om inte jag tagit tass om den.

    SvaraRadera
  8. Max och Måns, jorden på golvet är alldeles oförklarlig. Om det inte var blogghjälpen som var smutsig på fötterna när hon kom in i buren förstås. Fast hon har ju aldrig ytterskor på sig på katthemmet, för det får vi inte ha.

    SvaraRadera
  9. Dui och Deco, visst var det fint att läsa om katten i bur 4 och hans matte. De verkar ha det jättebra nu.

    SvaraRadera
  10. Sippo, ja tänka att vara så stöddig när man inte kan nånting. Obegripligt.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...