tisdag 2 augusti 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.

Idag ska jag berätta om nåt som hände igår. Då ringde en tjej till vår hälsoansvariga och sa att hon hittat en illa medfaren katt på centralstationen i stan. Den var öronmärkt, men hon kunde inte tyda vad som stod. Vidare var den jättemager och hade troligen ett brutet ben och hon ansåg att den behövde tas om hand. Hon hade ringt polisen men de hade inte tid.

Vår hälsoansvariga sa att det ju var utanför kontorstid och att hon inget kunde göra, så hon la på luren.

HA-HA-HA, vad jag kurade er! Om ni tror att vår hälsoansvariga skulle säga så, då känner ni inte henne. Nä, hon sa att hon skulle ringa några samtal och ringa tillbaka. Hon ringde djursjukhuset i stan och förklarade situationen och frågade om de kunde ta emot katten, trots att varken vi eller nån annan kunde betala. Det sa dom att de kunde.

Men hur skulle de komma dit? Jo, tjejen fick tag på en taxichaufför som ställde upp på att skjutsa dom gratis till djursjukhuset, men de behövde ju en transportbur. Då ringde vår hälsoansvariga till katthemmet och sa att nån skulle hämta en transportbur där om en stund. Taxichauffören åkte så till katthemmet, hämtade transportburen, åkte tillbaka till stationen, hämtade tjejen och katten och skjutsade dem till djursjukhuset.

När de kom fram visade det sig att: katten är utmärglad och troligen ganska sjuk, har blåmärken på bakbenen och har troligen blivit påkörd och – att den var 20 år gammal!

Idag har man lyckats spåra ägaren, som varit ute och letat efter katten. Vi vet inte hur det går för den, men den slipper i alla fall att gå omkring på stationen och ha ont.

Vi vill tacka tjejen som engagerade sig i katten, taxichauffören som ställde upp gratis, djursjukhuset som ställde upp gratis och vår hälsoansvariga som är en klippa för alla katter hon kan hjälpa.

28 kommentarer:

  1. Vilken solskenshistoria! En som man blir glad av att läsa! Hoppas att kisse klarar sig och får fortsätta sitt långa liv hos sin ägare.

    =^-^=

    Nosgos

    SvaraRadera
  2. Oj, oj, vilken historia!! Trots att det kanske inte finns så mycket att göra för katten när den är så gammal, får den förhoppningsvis träffa sin människa igen och få bli omklappad innan den måste tassa vidare över regnbågsbron.
    Att så många människor ställde upp gratis för katten skänker hopp. Helt fantastiskt!

    SvaraRadera
  3. Vi säger bara: "F A N K A T T I S K T"!
    Tasskramar
    M & V

    SvaraRadera
  4. Vilken jamarsbra katthistoria, tasen upp.
    Hoppas missen klarar sig så den slipper lida iaf
    Tassetass

    SvaraRadera
  5. Vilken vacker berättelse. Ett jättestort MJAU till alla som hjälpte till, ni visar att det finns hopp om människan.

    SvaraRadera
  6. Stackars kisse men man blir varm i hjärtat när man läser om dessa människor. Det finns en hel del goda tvåbeningar också! Nosbuff

    SvaraRadera
  7. Skulle man möjligtvis kunna klona den hälsoansvariga?!? Det behövs så många fler av den sorten...
    Önskar så att det går bra för den gamla katten!
    Nosbuffar

    SvaraRadera
  8. Härligt att höra att det finns hjälpsamma människor. Önskade att någon förbarmade sig över kattungarna i Snöbärsbusken i Geneta som jag skrivit om förut.Den största är med sannolikhet en hane.Sedan de andra små, kanske honor.Gjorde i ordning papplådor la en filtmatta i har sett att de sitter i den, så då gjorde jag en till.Men det går inte att få tag i någon.Det var i första början då hungern tog överhand.De börjar springa längre bort från busken.Fast i morse kom alla tre efter varandra och fick rå alaska pollock o.kattmatsbullar i gelé.

