onsdag 17 augusti 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.

Som ni kanske har märkt har blogghjälpen lagt in in spärr på min blogg så att vi godkänner inläggen innan de publiceras. Så vill vi egentligen inte ha det, men eftersom nån tycker att jag ska ta in katter som vi inte har möjlighet att ta in måste jag göra så. Om jag skulle godkänna att vi tar in katter som vi inte har plats för kanske de som är ansvariga för intagen bli arg på mig och jag tycker inte jag ska behöva få skällning för nåt som jag inte kan bestämma över.

Alla måste förstå att vi är en ideell organisation. Vi har egentligen ingen skyldighet att ta in en enda katt, men vi gör allt vi kan för att hjälpa så många som vi kan, men det är de som har överblick över intagen som måste få bestämma vilka katter vi kan ta in. Tyvärr kan vi inte hjälpa alla. Det borde myndigheterna göra istället, men de bryr sig inte om hemlösa katter.

Jag hopaps vi snart kan ta bort spärren. I morgon hoppas jag kunna blogga som vanligt igen.

16 kommentarer:

  1. Tjingeling Madeleine !
    Så trist när folk inte begriper att man gör så gott man kan :(
    Det förstår man väl att man inte kan fylla katthemmet hur som helst , eller ??!!
    Nää förresten det kanske man inte ska begära att alla begriper , för det finns ju en massa folk som INTE begriper att man INTE ska slänga ut katter vind för våg bara för att man tröttnat på dom !!

    SvaraRadera
  2. Vad trist det är när någon inte kan acceptera ett nej. Jag och många andra vet vilket helt fankattiskt jobb ni gör och att ni aldrig skulle neka en katt hjälp om ni inte var tvungna. Tyvärr finns det alldeles för få platser och för lite resurser för att hjälpa alla. Det är synd och skam att kommunen inte gör vad de enligt lag är skyldiga till - att se till att inga djur lider. Tänk bara vad många arbetstillfällen ett eller flera katthem till i kommunen skulle ge om de tog sitt ansvar och inte bara litade på att snälla människor som blogghjälpen och de andra på katthemmet gjorde deras jobb gratis. Men vi tycker i alla fall att ni är helt underbara och gör ett fankattiskt jobb! Hoppas strulet löser sig! *nosbuffar*

    SvaraRadera
  3. Det är synd när man inte kan vara snäll som människa utan att andra människor utnyttjar det. Jobbigt för er också att neka plats. Politikerna tar ALLDELES för litet ansvar för kattproblematiken.

    SvaraRadera
  4. Jamar som övriga missevänner
    det finns tvåbeningar till allt, säger matte.

    Tass Tass

    SvaraRadera
  5. Vad trist. Vi håller med övriga jamare. Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Men så dumt då. Fast vad annat kan man förvänta sig av människor? *suckar*

    SvaraRadera
  7. Vare sig det gäller obetänksamma kattägare eller någon som tagit sig an och försöker hjälpa en hemlös katt, så är det förstås svårt när man måste säga nej. (Även om man tycker att många knasiga kattägare kunde tänka sig för!) Fast tyvärr går det ju bara inte att ta in fler än det finns plats för, och jag kan tänka mig att det är svårt med alla prioriteringar. Självklart är man en stor kattvän om man hjälper till på ett katthem, men alla situationer kan man inte lösa. :(

    SvaraRadera
  8. Kjelle Bus, det finns många som inte förstår att vi är levande varelser som behöver ett hem, men därför kan man inte förvänta sig att ett katthem ska lösa alla kattproblem.

    SvaraRadera
  9. Alice, vi hoppas också att strulet löser sig och att man kan acceptera att vi gör vad vi kan men vi kan inte åstadkomma underverk.

    SvaraRadera
  10. Gustav, det finns ju faktiskt andra än katthemmen man kan vända sig till. Man kanske kan annonsera själv och försöka hjälpa katterna den vägen?

    SvaraRadera
  11. M, C, T, S, matte har så rätt!

    SvaraRadera
  12. Dui och Deco, tack, det känns bra.

    SvaraRadera
  13. Sippo, fast det finns ju faktiskt människor som förstår oss också.

    SvaraRadera
  14. FIndus, Isak och Rasmus, tyvärr finns det ju såna som bara ser saken ur sitt eget perspektiv. Vi på katthemmet måste göra prioriteringar hela tiden.

    SvaraRadera
  15. Det måste vara något av det svåraste med att jobba i er bransch, detta att tvingas säga nej. Men om ni inte gjorde det skulle ju ingen katt få någon ordentlig hjälp!
    Hoppas att de som kräver det omöjliga snart kommer till insikt så att du kan häva spärren.
    Ni gör ett så fantastiskt jobb, hurrjam för er alla!
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
  16. Gunilla och Frasse, man önskar att man kunde säga ja till varenda nödlidande katt, men det går ju inte. Tyvärr måste vi välja vilka vi kan ta emot.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...