lördag 30 juli 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.

Igår jamade jag ju om att många människor överger sina katter hur som helst. Det är för sorgligt att man kan vara så dum, känslokall och egoistisk.

Men idag ska jag jama om nåt helt annat. Det är nämligen en glad dag i kattvärlden i Sverige. Det nya katthemmet Kompis i Nybro har invigning idag. 

Blogghjälpen kommer ihåg den ledsamma nyårsdagen när hon läste om att katthemmet Kompis brunnit ner. Hon var väldigt ledsen och vi skickade kartonger från Södertälje Katthem med saker man kan behöva för att ta hand om de katter som klarat sig. Några pengar skickade hon också.

Det glädjande är att läsa att så många engagerat sig på alla sätt i återuppbyggnaden. Pengar har samlats in, människor har hjälpt till rent praktiskt med återuppbyggnaden och saker har skänkts till katthemmet. Nu håller vi tassarna för att allt går bra och att alla katter som hamnar på katthemmet Kompis, och alla andra katter i hela landet, snart får ett kanonhem.

Grattis Kompis!

6 kommentarer:

  1. Ja uschjam så hemskt det var med branden. *ryser* Men det fick ju även människor att visa sina bästa tider, trots att det redan hade varit jul och många var panka.

    SvaraRadera
  2. Tänk vad man kan tillsammans ändå! Vi jamar med hoppas att katter som finns på kattehemmen får sina egna hemma snart.Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Visst är det roligt att se vad alla kan åstadkomma bara vi hjälps åt med det lilla vi kan! Det skall bli så roligt att läsa alla rapporten från invigningen hos våra bloggkompisar som varit där.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  4. Sippo, det är märkligt att i de svåraste stunderna så visar sig de riktiga vännerna.

    SvaraRadera
  5. Dui och Deco, om man jobbar mot samma mål kan man uppnå nästan vad som helst. Till och med att katter får en fin tillvaro.

    SvaraRadera
  6. Alice, många tror att det inte spelar nån roll om de hjälper till bara med något lite, men det gör det visst. Om alla gör lite så blir det mycket tillsammans.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...