    Nu ska det regna fr.6/8-9/8, hur går det då med de små.
    Har inte sett Mamma-katt på flera dagar.Hon har väl förstått att den där tvåbenta= jag matar.

    Tass,tass från Mi Finns det ingen ledig bur åt dem.?

    SvaraRadera
  9. Man blir glad när man hör hur snälla människor KAN vara! Hoppas att kissekatten mår bättre snart och får komma hem till sin matte och husse!

    SvaraRadera
  10. Vilken tur att en snäll 2-bening brydde sig om den stackars missen och ringde er hälsoansvariga.
    Jamarns snillt av taxikillen att köra misen och tjejen alldeles gratis och att vetten ställde upp gratis.
    Turligt att dom lyckades hitta ägaren till misse med :)
    Hoppas missen blir frisk igen !!!

    SvaraRadera
  11. Åh vilken fin berättelse! Man behöver få läsa hur snälla människor kan vara ibland och berättelser med lyckligt slut! Ni har tur som har er snälla hälsoansvariga. Hoppas missen mår bra idag.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  12. Man behöver påminnas om, att det finns snälla, godhjärtade och hjälpsamma människor. Naturligtvis håller vi tassarna för den gamla katten, men i vilket fall fick han komma till veterinär och hans människa slipper fundera över vad som hänt den älskade kissemissen. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  13. Vilken underbar historia, tur att det finns sådana människor som ställer upp på det viset. Helt enkelt underbart!!!

    SvaraRadera
  14. Så trist och underbart på en och samma gång. En katt som faktiskt var SAKNAD med stora bokstäver. Hoppas katten mår bättre så han får komma hem till sina 2beningar och bli ompysslad sina sista år nu.

    Nosgos

    SvaraRadera
  15. Hjulia Huller om Buller, visst är det en solskenshistoria. Vi hoppas också katten får den bästa vård som tänkas kan.

    SvaraRadera
  16. Gustav, ja ofta blir det ju så att man riktar in sig på de ledsamma historierna, men man får inte glömma att det finns roliga saker att berätta också.

    SvaraRadera
  17. Mozart och Vincent, visst är det fankattiskt!

    SvaraRadera
  18. M, C, T, S vi hoppas den inte behöver lida. Det tror vi inte heller.

    SvaraRadera
  19. Sippo, jag ska skicka vidare mjauet till att som varit inblandade.

    SvaraRadera
  20. Dui och Deco, visst finns det goda tvåbeningar. Vi får inte glömma dem.

    SvaraRadera
  21. Sambo och Roxy, vi håller på att undersöka om det går att klona vår hälsoansvariga. Men än så länge är vi glada att vi har originalet.

    SvaraRadera
  22. Vitsippan, det enda jag vet är att det är alldeles fullt både på vårt katthem och de flesta andra. Och jag kan ju inte säga till tvåbeningarna här vad de ska göra. Jag är ju bara en katt.

    SvaraRadera
  23. lillies lya jag håller också tassarna för att kissen mår bra. Jag tror att djursjukhuset gör det som är bäst för katten.

    SvaraRadera
  24. Kjelle Bus, det är jättekul att märka att det inte bara finns en omtänksam människa här, utan flera stycken! Sån blir man glad av.

    SvaraRadera
  25. Alice, vi har jättetur som har både hälsoansvariga och många, många andra snälla människor som hjälper oss. Annars skulle det inte gå att driva katthemmet.

    SvaraRadera
  26. Findus, Isak och Rasmus, ja bara det att få veta var ens katt befinner sig är en stor tröst. Vi hoppas det löser sig på bästa sätt.

    SvaraRadera
  27. Puma och Sixten, visst är det underbart? Vi är jätteglada både för kattens och kattens ägares skull.

    SvaraRadera
  28. Nea, vi vet inte vad som händer katten nu, men den slipper vara vilsen i alla fall.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...