torsdag 4 augusti 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.

Idag får ni se en bild av Gullan. Fast nu är det så att på fjärde dagen kom Gullan hem så hennes familj kunde se henne ”live”. Hon haltade fortfarande, men hennes familj skulle åka bort, förutom dottern som skulle ta hand om Gullan. Det var med tungt hjärta de lämnade Gullan, men hon hade ju tillsyn och resan de skulle göra var alldeles nödvändig av vissa skäl.

Dagen efter de rest ringde dottern och berättade att Gullan nu inte bara haltade, hon stödde inte på tassen alls.  Då ringde familjen till blogghjälpen och undrade vad de skulle göra. Om det var nödvändigt skulle de resa hem igen. Blogghjälpen föreslog att de skulle kontakta Distriktsveterinärerna som gör hembesök (detta var en söndag). Efter en stund ringde de tillbaka till blogghjälpen och sa att de ringt distriktsveterinärerna. De hade sagt att om de inte fick in katten i en transportbur och kunde komma till dem, var det bara att avliva katten!

Blogghjälpen kontaktade då katthemmets hälsoansvariga och frågade om hon kunde följa med hem till Gullan för att titta på henne. Det är en bit att åka dit, men de beslöt sig för att åka.

När de kom fram tittade de på Gullans tass och märkte att hon hade jätteont i armhålan samt att tassen var svullen. Däremot kunde de inte se nån bettskada. De beslöt att hon skulle få ett smärtstillande medel i några dagar och om det inte blev bättre då skulle vi se hur vi skulle gå vidare.

Jag berättar vidare i morgon.

24 kommentarer:

  1. Du Madeleine vad har vi sagt om att bara berätta halva storyn ??!!
    Nu kommer jag ju att spricka av nyfikenhet till imorgon !!!

    SvaraRadera
  2. Hur gick det sen??? *biter på klorna*
    Sååå spinnande!

    =^.^=

    Nosgos

    SvaraRadera
  3. jaaaaa, hur GICK det.... olidligt spänning *biter nervöst på klorna

    SvaraRadera
  4. Du kan verkligen konsten att hålla oss på halster! Hur ska vi kunna vänta tills i morgon för att få höra resten... vi spricker ju av nyfikenhet!

    Kurr från Jenny, f.d. södertäljetjej

    SvaraRadera
  5. Men vad skönt att Gullan kom hem. Nu undrar vi förståss hur det här ska gå låter inte så bra med ont i armhålan och tassen.Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Mjau, så otäckt! Nu är vi ju jättenervösa för Gullan ju. Så är vi fräsförbaskade på distriktsveterinären också. Var fick h*n sin licens ifrån? Ica eller?

    SvaraRadera
  7. Det är inte första gången vi får höra om en vettis som tycker att katten bör avlivas. Tur att du också berättar om andra vettisar som ställer upp gratis och tar hand om katter.
    Nu väntar jag bara ivrigt på att få höra fortsättningen!

    SvaraRadera
  8. Vissa vettisar verkar ha fått sitt leg per postförskott.
    Håller våra tassar för Gullan.
    Tass
    M & V

    SvaraRadera
  9. Hej Katten Madeleine !
    Vet Du om någon läser kommentarerna.
    Nu börjar jag få mer och mer kontakt med de små kattungarna.Den största är säkert en hane.Lekte med en trutfjäder jag hittade i Arkösund.

    Idag kunde jag fota de mönstrade när de satt i lådan jag gjort i ordning inne i busken,Där sitter de och putsar sig efter maten.Den lilla bruna är undanskuffad.Den får alltid sist.Den är mycket mindre än sina mönstrade syskon.
    De är så söta, vem vill ha dem.Snälla hjälp mig fånga in den så de kommer till någon.Det ska ju bli regn enl.SMHI den 6/8-9/8 då blir allt dygnsurt.

    Polisen verkar inte bry sig, inget hört.

    Jag blir ju snart 70 år en katt lever ju i 20, minst.Det funkar inte med mitt nya liv, blir så låst.Alla djur behöver mycket kel o.kärlek.Gör ett försök att hjälpa mig.Tack !

    SvaraRadera
  10. Men åååhhh, det här är ju mer spännande än mattes deckarserier hon tittar på. *biter nervöst på klorna* Såna som den där distriktsveterinären borde inte få jobba som det! *frääääs* Vi håller tassarna för Gullan.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  11. Avliva för en liten fight!??
    Då skulle jag varit död 2 ggr nu!
    *mutter*
    Nyfiken på fortsättningen. :-)
    /Max

    SvaraRadera
  12. Usch, vi ryser när vi hör svaret från veterinären. Kanske var hembesök av någon orsak uteslutet för honom/henne just den gången, men då förklarar man väl det och svarar inte så känslokallt och hårdhjärtat? Vi hoppas få höra, att Gullans tass och armhåla blivit bättre. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  13. Kjelle Bus, jaga och blogghjälpen tycker inte att bloggar ska vara så långa, för då orkar ingen läsa dem.

    SvaraRadera
  14. Hjulia Huller om Buller, så får snart veta mer.

    SvaraRadera
  15. lillies lya, ni ska snart få veta mer.

    SvaraRadera
  16. Jenny, ni får inte spricka! Då kan ni ju inte läsa fortsättningen.

    SvaraRadera
  17. Dui och Deco, nej det är inte bra alls att ha ont i armhålan och tassen.

    SvaraRadera
  18. Sippo, vi är också fräsförbaksade på veterinären. Blogghjälpen har försökt ringa dem idag men inte kommit fram. Men hon ska nog nå dem förr eller senare.

    SvaraRadera
  19. Gustav, ja det är verkligen tur att inte alla vettisar är som den här.

    SvaraRadera
  20. Mozart och Vincent, jag vet inte var den här vettisen fått sitt leg från. Inte är det från mig!

    SvaraRadera
  21. Vitsippan, som jag jamat tidigare så har jag inget att säga till om när det gäller intag. Jag vet bara att det är fullt här. Det är polisens sak att ta hand om katterna. Du kan även prova med Akutgruppen.

    SvaraRadera
  22. Alice, jag det är en lite minideckare jag skrivit. Och vi ska nog prata med den där vettisens chef, blogghjälpen och jag.

    SvaraRadera
  23. Max och Måns, det finns de som inte har nån känsla för andra människors känslor för katter. Som tur är finns motsatsen också.

    SvaraRadera
  24. Findus, Isak och Rasmus, vi förstår ju också om man inte har tid att åka ut just när man ringer, men det var det inte fråga om här heller. De var beredda att vänta tills det passade med ett besök.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...