måndag 1 augusti 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.

Idag har jag funderat över en sak. Det gäller hur en de tänker innan de skaffar en katt. Eller kanske snarare, hur dom inte tänker. Det ringer människor hela tiden till katthemmet och vill att vi ska ta hand om deras katter. Eftersom det är fullt både på vårt och de flesta andra katthemmen kan vi inte ta emot fler, särskilt inte från såna som bara måste bli av med sin katt för att de ska på semester, eller för att de ska flytta eller för att de ska ha barn.

Ska vi ha nån chans att ta hand om nån katt inom en någotsånär nära framtid måste det vara en hemlös katt som ingen bryr sig om och som far illa. En del tvåbeningar vet om det och det händer till och med att de försöker lura oss genom att säga att deras egen katt är en hittekatt som vi måste ta hand om. Så lågt kan en del tvåbeningar sjunka. Kan ni förstå det?

När ska de förstå att en katt är en familjemedlem. Ska man ändra nåt i sitt liv, så måste katten med i den ändringen på nåt bra sätt. Man kan inte bara lämpa över sina egna problem på andra

18 kommentarer:

  1. För oss "riktiga" kattägare är det obegripligt att inte tänka på ALLA familjemedlemmar när det är ändring på gång.
    Att 3 dagar innan semestern komma på att man ska åka bort och inte ordnat något för sina missar är lika svårt att förstå.
    Varför inte boka in dem på nån kattpensionat samtidigt man bokar sin semester, den bokas ju i regel många månader i förväg och då finns det säkert plats på nån kattpang också. Det enda som behövs är lite framförhållning och att använda insidan av huvudet!

    =^.^=

    Nosgos

    SvaraRadera
  2. Det går bara inte att förstå. Och så kan man ju undra hur de katterna har det annars, när deras människor är hemma? Det dumma är att det är alldeles för lätt att ta hem en katt utan att tänka sig för. De skänks ju bort. De som betalat många tusenlappar för en katt överger den nog inte lika lätt.
    Om alla var tvungna att vid en viss ålder ta katten till vettisen för att ordna så det inte kunde bli ungar, skulle det snart bli ordning på problemet. Men dit har vi inte kommit.

    SvaraRadera
  3. Väl rutet! Tyvärr verkar vissa människor inte ha kapaciteten att tänka själva, utan man måste säga till dem vad som gäller. *suckar*

    SvaraRadera
  4. Ja visst är det svårt att förstå! Matte skulle aldrig ens boka en semesterresa om hon inte visste att vi hade nån som skötte om oss när hon var borta. Man kan undra om de gör likadant med sina barn...
    Som Gustav jamar, det hade nog tyvärr varit skillnad om de hade fått betala dyra pengar för sin katt.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  5. Min matte säger att hon inte heller fattar hur vissa 2-benta är funtade eller rättare sagt INTE funtade !!!
    Klart som korvspad att katten ska tas hand om som en familjemedlem säger matte !!!

    SvaraRadera
  6. Jamars alltså, vi blir så in i vassen ROSEN RASDE ARGA på dom tvåbeningar som lämnar tillbaka sin/akatt/er till katthem OM det är så att katten i fråga inte passar som dom tänkt sig, GRRRRRRRRRR
    Vad tänker tvåbeningar med egentligen??
    *funderar*

    Tasskram på dig
    Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

    SvaraRadera
  7. Vi jamar med de andra, det är så illa. Självklart ska ALLA familjemedlemmar ha det bra och har man inte fixat så det är bra för ALLA ja då får man vackert stanna hemma tycker vi.Nosbuff

    SvaraRadera
  8. Håller med de övriga om, att det är helt obegripligt. Det är synd att det är så lätt att skaffa en katt, eller djur över huvud taget. Alla är verkligen inte lämpade att ta hand om en annan levande varelse. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  9. Alltså jag förstår inte dem som helt plötsligt inte kan ha katten kvar för att de ska ha barn, Vad har det med saken att göra, tror de liksom att katten ska vara elak mot ungen. Vi vet ju att det är väldigt bra för barn att växa upp med ngt djur då de lär sig empati mot andra varelser och hur man beter sig runt andra plus att de kanske inte blir allergiska heller. Suckjam, dessa människor alltså....

    SvaraRadera
  10. Hjulia Huller om Buller, ja, ibland undrar man om det finns nåt på insidan av huvet att använda?

    SvaraRadera
  11. Gustav, nä det finns så många som inte är beredda att lägga ner en enda krona på att vi katter ska få det bättre. Men en sak är klar: en del ska inte ha katter!

    SvaraRadera
  12. Sippo, det värsta är att en del inte förstår ens när man förklarar för dem. Hur gör man då?

    SvaraRadera
  13. Alice, om inte pengarna räcker till att ALLA i familjen har det bra på semestern - då har inte vissa familjemedlemmar rätt att ha semester på de andras bekostnad. Så tycker jag.

    SvaraRadera
  14. Kjelle Bus, vad kan vara enklare att förstå? Egentligen.

    SvaraRadera
  15. M, C, T, S i många fall ringer människor som har tagit katter från t ex Blocket och begär att vi ska ta hand om dem!

    SvaraRadera
  16. Dui och Deco, tänk om alla tänkte som ni och era människor. Då skulle vi inte ha det här problemet.

    SvaraRadera
  17. Findus, Isak och Rasmus, när är man inte ens kapabel att ta hand om sig själv då ska man absolut inte skaffa djur!

    SvaraRadera
  18. Puma och Sixten, det är helt obegripligt att man kan tänka så konstigt. Om man har en katt så är det en del i familjen! Basta!

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...